fbpixel

Search icon
Search
Thriller books: Τα καλύτερα all time classic αστυνομικά θρίλερ που θα σας καθηλώσουν
ARTS & CULTURE

Thriller books: Τα καλύτερα all time classic αστυνομικά θρίλερ που θα σας καθηλώσουν

Μυστήριο & σασπένς είναι μερικές από τις λέξεις που χαρακτηρίζουν τις παρακάτω προτάσεις


Αν η συλλογή αστυνομικών θρίλερ βιβλίων μπορούσε να παρομοιαστεί με κάτι, θα τολμούσαμε να πούμε πως εξελίσσεται σαν το καλό κρασί, καθώς όσος περισσότερος καιρός περνάει, τόσο καλύτερη γίνεται. Εμφανίζονται όλο και πιο πολλοί καταξιωμένοι συγγραφείς που μας δημιουργούν thrilling συναισθήματα, διεγείροντας με αυτό τον τρόπο την φαντασία μας. Βέβαια, καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε από ποιους αυτή η τέχνη «γεννήθηκε» και φυσικά από πού εμπνεύστηκαν όλοι οι σύγχρονοι συγγραφείς του είδους. 

Τα πρώτα αστυνομικά βιβλία θεωρούνται τα βιβλία του Έντγκαρ Άλαν Πόε και ιδιαίτερα το διήγημά του «Οι φόνοι της οδού Μόργκ», η πρώτη γυναίκα η Agatha Christie. Σταδιακά, τα αστυνομικά μυθιστορήματα απέκτησαν έναν φανατικό και συνεχώς αυξανόμενο κοινό, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν και άλλοι δημιουργοί που μεγαλούργησαν –όπως ο Σιμενόν, ο Ντόιλ, καθώς και ο Νέσμπο και η Λέκμπεργ, προσδίδοντας με αυτόν τον τρόπο έναν σκανδιναβικό χαρακτήρα στα βιβλία.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τα old but gold βιβλία θρίλερ που θα σας συναρπάσουν!

Έγκλημα Στο Οριάν Εξπρές – Agatha Christie

baa92097-c4b5-43e9-8456-547be6d350e7.jpeg

Το βιβλίο «Έγκλημα Στο Οριάν Εξπρές» με συγγραφέα την Agatha Christie έμεινε στην ιστορία, αν και τα περισσότερα βιβλία της – όπως οι «Δέκα Μικροί Νέγροι», οι «Φόνοι Με Αλφαβητική Σειρά» και οι «Δέκα Ύποπτοι Για Φόνο», είχαν και συνεχίζουν να έχουν ακόμα και σήμερα αναγνώστες απ’ όλον τον κόσμο. Ως γνωστών, η Agatha Christie, γνωστή και ως η «βασίλισσα του εγκλήματος» ήταν η πρώτη γυναίκα-φαινόμενο στον χώρο της συγγραφής αστυνομικών βιβλίων. Μια από τις πιο καταξιωμένες και πιο ευυπόληπτες συγγραφείς του κόσμου, που στο συγγραφικό έργο της περιλαμβάνονται 80 βιβλία (εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν πρωταγωνιστές τους αγαπημένους μας χαρακτήρες Ηρακλή Πουαρό και Μις Μαρπλ). Στο βιβλίο «Έγκλημα Στο Οριάν Εξπρές» δεν θα συναντήσετε μόνο μια ενδιαφέρουσα πλοκή και ένα απλά απροσδόκητο τέλος, αλλά εις βάθος συζητήσεις των χαρακτήρων με τον Πουαρό για τον φόνο που συνέβη στο τρένο. Η ίδια κιόλας συγγραφέας είχε αναφέρει πως στα δύσκολα βιβλία της, αυτά δηλαδή που δεν επιθυμούσε η ίδια να δώσει ούτε ένα σημάδι για το ποιος διέπραξε τον φόνο, μόλις ολοκλήρωνε το βιβλίο το ξαναδιάβαζε και τροποποιούσε τις συνομιλίες και τα γεγονότα με τέτοιο τρόπο ώστε ο αναγνώστης να μην καταλάβει ούτε στο ελάχιστο πριν το τέλος ποιος διέπραξε τον φόνο. Ένα τέτοιο βιβλίο όπως καλά καταλάβατε είναι το «Έγκλημα Στο Οριάν Εξπρές» που έγινε πρόσφατα ταινία με πρωταγωνιστή-σκηνοθέτη τον Kenneth Branagh.

Η Μαύρη Ντάλια – James Ellroy

mauri-ntalia.jpg


Ένα από τα σπουδαιότερα αστυνομικά μυθιστορήματα όλων των εποχών είναι η «Μαύρη Ντάλια» με συγγραφέα τον James Ellroy. Αυτό που πραγματικά μας ανατριχιάζει είναι το γεγονός ότι αυτό το φρικιαστικό έγκλημα βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία, στη δολοφονία της μητέρας του ίδιου του συγγραφέα, η οποία τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με τη συγγραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων. Πιο συγκεκριμένα, στο βιβλίο αυτό θα συναντήσετε ένα φριχτό έγκλημα, συγκεκριμένα στις 15 Ιανουαρίου το 1947, σε ένα οικόπεδο του Λος Άντζελες βρίσκεται ένα κατακρεουργημένο πτώμα μιας όμορφης νεαρής γυναίκας. Η κοπέλα γίνεται γνωστή από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ως η «Μαύρη Ντάλια» και η αναζήτηση του δολοφόνου της εξελίσσεται ως το μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό στην ιστορία της Καλιφόρνιας. Στην έρευνα της υπόθεσης εμπλέκονται ο Μπάκι Μπλάιχερτ, οι αστυνομικοί του τμήματος Προσαγωγών, φίλοι, αντίζηλοι και άλλοι. Η αναζήτησή τους θα τους οδηγήσει σ’ ένα διαβολικό ταξίδι στις πιο σκοτεινές γωνίες του μεταπολεμικού Χόλυγουντ, καθώς και σε δύσκολες δοκιμασίες. Εδώ «γεννιούνται» το εξής ερωτήματα, άραγε θα τα καταφέρουν; Θα βρουν ποτέ τον δολοφόνο; Θα μάθουν τον λόγο που έγινε αυτό το έγκλημα;

