fbpixel

Search icon
Search
To ανανεωμένο showroom της It’s Αll Greek Οn Μe έχει σύγχρονη, θηλυκή interior ματιά
FASHION

To ανανεωμένο showroom της It’s Αll Greek Οn Μe έχει σύγχρονη, θηλυκή interior ματιά

Με την υπογραφή των Tsquare Architects


Ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί το showroom της "It’s all Greek on me", το brand που βασίζεται στην ελληνικότητα και την αναδεικνύει με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο. Πρόσφατα, η founder Ρένα Χαλκιά ανέθεσε στην αρχιτεκτονική ομάδα των Tsquare Architects, που απαρτίζεται από τις Έλενα Σίτη, Φένια Δούκα και Χριστίνα Αλεξοπούλου, να επανασχεδιάσουν τον χώρο, ώστε να γίνει πιο λειτουργικός και να αποκτήσει τη φρεσκάδα του ανανεωμένου.

fzr-3548-edit.jpg
Ένα κεντρικό τραπέζι εκτελεί χρέη γραφείου

Με έξυπνες, διορθωτικές κινήσεις και απόλυτα θηλυκή ματιά, ο περιορισμένος σε επιφάνεια χώρος μεταμορφώθηκε με ένα υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα, που υποστηρίζει και αναδεικνύει απόλυτα τον χαρακτήρα του brand. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία είναι η μεταλλική συρόμενη πόρτα, που κρύβει πίσω της τη μικρή βοηθητική κουζίνα. Τα φύλλα της αποτελούνται από διάτρητο πάνελ, πάνω στο οποίο κεντήθηκε με κλωστές ένα από τα χαρακτηριστικά κεντήματα του ελληνικού brand, το μέγεθος του οποίου το μετατρέπει σε κυρίαρχο στοιχείο.

fzr-3571-edit.jpg
Η μεταλλική κατασκευή που διαμορφώνει το εκθετήριο

Μια παλιά ξύλινη τραπεζαρία εκτελεί χρέη γραφείου, την οποία πλαισιώνουν ξύλινες καρέκλες αντίκες, όπου στο κάθισμα τους κεντήθηκαν επίσης μοτίβα της συλλογής. Μια wall-to-wall μεταλλική κατασκευή που πακτώθηκε στον τοίχο σχεδιάστηκε ειδικά, έτσι ώστε να δημιουργηθούν τα απαραίτητα ράφια, για να εκτεθούν τα αντικείμενα της συλλογής, όπως τα clutchbags και οι μεγαλύτερες τσάντες, ενώ αντίστοιχη κατασκευή εκτελεί χρέη κρεμάστρας για τη συλλογή με τα ρούχα.

fzr-3558-edit.jpg
Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες συνθέτουν τον χώρο

Χαριτωμένες λεπτομέρειες συνθέτουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εικόνες σε κάθε γωνιά του showroom. Στον τοίχο για παράδειγμα, ένα τελάρο κεντήματος που φιλοξενεί ένα ακόμη κέντημα "It’s all Greek on me" μετατράπηκε σε απλίκα, που γίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή όταν αποκτά φως. 

Όλα βέβαια, εκτός από την κατασκευαστική θηλυκή ματιά των αρχιτεκτόνων, αποπνέουν την ξεχωριστή φροντίδα της ιδιοκτήτριας, που με χαριτωμένες πινελιές ολοκλήρωσε τον δικό της χώρο, αποτυπώνοντας σε κάθε σημείο τη μοναδική, προσωπική της σφραγίδα.

fzr-3726-edit.jpg
Ρένα Χαλκιά, Έλενα Σίτη

Αbout "It’s all Greek on me"

Δωρικότητα και αυστηρή γεωμετρία είναι το signature style πίσω από την ετικέτα It’s all Greek on me. Τσάντες και αξεσουάρ με σύγχρονη αισθητική αναβιώνουν παραδοσιακά μοτίβα και βρίσκουν φανατικό κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιμένοντας σε υλικά που κατασκευάζονται στην Ελλάδα –καμβά, λινάτσα, τσόχα, δέρμα, μετάξι– και χρησιμοποιώντας τεχνικές που ακολουθούν την ελληνική παράδοση, το αποτέλεσμα είναι μοναδικές δημιουργίες, εμπνευσμένες από τα εργόχειρα και τα κεντήματα της λεγόμενης «προίκας της γιαγιάς». Έτσι, το brand δίνει ένα καινούργιο κύκλο ζωής σε χαρακτηριστικά στοιχεία του λαογραφικού μας πλούτου, που διαφορετικά θα έμεναν κρυμμένα σε μπαούλα και ίσως εξαφανιζόταν στο πέρασμα των χρόνων.

Οι ίδιες λένε: «Όλα ξεκίνησαν την άνοιξη του 2014 πάνω σε μια χαλαρή συζήτηση για… μπαούλα και "προίκες" από γιαγιάδες και μαμάδες, με εργόχειρα, κεντήματα, κοφτά, κασινάκια, παραδοσιακές στολές, λευκά κ.λπ., τα οποία πιθανόν να μην έβλεπαν ποτέ ξανά το φως της μέρας, γιατί απλά, πλέον, δε χρησιμοποιούνται από τις σύγχρονες γυναίκες. Μετά τη σκέψη ότι, όλη αυτή η "προίκα" της ελληνικής παράδοσης ίσως εξαφανιστεί, γιατί δεν έχει απλά καταφέρει να ενταχθεί και να συμβαδίσει με τη σύγχρονη ζωή, ήρθε η πρόκληση: να κάνουμε κάτι για να φέρουμε την παράδοση και τον πολιτισμικό πλούτο στη σημερινή καθημερινότητα. Και έτσι προέκυψαν οι πρώτες τσάντες It’s All Greek On Me. Ελληνικά σχέδια, ελληνική έμπνευση, αλλά με σύγχρονη προσέγγιση».

fzr-3635-edit.jpg
Η μεταλλική πόρτα - διαχωριστικό στην οποία έγινε το χαρακτηριστικό κέντημα του brand

Don't miss!

Tην Τρίτη 28 Μαίου από τις 11:00 έως τις 21:00, θα γίνει All Day Sample Sale της συλλογής It’s All Greek On Me, στο showroom του brand στην οδό Δημητρίου Γούναρη 44, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφία Κυριάκος Κυριαζής F Zero Photography