fbpixel

Search icon
Search
Tik Tok's new favs: Οι τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση τo 2023
INTERIORS

Tik Tok's new favs: Οι τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση τo 2023

Oι experts του είδους προβλέπουν τα υλικά, τις τεχνικές, αλλά και τις αισθητικές ταυτότητες που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας


Αποτελεί την πιο επιδραστική πλατφόρμα, καθώς καθημερινά προσελκύει το ενδιαφέρον μεγάλου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού, χαρίζοντας άφθονο γέλιο, συγκίνηση, αλλά και πλήθος πρακτικών λύσεων. Το Tik Tok έχει αποδείξει ότι γνωρίζει πολύ καλά πως να δημιουργεί τις πιο mainstream τάσεις, μεταφέροντας fresh και έξυπνες ιδέες, ειδικά σε ό,τι έχει άμεση σχέση με την εσωτερική διαμόρφωση μιας κατοικίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των experts στο DIY και την εσωτερική διακόσμηση, οι αντίστοιχες τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2023 έχουν ως κύριους πυλώνες τους τη βιωσιμότητα, τη λειτουργικότητα, καθώς και την εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας. 

Ας δούμε μαζί τα 5 κορυφαία Tik Tok trends που θα πρωταγωνιστήσουν στους κανόνες του DIY και του interior design τη νέα χρονιά.

Διαφάνεια στην προβολή των DIY διεργασιών

shutterstock-2124348512.jpg

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Architectural Digest" magazine: "Μία από τις πιο αναζωογονητικές προβλεπόμενες τάσεις στον χώρο του DIY είναι η διαφάνεια σχετικά με την διαδικασία. Ο Julian Thomas, ο ειδικός στο DIY με έδρα το Μπρούκλιν και influencer του TikTok, που ακούει στο όνομα @marfastewart, εξηγεί: "Λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα έργα βελτίωσης σπιτιού είναι απλά. Εξάλλου, οι σχεδιαστές και οι δημιουργοί συνήθως δείχνουν μόνο το τελικό προϊόν". 

Αυτό, λοιπόν, σημαίνει ότι περνάμε σε μια νέα εποχή, στην οποία οι αντίστοιχοι content creators δεν φοβούνται να "τσαλακωθούν" και ρισκάρουν να προβάλλουν τυχόν λάθη κατά τη διάρκεια μιας κατασκευής που ετοιμάζουν. Παρατηρούμε σιγά - σιγά ότι η φυσικότητα έχει ξεκινήσει να κερδίζει έδαφος στα social media, στοιχείο που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. 

Τεχνική βαφής των τοίχων με ασβέστη (limewash paint technique)

6e224f0a767edbc822913266c868f1a2.jpg

Μια τεχνική χρωματισμού των τοίχων με βαθιές ρίζες στον χρόνο, έχοντας πρωτοπόρες τις ρωμαϊκές και μεσογειακές περιοχές. Η τεχνική της βαφής με ασβέστη, γνωστή παγκοσμίως ως limewash paint technique, φαίνεται πως έχει αποκτήσει πολλούς οπαδούς στο Tik Tok, χάρη στην elegant και διακριτικά γοητευτική αισθητική της ταυτότητα. Οι soft αποχρώσεις που δημιουργεί ταιριάζουν άρτια με το minimal chicness, που έχει γίνει ανάρπαστο στα social media. 

Καρό μοτίβα

veresnovsky-apt-2.jpg

Η αυτοκρατορία του καρό δεν σταματά να επικρατεί και το καινούργιο έτος. Στο ίδιος άρθρο του "Architectural Digest" magazine μεταφέρεται η άποψη της Lisa Buhler, ιδρύτρια της σειράς μόδας "Lisa Says Gah", η οποία "πιστεύει ότι οι άνθρωποι έλκονται από το καρό μοτίβο επειδή έχει να κάνει με τη χαρά. Η ίδια το περιγράφει ως ένα "feel-good print" που είναι συμμετρικό αλλά και διασκεδαστικό".

Μπάνια που θυμίζουν spa 

c3a92ac2591d8d765354fe2f63991574.jpg

Είναι γεγονός ότι η πανδημία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να δημιουργηθεί η αίσθηση της spa ατμόσφαιρας στα μπάνια μας. Η επιτακτική ανάγκη για φροντίδα και χαλάρωση του πνεύματος και του σώματός μας έφερε στο προσκήνιο τη συγκεκριμένη τάση του design. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ίδιο άρθρο: "Από την έναρξη της πανδημίας, το συλλογικό άγχος έχει αυξηθεί και δεν έχει ακόμη μειωθεί. Είναι λογικό ότι οι άνθρωποι έχουν εμπνευστεί για να δημιουργήσουν καταπραϋντικές, ξενοδοχειακές ατμόσφαιρες στα σπίτια τους, ειδικά αν εξακολουθούν να μην ταξιδεύουν όσο παλιά". 

Τέχνη στον τοίχο 

1-zVXlB.jpg

Τα DIY wall art αποτελούν τεράστια τάση, καθώς έχουν τη δύναμη να χαρίσουν στους χώρους μας μια εξεζητημένη αισθητική, χαμηλού κόστους. Xαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η expert, Alithea Castillo, η οποία, όπως επισημαίνει το ΑD "αποδεικνύει ακριβώς αυτό στο viral βίντεο του TikTok (7,1 εκατομμύρια προβολές): "Δεν μπορείς να αγοράσεις ένα έργο τέχνης τοίχου αξίας 300 δολαρίων, οπότε φτιάχνεις ένα αντί γι' αυτό", έγραψε η Castillo στη λεζάντα του βίντεο. Στη συνέχεια δείχνει πως δημιουργεί έναν δραματικό καμβά από ύφασμα και γύψο για τον τοίχο του σαλονιού της. Πρόκειται για ένα μινιμαλιστικό κομμάτι με μέγιστο αντίκτυπο".

Source: Architectural Digest