fbpixel

Search icon
Search
To Doric Dune αποτελεί τον απόλυτο προορισμό με υπέροχη θέα στον Κορινθιακό κόλπο για να υποδεχτούμε το φετινό καλοκαίρι
DESIGN

To Doric Dune αποτελεί τον απόλυτο προορισμό με υπέροχη θέα στον Κορινθιακό κόλπο για να υποδεχτούμε το φετινό καλοκαίρι

Με την υπογραφή του Lacruz Atelier


Το κατάλυμα Doric Dune σχεδιάστηκε από το Lakruz Atelier με σκοπό να αποτελέσει μέρος του τουριστικού θέρετρου Delphi Golf-Resort. Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης έχουν σχεδιαστεί τέσσερις χώροι, με κύριο προσανατολισμό τον Κορινθιακό κόλπο. Το υπέροχο μινιμαλιστικό resort βρίσκεται στην περιοχή του Μακρανικόλα, στο νοτιότερο κομμάτι του νομού Φωκίδας σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από την προαναφερθείσα κεντρική ξενοδοχειακή μονάδα.

doric-dune-lakruz-atelier-10-1.jpg

Απώτερος σκοπός του σχεδιασμού του είναι η δημιουργία κάποιων χώρων σύντομης διαμονής, οι οποίοι θα λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και θα αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι του συνολικού τουριστικού θέρετρου. Απευθύνεται σε επισκέπτες, που θέλουν να βιώσουν τη μοναδικότητα του φυσικού τοπίου της Δωρίδας, καθώς και το δέος που προκαλεί το Δελφικό landscape, σε συνάρτηση με το στοιχείο της θάλασσας.

Όλοι χώροι του πρόκειται να λειτουργήσουν ως μονάδες μοναδικής χαλάρωσης και  διαλογισμού. Φιλοξενούνται σε μια τοποθεσία αρκετά απομακρυσμένη -συγκεκριμένα σε απόσταση 18 χιλιόμετρα από τον κοντινότερο οικισμό.

doric-dune-lakruz-atelier-9.jpg
doric-dune-lakruz-atelier-7.jpg

Μέχρι στιγμής έχουν σχεδιαστεί τέσσερις χώροι (από τους 16 που θα κυριαρχήσουν σε σύνολο), με θέα τον τον Κορινθιακό κόλπο, τοποθετημένοι αμφιθεατρικά σε ένα παλαιό αλώνι διαστάσεων 700 στρεμμάτων. Η διάταξη των ξεχωριστών κατοικιών έγινε με γνώμονα την προστασία τους από τους τοπικούς θαλασσινούς ανέμους και, φυσικά, το απεριόριστο και ειδυλλιακό τοπίο. Το καλύτερο σημείο τους: ο φυσικός φωτισμός, που επιτυγχάνεται άμεσα με φωταγωγούς, οι οποίοι συμβάλλουν επίσης στην καλύτερη βιοκλιματική και θερμική συμπεριφορά των χώρων.

Από αρχιτεκτονικής άποψης, οι προσόψεις των κατοικιών φιλοξενίας εισάγουν μια διαφορετική ανάγνωση των αρχέτυπων Δωρικών μοτίβων σε συνδυασμό με επενδύσεις από Μεσογειακό πωρόλιθο και φυσικούς πήλινους σοβάδες. Ο περιβάλλοντας χώρος αποτελεί ουσιαστικά μια προέκταση της κάθε μονάδας ξεχωριστά, προτρέποντας τη συνύπαρξη των επισκεπτών, αλλά, ταυτόχρονα, προστατεύοντας την ιδιωτικότητά τους.

doric-dune-lakruz-atelier-13.jpg
doric-dune-lakruz-atelier-12.jpg

Στο εσωτερικό, οι πανέμορφες βίλες διακρίνονται για τις γήινες αποχρώσεις, αλλά και τον ιδιαίτερο συνδυασμό με μινιμαλιστικά στοιχεία. Οι χώροι θυμίζουν πολυτελή σπήλαια που ταξιδεύουν τους guests και προωθούν την ελεύθερη επαφή τους με τη φύση, μέσα από το σύγχρονο design. Ο κύριος χώρος της κάθε κατοικίας δεν ξεπερνά τα 60 τ.μ. και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και πέντε άτομα. Τα υλικά και η συνολική διακόσμηση αποπνέουν μια εκλεκτή προσέγγιση με σαφή πάντα αναφορά σε Δωρικά μοτίβα, όπως προείπαμε. Ο πωρόλιθος, ο πήλινος σοβάς, το υπόλευκο τσιμέντο και οι υψηλές τεχνοτροπίες επικρατούν σαν υλικά και υφές, δημιουργώντας μια down to earth και συνάμα φυσική ατμόσφαιρα στο χώρο.

doric-dune-lakruz-atelier-11.jpg

Tέλος, Δύο ημι-στεγασμένες κοινόχρηστες πισίνες συνθέτουν την απόλυτη επιλογή, για όσους επιθυμούν την ευεξία, την χαλάρωση και φυσικά τη δροσιά -ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των περιόδων που κυριαρχούν έντονοι τοπικοί άνεμοι, που δεν επιτρέπουν την άνετη παραμονή στην παραλία.

Από τους αρχιτέκτονες: Lakruz Atelier/Δέσποινα Τσαλάγκα & Γιώργο Τρικούζα

Τοποθεσία: Delphi Golf-Resort, Φωκίδα