fbpixel

Search icon
Search
STYLING TIPS

Timeless wardrobe: Τα μυστικά που εφαρμόζει ευλαβικά κάθε κομψή γυναίκα

Τα styling tips που αξίζει να γνωρίζουν όλα τα fashion girls


Timeless wardrobe: Τα μυστικά που εφαρμόζει ευλαβικά κάθε κομψή γυναίκα

Το στιλ είναι διαχρονικό. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλοί και διαφορετικοί κανόνες, για το πως να είμαστε κομψές και fashionable. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα πως «η μόδα χρόνια δεν κοιτά» και ότι όλα έχουν να κάνουν με την προσωπικότητα και με το πως νιώθουμε με τον εαυτό μας. Όσο πειραματιζόμαστε με την εικόνα μας και ενημερωνόμαστε για τον υπέροχο και μαγικό χώρο της μόδας, τόσο καλύτερα αντιλαμβανόμαστε ποια είναι τα κομμάτια που μας ταιριάζουν και μας αναδεικνύουν.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια στιλιστικά μυστικά που ισχύουν για όλες τις γυναίκες και θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τη σχέση μας με το styling πολύ πιο εύκολη, ασφαλή και σίγουρα πιο διασκεδαστική.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω, ανακαλύψτε αυτά τα μυστικά και βάλτε τα σε εφαρμογή asap!

1. Επενδύστε στα basics: Ανεξαρτήτως ηλικίας αλλά και εποχής, ένα λευκό πουκάμισο, ένα τζιν παντελόνι κι ένα t-shirt αποτελούν βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας. Σας βοηθούν να «χτίσετε» υπέροχα σύνολα πάνω τους και γι΄ αυτό το λόγο είναι απαραίτητα και διαχρονικά. Όσα περισσότερα basic items έχετε, τόσο το καλύτερο.

shutterstock-604808465.jpg

2. Μην επενδύετε σε κομμάτια για μία μόνο περίσταση: Η μόδα πλέον βασίζεται στην ευελιξία και τη διαχρονικότητα. Οι τάσεις και οι fashion experts μας δίνουν συνεχώς καινούριες ιδέες για να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο με πολλά και διαφορετικά στιλ. Επιλέγετε ρούχα, τα οποία μπορούν να αλλάξουν το χαρακτήρα τους με μερικές προσθήκες και να σταθούν σε πλήθος περιστάσεων.

3. Less is more: Σίγουρα οι τάσεις τις περισσότερες φορές είναι εκκεντρικές και έντονες. Παρόλα αυτά δε μπορούμε να ξεχνάμε αυτό που μας έχουν διδάξει τεράστια ονόματα της μόδας εδώ και πολλά χρόνια. Όσο πιο απλό είναι ένα σύνολο τόσο καλύτερο. Αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά, καλό θα ήταν να επιλέγετε ένα κομμάτι τη φορά που θα έχει έντονη «προσωπικότητα», όπως είναι ένα ζευγάρι oversized earrings.

4. Πειραματιστείτε με τις μονοχρωμίες: Μπορεί να έχουμε ξοδέψει πολύ «μελάνι» για τους κανόνες του colour blocking και για το πόσο εντυπωσιακό είναι, αλλά ένα μονόχρωμο σύνολο είναι πάντα αυτό που θα απογειώσει την κομψότητά σας. Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να το πετύχετε είναι φυσικά το κοστούμι, το οποίο θα το συνδυάσετε με το basic t-shirt σας. Για περισσότερο στιλ, «παντρέψτε» διαφορετικούς τόνους της ίδιας απόχρωσης.

shutterstock-1390512743.jpg

5. Κάντε τις σωστές αγορές: Δεν υπάρχει λόγος να γεμίζετε τη ντουλάπα σας με κομμάτια, τα οποία ούτε σας ταιριάζουν, ούτε έχουν την καλύτερη ποιότητα και ούτε σας ξετρελαίνουν. Plus, να επενδύετε σε σχέδια, τα οποία έχουν πολύ καλή εφαρμογή πάνω σας και σας κολακεύουν. Με απλά λόγια μην παίρνετε απλά για να πάρετε!

6. Μην εγκλωβίζεστε στις τάσεις: Σίγουρα τα trends κάθε σεζόν έχουν πολύ σημαντικό ρόλο και κυριαρχούν. Παρόλα αυτά δεν ταιριάζουν όλα σε όλες. Το να επιλέξετε κομμάτια και συνδυασμούς που είναι all time classic διασφαλίζει πως δε θα φανεί ότι προσπαθήσατε πάρα πολύ για να πετύχετε την εικόνα σας. Βρείτε τις τάσεις που σας ταιριάζουν πραγματικά και συνδυάστε τες με τα κλασικά σας κομμάτια.

7. Αποφύγετε τις ατημέλητες σιλουέτες: Αν και τα oversized designs θεωρούνται must, τα tailored κομμάτια είναι ο νούμερο ένα τρόπος για να δημιουργήσετε μία απόλυτα θηλυκή σιλουέτα, την οποία έχουν όλες οι διαχρονικές γυναίκες.

e5b34e54c23b1bb6b05a05b36914e71e.jpeg
Image source: @whowhatwear

8. Δημιουργήστε μία «στολή» για κάθε περίσταση: Δε θα ακούσετε ποτέ μία fashion expert να παραπονιέται πως δεν έχει τι να φορέσει. Ο λόγος; Έχει πάντοτε ένα go-to outfit που μπορεί να σταθεί σε διάφορες περιστάσεις και το οποίο την κάνει να αισθάνεται σίγουρη.

9. Βρείτε ο ιδανικό πανωφόρι: Κυρίως τους κρύους μήνες του χειμώνα είναι αυτό που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της εικόνας μας. Επιλέξτε το σχέδιο που μπορεί να ταιριάξει στις περισσότερες εμφανίσεις σας και παράλληλα θα κολακεύει τη σιλουέτα σας.

10. Ανακαλύψτε ποιοτικά υφάσματα: Ένα καλό ύφασμα μπορεί να απογειώσει ακόμα και το πιο απλό κομμάτι. Φροντίστε τα βασικά σας ενδύματα και αξεσουάρ να είναι κατασκευασμένα από τα σωστά υφάσματα, καθώς όχι μόνο θα έχουν καλύτερη εφαρμογή αλλά θα παραμείνουν σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια.

Παρακάτω θα συναντήσετε το top 10 των ανοιξιάτικων κομματιών που δεν πρέπει να λείπουν από τη διαχρονική συλλογή σας!

1

Stretch blazer

Emporio Armani, Intervista BUY HERE

2

Water-repellent gabardine trench coat

MaxMara BUY HERE

3

Open-neck cotton shirt

Fendi, Luisaworld.com BUY HERE

4

Crinkled dress

H&M BUY HERE

5

ART.365 dress

Marella BUY HERE

6

Ballet flats

Karida BUY HERE

7

Palazzo jeans

MAX&Co BUY HERE

8

Tote bag

Tod's, Kalogirou BUY HERE

9

Faux leather jacket

Maison Margiela, Mytheresa.com BUY HERE

10

Straight-leg jeans

Nanushka BUY HERE