fbpixel

Search icon
Search
Το 70's στιλ στη διακόσμηση επιστρέφει: 5 interior design τρόποι για να το εντάξετε στο χώρο σας
INTERIORS

Το 70's στιλ στη διακόσμηση επιστρέφει: 5 interior design τρόποι για να το εντάξετε στο χώρο σας

Για άλλη μια φορά, ο χώρος του interior design «βουτά» στο παρελθόν


Είναι γεγονός πως οι τάσεις κάνουν κύκλο κι έρχονται και πάλι στην επιφάνεια. Τα τελευταία χρόνια, η vintage αισθητική διεκδικεί σημαντική θέση στο interior design και προσαρμόζεται μοναδικές στις σύγχρονες ανάγκες της καθημερινότητας, αλλά και την εξέλιξη της τρέχουσας εποχής. Πιο συγκεκριμένα, βλέπουμε πως το 70’s style είναι και πάλι πρώτο στη διακόσμηση, «ξυπνώντας» μνήμες του χθες και συνδυασμένο με την τις σχεδιαστικές γραμμές του σήμερα.

Ακολουθήστε τους παρακάτω τρόπους διακόσμησης & δώστε στους χώρους σας την αίγλη που χαρακτηρίζει τη δεκαετία του 1970!

Έπιπλα & αντίκες

1-DSYZ5.jpg

Τα έπιπλα είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας στη διαδικασία του makeover. Μπορείτε να κάνετε mix & match, συνδυάζοντας αντίκες μαζί με σύγχρονη κομμάτια -πάντα όμως σε παρόμοιες χρωματικές αποχρώσεις, έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία στο τελικό αποτέλεσμα. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο παλιό έπιπλο, σκεφτείτε εναλλακτικά και αλλάξτε μορφή σε κάποιο άλλο που έχετε ήδη, βάφοντάς το σε έναν πιο rustic τόνο και αλλάζοντάς του πόμολα. 

Χρυσές προσθήκες

2-YAjWF.jpg

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, τα χρυσά στοιχεία δεν πρέπει να απουσιάζουν από το σκηνικό που θα δημιουργήσετε, έχοντας πάντα για έμπνευσή σας τη 70’s αισθητική. Για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, πείτε «ναι» σε πρόσθετα χρυσά διακοσμητικά, όπως κηροπήγια, μεγάλους καθρέφτες, περίτεχνα βάζα, ακόμα και κουρτίνες με μεταλλικές λεπτομέρειες. Ο χώρος σας θα πάρει glam διάσταση σε χρόνο dt!

Ένας βελούδινος καναπές

3-7I9dK.jpg

Το βελούδο είναι ένα από τα υφάσματα που τότε ήταν μεγάλη τάση. Τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως επανέρχεται δυναμικά, χαρίζοντας νότες πολυτέλειας όπου κι αν τοποθετηθεί. Ιδανική προσθήκη, εάν θέλετε να υιοθετήσετε αυτό το στιλ, αποτελεί ένας βελούδινος καναπές, που θα δώσει την αίσθηση του vintage και παράλληλα θα είναι κι ένα πολύ διαχρονικό κομμάτι. Όσο για το χρώμα του, το σκούρο μπλε, το πράσινο και η τερακότα είναι must.

Χαλιά στους τοίχους

4-yKwcN.jpg

Άλλο ένα στοιχείο που κάποτε το βλέπαμε να υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι και πλέον έχει επανέλθει. Τα χαλιά στους τοίχους μπορούν να χαρίσουν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα στη διακόσμησή σας, συνδυάζοντας το vintage design με την boho αισθητική. Ειδικά εάν έχετε κάποιον τοίχο τον οποίο δεν ξέρετε πώς να τον αξιοποιήσετε, αυτή είναι μια ιδανική προσθήκη. Ακόμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια stylish και πρωτότυπη σύνθεση, προσθέτοντας και μερικά πιάτα ή ψάθινους δίσκους, φτιάχνοντας μια πολύ ανοιξιάτικη γωνία.

Embroidery πίνακες

5-nrqfz.jpg

Οι κεντημένες δημιουργίες φανερώνουν με ακόμα έναν τρόπο την κληρονομιά που μας έχει αφήσει εκείνη η εποχή. Ειδικά στις μέρες μας, που όλοι έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε DIY projects, αυτή είναι μια καλή ιδέα για να απασχοληθείτε στο σπίτι, δημιουργώντας ένα κεντημένο έργο, όπως έναν πίνακα ή κάποια μαξιλαροθήκη. Επιλέξτε έντονα χρώματα και μοτίβα -όπως ακριβώς και στη δεκαετία του '70. Σαν bonus, μην παραλείψετε τα φυτά, τα οποία θα χαρίσουν νότες φρεσκάδας κι extra χρώμα στον χώρο σας.