fbpixel

Search icon
Search
Πώς να μεταμορφώσετε τα έπιπλα της κατοικίας σας δίνοντάς τους custom-made χαρακτήρα
INTERIORS

Πώς να μεταμορφώσετε τα έπιπλα της κατοικίας σας δίνοντάς τους custom-made χαρακτήρα

Αλλάξτε τους μορφή on a budget και με βάση το προσωπικό σας γούστο


Οι τάσεις στο design ολοένα και διαμορφώνοντας και τα έπιπλα του σπιτιού σας παραμένουν ίδια; Είναι λογικό να θέλετε να επενδύεται σε expensive κομμάτια που θα κοσμούν τους προσωπικούς σας χώρους για πολλά χρόνια, κάνοντας επιλογές που χαρακτηρίζονται για την timeless αισθητική του. Ωστόσο, είναι εξίσου φυσιολογικό να νιώθετε την ανάγκη για αλλαγή, ειδικά τώρα που περνάτε τον χρόνο σας μέσα.

Εάν δε θέλετε να ξοδέψετε μεγάλο χρηματικό budget ή εάν δυσκολεύεστε να βρείτε τα κομμάτια που θέλετε στην αγορά, συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω για να ανακαλύψετε όλους τους τρόπους για το πώς θα δώσετε τον δικό σας χαρακτήρα στα έπιπλα που ήδη έχετε στην κατοικίας σας, αλλάζοντάς τους εντελώς μορφή!

Αλλάξτε τους πόμολα

62aadb1457925f31192be75d67c5af47.jpg

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να αλλάξετε μορφή στα έπιπλά σας, δεν είναι άλλος από τα πόμολα. Ειδικά εάν πρόκειται για κάποιο αδιάφορο και μονότονο κομμάτι μέσα στο σπίτι σας, μπορείτε να προμηθευτείτε funky knobs που θα κάνουν τη διαφορά και θα προσδώσουν ενδιαφέρουσα οπτική. Κινηθείτε σε μοντέρνα σχέδια -ανάλογα φυσικά και με το στιλ του σπιτιού σας-, ενώ μη διστάσετε να κάνετε ακόμα και mix and match.

Βάψτε τα σε μια ενδιαφέρουσα απόχρωση

4e3097e6ccc706527d980dfd87f0a67f.jpg

Δε χρειάζεται να σας περιορίζει το χρώμα ενός επίπλου. Εάν έχετε βαρεθεί κάποιο κομμάτι που υπάρχει στον χώρο σας, επιλέξτε να το βάψετε στην απόχρωση που σας αρέσει με ειδική μπογιά για έπιπλα ή για μεταλλικές επιφάνειες. Φέτος, μεγάλη τάση είναι τα μπλε και τα πράσινα έπιπλα, οπότε να μια καλή ευκαιρία για να προβείτε σε αλλαγές!

Δώστε άλλη μορφή στους καναπέδες σας

c0d62825b48ddc5e93754ad4cd359684.jpg

Υπάρχει λύση και για τους καναπέδες σας! Σε περίπτωση που έχουν φθαρεί ή που πλέον θέλετε να τους δώσετε άλλη μορφή για μια ανανέωση, μπορείτε να τους «ντύσετε» με ένα ολοκαίνουριο ύφασμα. Και πάλι οι ιδέες ποικίλουν: μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ bold χρωμάτων ή κλασικών τόνων, ενώ μια ενδιαφέρουσα λύση θα ήταν το έντονο floral. It's up to you!

Πείτε «ναι» στο styling

blue-and-white-decorating-ideas-11.jpg

Ακόμα κι αν δε θέλετε να πραγματοποιήσετε μια μεγάλη -και κάπως μόνιμη- αλλαγή, πείτε «ναι» σε μικρές πινελιές που θα κάνουν τη διαφορά. Βάλτε επάνω στους καναπέδες σας covers, αλλά και πολλά μαξιλάρια, δίνοντας έτσι την αίσθηση της ανανέωσης, χωρίς ουσιαστικά να έχετε καταβάλει πολλή προσπάθεια. Και πάλι «παίξτε» με τα χρώματα και τις υφές!

Στρέψτε το ενδιαφέρον σας σε vintage κομμάτια

vintage-coffee-table-french-style.jpg

Είναι ωραίο να υπάρχουν vintage κομμάτια στη διακόσμησή σας, συνδυάζοντάς τα με άλλα, πιο σύγχρονα. Ακολουθώντας όλες τις παραπάνω τακτικές συμβουλές, λοιπόν, μπορείτε να κάνετε ένα παλιό έπιπλο να μοιάζει σαν καινούριο, χωρίς ωστόσο να χάνει την αξία του και το vintage χαρακτήρα που αποπνέει. Προσθέστε, έπειτα, μερικά μοντέρνα αντικείμενα και διακοσμητικά, φέρνοντας έτσι το συνολικό αποτέλεσμα στο σήμερα.