fbpixel

Search icon
Search
Το απόλυτο new entry στον χώρο των interiors στη Θεσσαλονίκη  αποτελεί ένα αληθινό κομψοτέχνημα αισθητικής και σύγχρονου design
MAGAZINE

Το απόλυτο new entry στον χώρο των interiors στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα αληθινό κομψοτέχνημα αισθητικής και σύγχρονου design

Aνακαλύψτε το ολοκαίνουριο κατάστημα Δελούδης


Nέα πνοή δημιουργικότητας χαρίζει το καινούριο κατάστημα Δελούδης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τον σχεδιασμό του οποίου υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο Minas Kosmidis Architects. Πρόκειται για έναν ισόγειο χώρο με κάτοψη σε σχήμα Π, ο οποίος διαθέτει δύο προσόψεις και, με τον αρχιτεκτονικό χειρισμό του, προσθέτει πόντους αισθητικής και ιδιαίτερου design.

The new era

extra9.jpg

Κατά την αποξήλωση, ήρθαν στην επιφάνεια δομικά στοιχεία της κατασκευής, που διατηρήθηκαν σε μια προσπάθεια συνύπαρξης παλιού και νέου, όπως οι κολόνες από μπετόν και το μωσαϊκό δάπεδο, τα οποία φέρουν την ταυτότητα του κτιρίου και συνδυάζονται αρμονικά με τη νέα διαμόρφωση και τον μοντέρνο χαρακτήρα της. Βασικός στόχος ήταν η δημιουργία ενός κελύφους που θα φιλοξενεί και θ’ αναδεικνύει τα εκθέματα. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, τα στοιχεία του σκελετού επενδύθηκαν με λευκό επίχρισμα και λειτουργούν ως ένα ουδέτερο background, τονίζοντας την πλούσια χρωματική παλέτα των υπόλοιπων αντικειμένων. Το χρώμα που επιλέχθηκε για τις υπόλοιπες επιφάνειες αποτελεί το στίγμα της εκάστοτε τάσης.

3-XLtCY.jpg
Έντονα χρώματα στους τοίχους δημιουργούν ένα εντυπωσιακό background.
1-m1yJT.jpg
Tα δομικά στοιχεία παρέμειναν εμφανή συμμετέχοντας ενεργά στην αισθητική του χώρου.

Κατά τον σχεδιασμό, διαφορετικά σκηνικά τοποθετήθηκαν στην ελεύθερη κάτοψη, δημιουργώντας μικρότερους χώρους, που διαχωρίζονται μ’ ελαφριά διαχωριστικά. Με τη λογική «box in a box», αναπτύσσονται εναλλαγές στην πορεία του επισκέπτη, καθιστώντας, όμως, παράλληλα εφικτό στο φυσικό φως να διεισδύει στον χώρο. Ο φωτισμός μελετήθηκε έτσι ώστε να είναι θερμός και θεατρικός, προσφέροντας μια γενική αίσθηση οικείου περιβάλλοντος, ενώ δίνεται περισσότερη ένταση σε αυτόν σημειακά, για την ανάδειξη των προϊόντων.

4-bAqc8.jpg
Ένα δελεαστικό mix & match επίπλων και αντικειμένων από τις πιο εξέχουσες εταιρίες συνθέτουν εικόνες αρτιότητας.The new era Το απόλυτο new entry στον χώρο των interiors στη Θεσσαλονίκη είναι το ολοκαίνουριο κατάστημα Δελούδης, που αποτελεί ένα αληθινό κομψοτέχνημα αισθητικής και σύγχρονου design.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις εικαστικές παρεμβάσεις που έγιναν για να ολοκληρώσουν το τελικό αποτέλεσμα και περιλαμβάνουν έργα γνωστών καλλιτεχνών και φωτογράφων. Κομμάτια του λογότυπου εμφανίζονται στις δύο προσόψεις του showroom με μια αφαιρετική λογική της τυπογραφίας του. Η εταιρία Δελούδης εδώ και χρόνια αποτελεί πρεσβευτή του ιταλικού design, με τα πιο ισχυρά ονόματα όπως B&B, Edra, Cassina, Flexform κ.ά. κι έτσι, αναπόφευκτα, αναφορές στην Ιταλία -με καμάρες και εικόνες από palazzo- ενσωματώθηκαν εξαρχής στον σχεδιασμό.

extra5.jpg
extra10.jpg

Ιnfo

extra1.jpg

Δελούδης, Μητρoπολίτου Ιωσήφ 7, Τ 231 045 7512, deloudis.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020