Το φυσικό look είναι το πιο γοητευτικό αλλά και το πιο δύσκολο, γιατί θέλει πολύ τέχνη ώστε να δείχνει ήρεμο και όμορφο το πρόσωπο. Το μακιγιάζ αυτό είναι ιδανικό για δέρματα καθαρά, χωρίς ιδιαίτερες ατέλειες από σημάδια ακμής και δυσχρωμίες.
Έτσι κι εγώ, και η αγαπημένη μου Μαρία Ηλιάκη, είμαστε οπαδοί αυτής της all time favorite τάσης. Όταν, λοιπόν, επαγγελματικοί λόγοι την έφεραν στη Θεσσαλονίκη, συναντηθήκαμε και της έκανα το συγκεκριμένο look που τόσο μας αρέσει.
Να προσθέσω, πως κάνοντας αυτό το μακιγιάζ δε χρησιμοποιώ λιγότερα προϊόντα, αλλά πολλά. Αυτό που αλλάζει είναι ότι τα επιλέγω σε natural τόνους και με πιο soft υφές. Τα όμορφα χείλη της ήταν το σημείο του προσώπου που τόνισα περισσότερο με κόκκινο κραγιόν. Αφού έβαλα πρώτα τη Lait Creme Concentre της Embryolisse, συνέχισα με ένα ελαφρύ make up και κάλυψα τοπικά, όπου χρειαζόταν. Αυτό που έκανε τη διαφορά στο μακιγιάζ είναι τα διαφορετικά ήδη πούδρας και bronzers που χρησιμοποίησα. Πριν απ' αυτό, έβαλα concealer κάτω από τα μάτια για να τα φωτίσω και για να καλύψω τους μαύρους κύκλους. Έκανα το ίδιο και στο άνω βλέφαρο με σκιά βάση, για να έχει ομοιόμορφο χρώμα η περιοχή στα μάτια. Η πούδρα της Laura Mercier, Candleglow Sheer Perfecting Powder είναι αυτό που λέμε... το κάτι άλλο. Την εφάρμοσα σε όλο το πρόσωπο, έκανα contouring με πιο σκούρο bronzer, όπου χρειαζόταν και έδωσα λάμψη στα ζυγωματικά. Ένα φυσικό μακιγιάζ ματιών πρέπει πάντα να συνοδεύεται από καλοσχηματισμένα και περιποιημένα φρύδια και κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να είναι σκούρα αλλά έναν τόνο ανοιχτότερα από το κανονικό, για να φωτίζουν το βλέμμα. Αυτό που κάνει τη διαφορά στο μακιγιάζ είναι οι ψεύτικες βλεφαρίδες -τόσες σε ποσότητα, ώστε να μη ξεχωρίζουν αλλά να δίνουν τη σωστή ένταση. Το κόκκινο κραγιόν που χρησιμοποίησα ήταν το YSL tatouage couture matte stain no 13.
My Favorite Recipe
Μια σαλάτα από φρεσκοκομμένα αμπελοφάσουλα, βρασμένα «al dente» και με συνοδεία βινεγκρέτ είναι σίγουρα ένα must στο μεσημεριανό μενού αυτής της εποχής. Τη συνοδεύω με ωραία φέτα, φρυγανιές χαρουπιού και δροσερό λευκό κρασί.
Υλικά:
- 500 γρ. αμπελοφάσουλα χωρίς τις άκρες
- 1-2 κ.σ. παλαιωμένο ξίδι balsamico
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα θυμάρι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζετε τα αμπελοφάσουλα σε νερό που βράζει για 5-15 λεπτά (ανάλογα με το πάχος τους). Πρέπει να παραμείνουν τραγανά. Τα ξεβγάζετε με λίγο κρύο νερό και τα τοποθετείτε στη σαλατιέρα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ, τα προσθέτετε στα φασολάκια και τα ανακατεύετε ξανά. Συνοδέψτε τη σαλάτα σας με λευκά τυριά (φέτα, ξινομυζήθρα ή ανθότυρο).
WHO IS WHO
Αποφάσισα να ασχοληθώ με το make up, όταν πέρασα στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου -οι σπουδές μου είναι σε αυτόν τον κλάδο και όχι στο make up, στο οποίο είμαι εντελώς αυτοδίδακτη! Σε κάθε μακιγιάζ που κάνω θέλω να απογειώνω τα δυνατά σημεία του προσώπου και να εξαφανίζω, ό,τι δεν κολακεύει. Αρθρογραφώ εδώ και πολλά χρόνια! Μου αρέσει πολύ να μοιράζομαι τις προσωπικές εμπειρίες μου και τα beauty tips μου που αφορούν στο μακιγιάζ. Αγαπώ την καλαισθησία, δε ζω δίχως αυτήν. Κάθε στιγμή της ζωής μου, θέλω να μεταδίδω στους ανθρώπους γύρω μου, όλα όσα μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε πιο όμορφα!
Για επιπλέον προτάσεις και ιδέες ακολουθήστε τη Μαρία Παγωνάκη στο Facebook ή στο Instagram