fbpixel

Search icon
Search
Τι μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Τι μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Ο «παλμός» της πόλης σάς καλεί να ζήσετε τις πιο δυνατές καλοκαιρινές στιγμές


Άλλο ένα Σαββατοκύριακο είναι εδώ και η Θεσσαλονίκη μάς καλεί να το απολαύσουμε, κάνοντας όλες τις καλοκαιρινές στιγμές μοναδικές και αξέχαστες. Ακόμα κι αν δεν κατευθυνθείτε σε κάποια κοντινή παραλία με τον καύσωνα να συνεχίζει δυναμικά, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις τις οποίες αξίζει να ακολουθήσετε, ώστε να έρθετε σε επαφή με την τέχνη, αλλά και τη γοητεία της πόλης.

Παρακάτω, όλες οι ενδιαφέρουσες προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσετε αυτό το weekend!

Θεατρική παράσταση

Info: Όρνιθες του Αριστοφάνη, Θέατρο Δάσους, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:15.

Η γνωστή θεατρική παράσταση έρχεται στην πόλη μας πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Δάσους, σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους: Ελευθερία Αγγελίτσα, Λίλα Βλαχοπούλου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Δημήτρης Διακοσάββας, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου.

Θερινό σινεμά

Info: The Forever Purge, Ναταλί θερινός, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 23:30.

Στο πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο της αγαπημένης σειράς τρόμου, ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα ανατρέπεται: το πείραμα απέτυχε! Η ιστορία αυτήν τη φορά είναι τοποθετημένη στη σημερινή Αμερική, όπου οι νομοθέτες έχουν υψώσει ένα τοίχος ανάμεσα στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα ζευγάρι Μεξικανών ξεφεύγει από τα καρτέλ της πατρίδας του, για να καταλήξει σε μια Αμερική όπου ο πολιτισμός καταρρέει και η Κάθαρση Διαρκείας ετοιμάζεται να ξεσπάσει.

Info: Spiral: From the Book of Saw, Village Cosmos (αιθ. 3), Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 20:30 & στις 22:40.

Ένας ντετέκτιβ αναλαμβάνει την έρευνα για μία σειρά δολοφονιών. Τα περιστατικά θυμίζουν έντονα τις φρικτές δολοφονίες του Jigsaw και ο αστυνόμος, χωρίς να το καταλάβει, θα βρεθεί μπλεγμένος στο σκοτεινό παιχνίδι ενός σαδιστή δολοφόνου. Μεγάλα μυστικά αποκαλύπτονται και δεν αφήνουν κανέναν ακλόνητο.

Μουσική βραδιά

Info: Monsieur Minimal "Erotica Project", πλατεία Μεγάρου Μουσικής, απόψε στις 21:30.

Μια απολαυστική, καλοκαιρινή γιορτή με τον Monsieur Minimal και special guest την Ανδριάνα Μπάμπαλη. To Erotica Project, όπως ονομάζεται το πρόγραμμα, περιλαμβάνει τραγούδια από τη δεκαετία του '60, '70, '80, '90 αλλά και του σήμερα στην ρετρό και vintage διάθεση του τελευταίου άλμπουμ του Monsieur Minimal με τίτλο Erotica, καθώς και κομμάτια από την νέα δουλειά του, Easteria.

Έκθεση

Info: Ομαδική εικαστική έκθεση "Affordable Art", Γκαλερί Λόλα Νικολάου, Παρασκευή (12:00-20:00) & Σάββατο (12:00-15:00).

Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζει την έκθεση "Affordable Art", όπου οι κλασικές φιγούρες της τέχνης γίνονται κομμάτι και πηγή έμπνευσης για μοντέρνες δημιουργίες γεμάτες χρώμα και φαντασία. Δείτε πώς με όρεξη και μεράκι παίρνουν «ζωή» οι καμβάδες και μετατρέπονται σε σύγχρονα έργα τέχνης, άξια θαυμασμού. Μερικοί από τους συμμετέχοντας καλλιτέχνες: Πηνελόπη Ακριτίδου, Βασίλης Αλεξάνδρου, Δημήτρης Αμελαδιώτης, Αρτέμιος Γεωργιάδης, Γεωργία Δαμιανού, Κωστής Δαμουλάκης, Θανάσης Δάπης κ. ά.

Μουσική βραδιά

Info: Γλυκερία & Dilek Koc, Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών, Κυριακή στις 21:00.

Η χαρισματική Γλυκερία, που διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει στο κοινό της, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο Στέλιος Φωτιάδης, με γνωστά τραγούδια λαïκά, έντεχνα, παραδοσιακά και όλες τις επιτυχίες της, πλαισιωμένη από τους νέους ταλαντούχους τραγουδιστές Χάρη Μακρή και Χριστιάνα Γιαλιάτσου, και μια ορχήστρα αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς.

Μη χάσετε, επίσης, την αντίστοιχη συναυλία στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, στις 21:00.

Don't miss

Info: Κάποτε στο Βόσπορο, Θέατρο Δάσους, 19 & 20 Ιουλίου, στις 21:30.

Ένα εξαιρετικό επιτελείο συντελεστών κι ένας δυνατός θίασος πρωταγωνιστών θα ζωντανέψουν την ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά του περασμένου αιώνα, ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά να παρακολουθήσει έργο, με αφορμή τα γεγονότα του 1955, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε προϋπάρξει ανάλογη παράσταση ή ταινία. Πρόκειται για το νέο έργο του Άκη Δήμου, που σκηνοθετεί η Σοφία Σπυράτου, σε παραγωγή των Θεατρικών Επιχειρήσεων Τάγαρη, το οποίο σκιαγραφεί το μύθο και τη νοσταλγία της Πόλης της καρδιάς μας. Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θεοφανία Παπαθωμά, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Πιατάς, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Νεφέλη Κουλούρη, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χλόη Μάντζαρη.

Enjoy!