fbpixel

Search icon
Search
Φυτά εσωτερικού χώρου: Πώς να τα διακοσμήσετε για να φαίνονται σκόπιμα & κομψά
INTERIORS

Φυτά εσωτερικού χώρου: Πώς να τα διακοσμήσετε για να φαίνονται σκόπιμα & κομψά

Ανανεώστε τους χώρους σας


Ένα «πράσινο» περιβάλλον είναι κάτι όμορφο αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να καταλήξει ακατάστατο. Είτε διαθέτετε έναν πράσινο φυλλώδη «φίλο», είτε 50, το στοχευμένο στιλ είναι αυτό που θα κάνει ένα φυτό να μοιάζει με πραγματικό decor της κατοικίας σας. Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένα δοκιμασμένο must-have, εάν επιθυμείτε να δώσετε περισσότερη ζωή και χρώμα σε έναν χώρο. Χρησιμεύουν ως ένα οργανικό στοιχείο διακόσμησης που είναι ταυτόχρονα πλούσιο σε υφή. 

Για να κάνετε λοιπόν, τα φυτά εσωτερικού χώρου να ξεχωρίζουν στο σπίτι σας, ακολουθήστε τις παρακάτω για να επιτύχετε το κομψό styling τους! 

Ταιριάξτε τις γλάστρες με το στιλ του design σας 

spacejoy-ih7wpsjwomc-unsplash.jpg

Όπως δεν θα επιλέγατε μια τυχαία κορνίζα για να κρατήσετε μια αγαπημένη σας φωτογραφία, έτσι δεν θα πρέπει να διαλέξετε μια οποιαδήποτε γλάστρα για να τοποθετήσετε ένα φυτό. Θα πρέπει πρώτα απ' όλα να ταιριάζει με το στιλ του σχεδιασμού σας. «Ρίξτε μια ματιά στη χρωματική σας παλέτα και την αισθητική σας για να καθοδηγήσετε την επιλογή σας. Ίσως μια ματ μαύρη ή γυαλιστερή λευκή ταιριάζει ιδανικά σε μοντέρνους χώρους με έντονες αντιθέσεις, ορείχαλκος για πιο πολυτελή σπίτια και μια κεραμική βάση με ξύλινα πόδια για πιο midcentury designs.

Η Χρυσή Τομή

3-Y9lAg.jpg

Εκτός από το στιλ της γλάστρας, θα πρέπει να επιλέξετε μία που να έχει το κατάλληλο μέγεθος, τόσο για το φυτό και τις ρίζες του, όσο και για τον χώρο σας. Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε τότε ακολουθήστε τη χρυσή τομή (golden ratio): το φυτό να έχει το 1/3 ή τα 2/3 του μεγέθους της γλάστρας (και όχι ακριβώς το ίδιο μέγεθος). Έτσι, για ένα φυτό που έχει ύψος 18 ίντσες, θα χρειαστείτε μια γλάστρα που έχει ύψος 6 ή 12 ίντσες. Όταν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε μια γλάστρα που λειτουργεί με τη χρυσή τομή, αλλά είναι πολύ μεγάλη, τοποθετήστε πρώτα το φυτό σε μια γλάστρα cache και συμπληρώστε με κάποιο αφρώδες υλικό για λουλούδια.

Δημιουργήστε μια βινιέτα φυτών 

2-C3pOt.jpg

Η τοποθέτηση των φυτών συχνά υπαγορεύεται από το που πέφτει το φως σε ένα δωμάτιο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε plants collections που σε συγκεκριμένα σημεία. Αλλά ανεξάρτητα από αυτό, μπορείτε να τα κάνετε να φαίνονται όμορφα δημιουργώντας μια βινιέτα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ομαδοποιήσετε φυτά σε δύο ή τρεις γλάστρες και σε ποικιλίες διαφόρων μεγεθών. Τοποθετήστε τα πάνω σε έπιπλα, όπως τραπέζια και σκαμπό για πρόσθετο ύψος και εντυπωσιακή αντίθεση. Ένα statement φυτό μπορεί, επίσης, να αποτελέσει μέρος μιας βινιέτας. Ωστόσο, μην το βάλετε εντελώς στη γωνία, αλλά λίγο μακριά από τον τοίχο για να το κάνετε να φαίνεται πιο σκόπιμο και καλλιτεχνικό.

Σκεφτείτε τα φυτά εσωτερικού χώρου σαν γλυπτά

1-RapiE.jpg

Αντιμετωπίστε ένα φυτό όπως θα κάνατε με κάθε μορφή γλυπτού διακόσμου. Μια ελιά πρόκειται να αποτελέσει ένα διαχρονικό, χαριτωμένο στοιχείο, σύμφωνα με αυτήν τη φυσική ή νέα μεσογειακή αισθητική που κυριαρχεί, από την άλλη, ένας φύκος είναι εδώ και καιρό αγαπημένη επιλογή των σχεδιαστών για πιο boho και mid-century μοντέρνα σπίτια. Τα snake plants είναι πιο σύγχρονα, ενώ η πλούσια μονστέρα ή ο πόθος φέρνουν έναν πιο άγριο, οργανικό αέρα σε κάθε δωμάτιο. Πριν επιλέξετε ένα φυτό που ταιριάζει στο διακοσμητικό DNA σας, βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας μπορεί να «φιλοξενήσει» τις ανάγκες του σε φως και υγρασία. Θα πρέπει επίσης, να αποφασίσετε αν είστε σε θέση να το φροντίσετε σε ό,τι αφορά το νερό, το λίπασμα, το κλάδεμα και τη μεταφύτευση.

Πηγή: Mydomaine.com