fbpixel

Search icon
Search
Time for an upgrade: Τα πιο αξιοσημείωτα trends για το φθινόπωρο/χειμώνα 2023
TRENDS & CATWALKS

Time for an upgrade: Τα πιο αξιοσημείωτα trends για το φθινόπωρο/χειμώνα 2023

Το round-up των τάσεων που θα επικρατήσουν την επερχόμενη σεζόν & πώς να τα υιοθετήσετε


Η νέα σεζόν έχει καταφτάσει, πράγμα που σηματοδοτεί την ώρα να ανακαλύψουμε μερικές βασικές τάσεις της φθινοπωρινής μόδας. Σίγουρα, μπορεί ο καιρός να μην είναι τόσο ψυχρός όσο συνηθίζουμε αυτή την εποχή του χρόνου, αλλά ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να ενημερωθείτε για τις νέες τάσεις. Αν ανυπομονείτε να δείτε πώς μπορεί να είναι η γκαρνταρόμπα σας αυτό το φθινόπωρο, συνεχίστε να διαβάζετε, γιατί χάρη στις τέσσερις πρωτεύουσες της μόδας στον κόσμο -δηλαδή τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Μιλάνο και το Παρίσι- που είναι πάντα μπροστά από τις εξελίξεις, οι τάσεις της μόδας για το φθινόπωρο/χειμώνα 2023 προβλέφθηκαν ήδη από τον Φεβρουάριο.

Παρακάτω, δείτε αυτές που ξεχωρίσαμε και αξίζει να ακολουθήσετε φέτος..

1. Quiet luxury

quiet-luxury.jpg
Bottega Veneta AW'23, Ferragamo AW'23

Μια από τις πιο εύκολες τάσεις για να ακολουθήσετε το φθινόπωρο/χειμώνα, η αθόρυβη πολυτέλεια έχει κερδίσει έδαφος στην ενδυματολογική σκηνή τους τελευταίους μήνες. Ουσιαστικά το αντίθετο της φανταχτερής επίδειξης πλούτου μέσω λογότυπων και άμεσα αναγνωρίσιμων σχεδίων σχεδιαστών, πρόκειται για την τέχνη της διακριτικότητας. Από διαχρονικά γιλέκα μέχρι σακάκια και ακόμη και απλά well-fitted τζιν, η ήσυχη πολυτέλεια θα είναι μια από τις πιο σοφές τάσεις που θα ακολουθήσετε την επόμενη σεζόν χάρη στη διαχρονική της μακροζωία.

2. Hourglass shape

cinched-waist.jpg
Sportmax AW'23, Schiaparelli AW'23

Η σιλουέτα της κλεψύδρας είχε αποκτήσει δυναμική όλη τη σεζόν. Ογκώδεις ζώνες έδεναν τα πράγματα στους Max Mara, Alaïa και Schiaparelli, ενώ αλλού οι σχεδιαστές προσπάθησαν να αντισταθμίσουν τους φαρδείς ώμους με κομψές ραμμένες μέσες και στενές ζώνες στους Louis Vuitton και Chanel.

3. Moody blooms

moody-blooms.jpg
Louis Vuitton AW'23, ERDEM AW'23

Πολλές από εμάς αγαπάμε τα λουλούδια την άνοιξη και το καλοκαίρι, αλλά τα έχετε σκεφτεί ποτέ ως φθινοπωρινό βασικό στοιχείο; Αυτό πρόκειται να αλλάξει, με τα άνθη στις πιο σκούρες αποχρώσεις να έχουν κατακτήσει το επίκεντρο στις πασαρέλες του AW23.

4. Pleating

pleating.jpg
Altuzarra AW'23, Givenchy AW'23

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να αναβαθμίσετε μια εμφάνιση, οι πτυχώσεις επιστρέφουν δυναμικά το φθινόπωρο. Είτε επιλέξετε μια απαλή, ντραπέ πτυχή αλά Loewe είτε μια πιο περίπλοκη, όπως οι Paco Rabanne και Rokh, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε μια αίσθηση υφής χωρίς να περιπλέξετε υπερβολικά μια εμφάνιση με διάφορα διαφορετικά υφάσματα ή στρώματα.

5. LBC

lbc.jpg
Victoria Beckham AW'23, ALAÏA AW'23

Μία από τις πιο wearable τάσεις της σεζόν, το LBC (Long Black Coat) θα είναι η πιο cool επιλογή outerwear για το φθινόπωρο. Επιλέξτε ένα που πέφτει λίγο πάνω από τον αστράγαλο, όπως αυτό της Victoria Beckham, για ένα εύκολο κομμάτι που θα σας συνοδεύσει παντού - from day to night!

6. (B)Red & Butter

red-butter.jpg
Prada AW'23, Tove AW'23

Πάντα θέλουμε να γνωρίζουμε για το "χρώμα της σεζόν" και οι γνώστες της μόδας δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι η πραγματική τάση του φθινοπώρου είναι το κόκκινο και το χρώμα του butter. Ενσωματώστε τα στα look σας ως λεπτομέρειες ή σε monochromatic looks.

7. It's a tie!

suiting.jpg
Alexander McQueen AW'23, Dolce & Gabanna AW'23

Το 2023 μας βλέπει να επιστρέφουμε στους παλιούς μας τρόπους, με τη μόδα του suiting - δηλαδή τα κοστούμια, τα πουκάμισα και τις γραβάτες - να είναι ένα από τα πιο συχνά επαναλαμβανόμενα θέματα στις πασαρέλες του AW23. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά μπορείτε να το συνδυάσετε με όποιο σλιπ θεωρείτε κατάλληλο.

Feature image source: Saint Laurent AW'23