fbpixel

Search icon
Search
Τι είναι το lash lift; Μάθετε τα πάντα πριν κλείσετε ραντεβού
FACE & BODY

Τι είναι το lash lift; Μάθετε τα πάντα πριν κλείσετε ραντεβού

Αποκτήστε πιο σαγηνευτικό βλέμμα από ποτέ


Ανεξάρτητα από την ποσότητα της mascara που εφαρμόζουμε, μερικές φορές οι βλεφαρίδες μας χρειάζονται ένα έξτρα boost, για να φαίνονται πιο πυκνές. Κι ενώ τα lashes extensions και οι ψεύτικες βλεφαρίδες είναι από τις πρώτες επιλογές που μας έρχονται στο μυαλό, απαιτούν αρκετή συντήρηση, για να παραμείνουν αναλλοίωτες όπως την πρώτη στιγμή. Το lash lift, όμως, είναι κάτι διαφορετικό, μια καινοτόμα μέθοδος, που ανασηκώνει ακόμη και την πιο μικρή τριχούλα, για να σας χαρίσει ακόμη πιο σαγηνευτικό βλέμμα. Εμείς συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε το διαδεδομένο lash lift, για να διευκολύνετε έτσι την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης των βλεφαρίδων σας. Εσείς θα το δοκιμάσετε;

shutterstock-1349387279.jpg

Τι είναι

Η τεχνική lash lift ανασηκώνει τις βλεφαρίδες από τη ρίζα μέχρι την άκρη τους, ώστε να γίνει μια εξαιρετική επιμήκυνση. Λόγω του φυσικού τους σχήματος, χρειάζονται ένα ειδικό εξάρτημα για να γυρίσουν τελείως κι έτσι να φαίνονται πιο μεγάλες και πυκνές. Μπορεί να φαίνεται τρομακτικό κι επίπονο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι, αφού τα μάτια σας θα είναι κλειστά καθ' όλη τη διάρκεια. Φυσικά, θα πρέπει να γίνεται μόνο από έναν εξειδικευμένο επαγγελματία αισθητικό. 

Πώς γίνεται

Πριν προχωρήσετε στη διαδικασία, θα πρέπει να συνομιλήσετε με τον ειδικό, ώστε να του πείτε πόσο μεγάλες θέλετε να είναι, ώστε να χρησιμοποιήσει το κατάλληλο εργαλείο. Στη συνέχεια, θα καθαρίσει την περιοχή των ματιών και εφαρμόζει μια ράβδο σιλικόνης στο δέρμα πάνω από τις βλεφαρίδες, σύρριζα. Έπειτα, οι βλεφαρίδες ανασηκώνονται και κολλάνε πάνω σε αυτή τη ράβδο, ενώ μετά ο ειδικός απλώνει μια lifting lotion πάνω σε κάθε τριχούλα. Η όλη διαδικασία διαρκεί 45-60 λεπτά. 

Πόσο διαρκεί

Τα αποτελέσματα συνήθως διαρκούν τέσσερις έως έξι εβδομάδες, ανάλογα με το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν οι βλεφαρίδες σας. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφύγετε τη μάσκαρα για 48 ώρες μετά τη θεραπεία και να τις αφήσετε ανέγγιχτες για μια ολόκληρη ημέρα. Κανένα ίχνος μακιγιάζ ή νερό δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με τις βλεφαρίδες σας για 24 ώρες, για να εξασφαλίσετε ότι δε θα χαλάσει αυτό που κάνατε.

lash-lift.jpg
Πηγή: Courtesy BBB London

Πριν τη θεραπεία

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, διαβάστε οπωσδήποτε αυτή την παράγραφο. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να προκληθεί κάποια αλλεργική αντίδραση μόλις χρησιμοποιήσετε κάποιο χημικό προϊόν, εάν έχετε τέτοιο τύπο επιδερμίδας. Για να βεβαιωθείτε, λοιπόν, πως τα μάτια σας δε θα πάθουν τίποτα απολύτως με το lash lift, αναζητήστε κάποιον έμπειρο lash expert και ζητήστε του να σας κάνει ένα patch test σε ένα σημείο του δέρματός σας, για να δείτε εάν πραγματικά σας ενοχλεί. Εάν όλα βαίνουν καλώς, τότε μπορείτε κανονικά να προχωρήσετε στη διαδικασία. 

Το lash lift είναι ιδανικό για όλα τα μήκη των βλεφαρίδων;

Οι βλεφαρίδες μπορούν να είναι μεγάλες ή μικρές για να προχωρήσετε σε μια συνεδρία lash lift, αλλά θα πρέπει το μήκος τους να είναι τουλάχιστον 4mm, σύμφωνα με Clementina Richardson, celebrity lash expert και ιδρύτρια του Envious Lashes στη Νέα Υόρκη. Η ίδια, μάλιστα, συνιστά να ζητήσετε από την αισθητικό να σας βάψει και τις βλεφαρίδες εκτός από το να σας τις ανασηκώσει, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα φαίνονται πιο πυκνές και δε θα χρειάζεται να βάλετε καν mascara! Plus, αυτό είναι το τέλειο tip και για όσες από εσάς θέλετε να αφήσετε τις βλεφαρίδες σας να ξεκουραστούν για λίγο, χωρίς προϊόντα μακιγιάζ πάνω τους.