Στο κοσμοπολίτικο στέκι της Θεσσαλονίκης, Clochard, οι ιδιοκτήτες υποδέχονται επί δεκαετίες το κοινό της πόλης, το οποίο πιστά απολαμβάνει τόσο την fine dining κουζίνα στην πιο αυθεντική εκδοχή της, όσο και μία ευχάριστη φιλοξενία που ανταμείβει και τους πιο απαιτητικούς.
Ποια είναι τα στοιχεία που έχουν καθιερώσει το Clochard ως τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό;
Νιώθουμε ότι μας εμπιστεύονται για τη σταθερή μας ποιότητα, τη φιλοξενία και τη γευστική μας ταυτότητα, που παραμένει σταθερή στον χρόνο. Η κουζίνα μας χαρακτηρίζεται ως σύγχρονη ελληνική αστική, με επιρροές από τη γαλλική. Ολόφρεσκα προϊόντα, εποχιακές πρώτες ύλες, σπιτικές συνταγές, αποτελούν αναπόσπαστο συστατικό της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρουμε.
Ποια είναι η προσέγγιση που ακολουθείτε σε ό,τι αφορά την επιλογή των πρώτων υλών και την παρασκευή των πιάτων σας;
Μαγειρεύουμε με την κορυφαία πρώτη ύλη της αγοράς. Το μενού καθορίζεται από την εποχικότητα των πρώτων υλών και αλλάζει τέσσερις φορές τον χρόνο.
Πόσο σημαντική είναι για εσάς η τήρηση των κανόνων υγιεινής και πώς το πετυχαίνετε αυτό;
Έχω μεγαλώσει μέσα στο Clochard και η τήρηση των κανόνων υγιεινής ήταν πάντα σημαντική. Η ομάδα μας επιμελείται σε καθημερινή βάση, με σχολαστικότητα, την αγορά των καλύτερων πρώτων υλών, φροντίζοντας τα προïόντα να είναι πάντοτε άριστης ποιότητας και ολόφρεσκα. Πώς είναι δυνατόν να μιλήσουμε για γεύση και γαστρονομία αν δεν εξασφαλίσουμε την ασφάλεια;
Μιλήστε μας για την επιλογή των ανθρώπων που στελεχώνουν την κουζίνα σας.
Όποιος μας ξέρει γνωρίζει πως οι περισσότεροι συνεργάτες μας είναι μαζί μας για πολλά χρόνια. Πιστεύουμε στη δύναμη της ομάδας, επενδύουμε στους ανθρώπους μας, κι εκείνοι σε μας.
Ένα πιάτο φαγητού μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε καλά, σωματικά και ψυχικά;
Όποιος υποστηρίζει το αντίθετο δεν έχει δοκιμάσει το σωστό φαγητό. Κι είναι ακόμη νοστιμότερο όταν το μοιραζόμαστε με φίλους, συνεργάτες ή την οικογένειά μας.
Ποιες κινήσεις ως προς την επίτευξη μιας sustainable προσέγγισης έχετε κάνει ή έχετε στα επόμενα σχέδιά σας;
Είναι καθήκον μας να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε στην παγκόσμια αυτήν προσπάθεια. Η αρχή γίνεται με τον σωστό προγραμματισμό και τη συνέπεια στην τήρησή του. Διαλέγουμε αυθεντικά προϊόντα από την τοπική αγορά, είμαστε προσεκτικοί με τη διαχείριση των πρώτων υλών, προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε το 100% των τροφίμων και φυσικά να μειώνουμε ό,τι πετάμε. Με τον καιρό γινόμαστε καλύτεροι και θέτουμε νέους στόχους.
Τι προτείνετε να δοκιμάσουμε από το ανανεωμένο σας μενού;
Τα χτένια με γαρίδες, μανιτάρια και bacon, το κλασικό μοσχαρίσιο φιλέτο “Tournedos Rossini” με φουαγκρά, μανιτάρια και μαύρη τρούφα και τον αστακό με τα ριγκατόνι και το αυγοτάραχο!
Info
Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως
Τηλ.: 2310 239 895
Facebook: Clochard restaurant
Instagram: @clochard_restaurant
Φωτογραφίες: Άρης Ράμμος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023