Το σκυλί του Μπάσκερβιλ – Doyle Arthur Conan

517728a5-cb28-4726-9040-79ed3fbda50e.jpeg

«Το σκυλί του Μπάσκερβιλ» με συγγραφέα τον θρυλικό Doyle Arthur Conan, ο οποίος έγινε γνωστός μέσω ενός ήρωα που είχε διαμορφώσει στα διαχρονικά βιβλία του τον Σέρλοκ Χόλμς. Σε αυτό το βιβλίο θα συναντήσετε μια ενδιαφέρουσα υπόθεση γεμάτη μυστήριο, συγκεκριμένα ο Δρ Τζέιμς Μόρτιμερ ζητάει την βοήθεια του Σέρλοκ Χόλμς μετά το θάνατο του φίλου του Σερ Τσαρλς Μπάσκερβιλ . Ο Μπάσκερβιλ βρέθηκε νεκρός στα κτήματά του στο Ντέβονσερ, ο θάνατός του αποδόθηκε σε καρδιακή προσβολή, αλλά ο Μόρτιμερ υποψιάζεται εγκληματική πράξη, λόγω της έκφρασης φρίκης στο πρόσωπο του νεκρού και των αποτυπωμάτων ενός γιγάντιου σκύλου σε μικρή απόσταση από το σημείο που βρέθηκε. Βέβαια, εδώ να τονίσουμε πως το «Σκυλί του Μπάσκερβιλ» είναι το τρίτο από τα τέσσερα αστυνομικά μυθιστορήματα του Σερ Άρθουρ Κονάν Ντόιλ με ήρωα τον Ντετέκτιβ Σέρλοκ Χόλμς. Ένα βιβλίο-διαμάντι εμπνευσμένο από έναν αληθινό θρύλο που κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα τον Ντέβον, με μια ιστορία που εξελίσσεται αργά για τα σημερινά δεδομένα, αλλά ανατριχιαστικά.

Σκέψου έναν αριθμό – Verdon John

7d111dc9-d21c-4415-96f9-af8030c4be6e.jpeg

Ένα από τα πιο σύγχρονα αλλά ταυτόχρονα και all time classic βιβλία στον κόσμο του μυστηρίου και του θρίλερ δεν θα μπορούσε με τίποτα να λείπει ο John Verdon. Ένας συγγραφέας που έκανε το ντεμπούτο του συγγραφικά πριν μερικά χρόνια με ένα εξαιρετικά έξυπνο, καλογραμμένο και άκρως ατμοσφαιρικό βιβλίο αστυνομικού μυστηρίου. Διαβάζοντας το συγκεκριμένο έργο, αναμφίβολα καταλαβαίνει κανείς πως δεν θα απογοητευτεί από την ιστορία και όσο οι ανατροπές εμφανίζονται τόσο πιο πολύ θα κολλήσετε. Τώρα όσον αφορά την πλοκή του βιβλίου «Σκέψου έναν αριθμό» έχουμε να πούμε αρκετά. Όλα ξεκίνησαν όταν Μαρκ, ένας χαρακτήρας του βιβλίου λαμβάνει ένα μυστηριώδες γράμμα με ένα μήνυμα, να σκεφτεί έναν αριθμό, έναν οποιοδήποτε αριθμό και εκτός απ’ αυτό του είχαν γράψει πως γνωρίζουν τα πάντα για εκείνον, όλα του τα μυστικά. Ο Μαρκ χωρίς δεύτερη σκέψη ζητάει από τον διάσημο ντετέκτιβ Ντέιβ Γκάρνει να τον βοηθήσει, αλλά όλα ξεκινούν την στιγμή που ο ντετέκτιβ δολοφονείται και ο Μαρκ μένει μόνος τους.

Μαχαίρι – Jo Nesbo

3aa848b7-3ebe-4ad9-825c-f4319fae03ad.jpeg

Δεν μπορεί να μην έχετε ακούσει για τον Jo Nesbo και τον Χάρι Χόλε. Το «Μαχαίρι» είναι η 12η περιπέτεια του ντετέκτιβ που έχει χάσει σχεδόν τα πάντα προσπαθώντας να καταπολεμήσει το έγκλημα. Σε αυτό το βιβλίο ο Χάρι Χόλε βρίσκεται στο σημείο μηδέν! Η Ράκελ τον έχει διώξει από το σπίτι, έχει ξανακυλήσει στο ποτό και ταυτόχρονα δουλεύει με τον αστυφύλακα κάτι ασήμαντες υποθέσεις. Πέρα απ’ αυτό ο πρώτος δολοφόνος που συνέλαβε στην καριέρα του τον καταδιώκει. Ο διαβόητος βιαστής και δολοφόνος Σβάιν Φίνε κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος και αφού έχει εκτίσει την ποινή του είναι αποφασισμένος να συνεχίσει το εγκληματικό του έργο, παίρνοντας πρώτα εκδίκηση από τον αστυνομικό που τον έκλεισε για τόσα χρόνια στην φυλακή. Το σημείο που ξεκινάνε όλα είναι όταν ο Χάρι ξυπνά με τα χέρια του βουτηγμένα στο αίμα και χωρίς καμία ανάμνηση της προηγούμενης νύχτας.