fbpixel

Search icon
Search
To ελληνικό fashion brand που απογειώνει την τέχνη του χειροποίητου
MAGAZINE

To ελληνικό fashion brand που απογειώνει την τέχνη του χειροποίητου

H Βασιλική Ορνιθοπούλου δημιούργησε το Atelier Vasiliki με μεγάλη επιτυχία


Η αγάπη για το πλέξιμο που της δίδαξε η γιαγιά της και το πάθος της για το στιλ οδήγησαν τη Βασιλική Ορνιθοπούλου στη δημιουργία ενός brand που απογειώνει την τέχνη του χειροποίητου. Ξεκινώντας από το εργαστήρι του σπιτιού της, το ταλέντο της δεν άργησε να αναγνωριστεί από τα μεγαλύτερα fashion περιοδικά του κόσμου.

Τι είναι αυτό που κάνει τα items με την υπογραφή του Atelier Vasiliki να ξεχωρίζουν; 

Ένα προς ένα όλα είναι χειροποίητα, μοναδικά, αφού πλέκονται και κεντιούνται από την αρχή στο χέρι, και επίσης ιδιαίτερα ξεχωριστά, αναδεικνύοντας με τρόπο εκκεντρικό τα looks των γυναικών που τα επιλέγουν.

glow-4-ktx2.jpg

Πώς έχετε εξελίξει τη handmade μόδα που δημιουργείτε για τη νέα σεζόν;

Μέσα από τσάντες και ρούχα μακραμέ. Χρώματα, κρόσσια, φτερά, κάνουν ειδικά τις τσάντες ιδιαίτερα εντυπωσιακές και για όλη την ημέρα. Κατασκευάζονται από ανθεκτικά υλικά και, όπως ξέρετε, δεν περνούν απαρατήρητες.

Στην καινούρια σας collection συναντάμε και μερικά ξεχωριστά σχέδια σε φουλάρια. Τι σας παρακίνησε ώστε να επεκτείνετε τα δημιουργικά σας όρια πέρα από το πλέξιμο; 

Θεωρούσα ανέκαθεν πως το φουλάρι, η μαντίλα, η πασμίνα, είναι αυτά τα elegant αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπουν από καμία γυναικεία γκαρνταρόμπα. Προσωπικά, θέλησα να τα προσθέσω στη συλλογή μου, όταν ανακάλυψα τη μαγεία που κρύβεται πίσω από την παραγωγή του ελληνικού μεταξιού και εμπνεύστηκα ένα σχέδιο από την Ιστορία μας.

Υπάρχουν κι άλλες πτυχές της μόδας που σας κεντρίζουν το ενδιαφέρον; 

Λατρεύω τον κόσμο της μόδας και φυσικά δεν αποκλείω στο μέλλον ασχοληθώ και με κάτι άλλο μέσα σε αυτόν. Η κάθε μέρα μπορεί να φέρει και μία καινούρια έμπνευση!

Διαθέτοντας η ίδια ως έμφυτο χαρακτηριστικό την υψηλή αισθητική και το στιλ, πώς θα προτείνατε στις γυναίκες να συνδυάσουν τα κομμάτια σας για day-to-night καλοκαιρινές εμφανίσεις; 

Σε ολόκληρη την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή συλλογή μου υπάρχουν τσάντες και ρούχα που μπορούν να φορεθούν από το πρωί έως το βράδυ. Πάντα προτείνω στις γυναίκες που θα αποκτήσουν κάτι δικό μου διάφορους τρόπους που μπορούν να το αναδείξουν. Για παράδειγμα, ένα φόρεμά μου μπορούν να το συνδυάσουν από το πρωί έως το ηλιοβασίλεμα στην παραλία με το μαγιό τους, και το ίδιο βράδυ με ένα top και σορτς ή παντελόνα. Προτρέπω σε όσες θέλουν να ξεχωρίζουν να τολμούν και να μη φοβούνται το mix & match και τα χρώματα!

glow-4-ktx3.jpg

Αδιαμφισβήτητα, έχετε καταφέρει πολλά ως σχεδιάστρια σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ποιο θα λέγατε πως είναι το όραμά σας για το brand σας;

Πάνω απ’ όλα, θα σας πω ειλικρινά, η συνεχής εξέλιξή του!

Info: Show Room: Τσιμισκή 99, 1os όροφος, 6972926212, ateliervasiliki.com, Instagram: @atelier_vasiliki

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023