fbpixel

Search icon
Search
Τι πετούν οι ειδικοί της οργάνωσης από το σπίτι τους τη νέα σεζόν
INTERIORS

Τι πετούν οι ειδικοί της οργάνωσης από το σπίτι τους τη νέα σεζόν

Κάντε ένα «ξεκαθάρισμα» σπιτιού εύκολα και γρήγορα


Η αρχή της άνοιξης είναι η ιδανική στιγμή για να απαλλαγείτε από αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε ή δεν χρειάζεστε και να αναδιοργανώσετε τον χώρο σας ώστε να λειτουργεί καλύτερα για εσάς. 

«Λέω στους πελάτες μου, όσο περισσότερα πράγματα έχετε, τόσο περισσότερα πρέπει να διαχειριστείτε», μοιράζεται η Katrina Teeple, επαγγελματίας διοργανώτρια και ιδρύτρια του Operation Organization. «Πρέπει πρώτα να απαλλαγείτε από τη νοοτροπία ότι δεν μπορείτε να οργανωθείτε. Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μπορεί να ζήσει μια ζωή χωρίς ακαταστασία, το θέμα είναι απλώς να θέσετε τη διαδικασία σε προτεραιότητα και στη συνέχεια να δεσμευτείτε σ' αυτήν!», ολοκληρώνει. 

Παρακάτω, κάνουμε εμείς την αρχή, παρουσιάζοντας τα αντικείμενα που οι ειδικοί της οργάνωσης πετούν από το σπίτι τους τη νέα σεζόν!

Shopping bags 

«Σχεδόν κάθε σπίτι στο οποίο μπαίνω έχει αυτό που ονομάζω "shopping bags"», λέει η Rhea Becker, ιδιοκτήτρια του "The Clutter Queen". «Οι σακούλες για ψώνια είναι πανταχού παρούσες στον κόσμο μας - προτρέπω τους πελάτες μου να περιορίσουν τις συλλογές τους και να πετάξουν τις υπόλοιπες.»

Quick Tip: Φτιάξτε ένα καλάθι ή ορίστε ένα συρτάρι για τσάντες πολλαπλών χρήσεων και ό,τι δεν χωράει, ανακυκλώστε το! 

shutterstock-1309801468.jpg

Μυστηριώδη κλειδιά

«Έχετε ιδέα τι ανοίγουν όλα αυτά τα κλειδιά που βρίσκονται στο συρτάρι με τα άχρηστα αντικείμενα;» ρωτά ο Devin VonderHaar, δημιουργός και διευθύνων σύμβουλος του "The Modern Minimalist". «Αν όχι, πετάξτε τα!»

Χάρτινα κουτιά 

«Σχεδόν όλοι ψωνίζουν online, πράγμα που μεταφράζεται σε πολλά χαρτοκιβώτια. Οι άνθρωποι τα κρατούν, πεπεισμένοι ότι θα τα χρειαστούν μια μέρα. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, το χαρτόνι είναι η νούμερο ένα πηγή σκουπιδιών στα σπίτια - ο μεγαλύτερος εχθρός του επαγγελματία οργανωτή! Σας παρακαλώ - πηγαίνετε τα κουτιά σας στην ανακύκλωση», λέει η Becker.

shutterstock-2360188441.jpg

Εγχειρίδια οδηγιών

«Τα εγχειρίδια χρήσης συσκευών -οικιακών και όχι μόνο- συχνά φυλάσσονται για τις στιγμές που μπορεί να προκύψει να προτρέξετε σε αυτά, αλλά στην πραγματικότητα, τα περισσότερα μπορούν πλέον να βρεθούν στο διαδίκτυο μαζί με κάποιο tutorial video στο YouTube. Κρατήστε έναν ενημερωμένο κατάλογο με τις μάρκες των συσκευών σας και τους αριθμούς μοντέλων στον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, ανακυκλώστε όλα αυτά τα φυλλάδια», προτείνει η Marissa Hagmeyer, συνιδρύτρια και COO της Neat Method στο Littleton.

Περιττούς κάδους αποθήκευσης

«Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν κάδους στην προσπάθειά τους να οργανωθούν, ωστόσο το γεγονός είναι ότι η αποσυμφόρηση είναι ο τρόπος με τον οποίο οργανώνεστε», μοιράζεται η Becker. «Ο στόχος σας θα πρέπει να είναι να ελαχιστοποιήσετε την αποθήκευση και, επομένως, να ελαχιστοποιήσετε τις "λύσεις" της».

shutterstock-2331633197.jpg

Παλιά ρούχα

«Κάθε επτά χρόνια είναι μια καλή στιγμή για να κάνεις μια μεγάλη αναθεώρηση της γκαρνταρόμπας σου, καθώς η ζωή και το στιλ σου τείνουν να αλλάζουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ρωτήστε τον εαυτό σας: "Είστε περισσότερο στο σπίτι με τα παιδιά; Θέλετε μια πιο officewear συλλογή; Πόσο συχνά παρευρίσκεστε σε special event;". Αυτά τα ερωτήματα αποτελούν τη βάση για το τι πρέπει να κρατήσετε ή να ξεφορτωθείτε», λέει η Christine Stone, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Neatly Designed στο Atlantic Beach.