fbpixel

Search icon
Search
Thessaloniki Agenda: Οι updated προτάσεις για ένα μαγικό τριήμερο στην πόλη
AGENDA

Thessaloniki Agenda: Οι updated προτάσεις για ένα μαγικό τριήμερο στην πόλη

Πώς να περάσετε αξέχαστες ημέρες και νύχτες


Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και η Θεσσαλονίκη μάς καλεί να το απολαύσουμε, κάνοντας όλες τις καλοκαιρινές στιγμές μοναδικές και αξέχαστες. Ακόμα κι αν δεν κατευθυνθείτε σε κάποια κοντινή παραλία με τον καύσωνα να συνεχίζει δυναμικά, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις τις οποίες αξίζει να ακολουθήσετε, ώστε να έρθετε σε επαφή με την τέχνη, αλλά και τη γοητεία της πόλης. Ανακαλύψτε παρακάτω τις πιο updated ιδέες και χαρείτε στο έπακρο αυτό το weekend!

Art Attack

Info: Έκθεση σύγχρονης τέχνης «Μεταβάσεις», Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης, Σάββατο & Κυριακή 09.00-15.30.

Το Balkan Art Festival (BAF Contemporary) είναι ένας νέος καλλιτεχνικός θεσμός, που δημιουργήθηκε το 2019, με όραμα τη χαρτογράφηση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας των Βαλκανίων. Στόχος του διεθνούς φεστιβάλ είναι να δημιουργήσει ένα δίκτυο καλλιτεχνών και φορέων προωθώντας τον δημιουργικό διάλογο και την εξωστρέφεια, καθώς και να συγκροτήσει ένα αρχείο καλλιτεχνών, καταγράφοντας τις αναδυόμενες εξελίξεις της σύγχρονης τέχνης στα Βαλκάνια. Στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης παρουσιάζεται η έκθεση σύγχρονης τέχνης «Μεταβάσεις, με έργα από σπουδαίους νέους καλλιτέχνες, όπως οι Ζέφη Αθανασοπούλου, Alex Baciu, Ana Maria Cuteanu, Kristina Rațiu Demuth και Γιώργος Δρόσος.

Let The Music Play

Info: Σωκράτης Μάλαμας στο Θέατρο Γης, 25 & 26 Ιουνίου στις 21.00.

Ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει στη σκηνή και στους ανοιχτούς χώρους, ένα χρόνο μετά το περσινό καλοκαίρι. Παρέα του θα είναι αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες: Η Ιουλία Καραπατάκη στο τραγούδι, ο Δημήτρης Λάππας στην κιθάρα και στο μπουζούκι, ο Γιάννης Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, ο Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν και ο Νίκος Μαγνήσαλης στα τύμπανα. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Δάσους.

Kids Time

Info: Εγγραφές στο Summertime, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, 18 - 27/06.

Aυτό το καλοκαίρι το Τελλόγλειο Ίδρυμα καλεί τα παιδιά και τους γονείς τους να περάσουν μια δημιουργική εβδομάδα, γεμάτη γεωμετρικά σχήματα, φωτεινά χρώματα και μοτίβα που μπλέκονται μαγικά στην έκθεση της Ιωάννας Σπητέρη. Ήρωες της επανάστασης, σπάνια εκθέματα με πλούσιο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, θα απασχολήσουν τα παιδιά στην έκθεση-αφιέρωμα στον Αγώνα του 1821.

For Cinema Lovers

Info: Fast & Furious 9, Cine Πυλαία, Σάββατο στις 22.40.

Για τους σινεφίλ, η νέα ταινία Fast & Furious 9 είναι από τις επιλογές που δεν πρέπει να χάσετε! Σύμφωνα με την πλοκή, μια νεαρή οικογένεια, παρόλο που ζει ήρεμα, γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί στον ορίζοντα. Περιπέτειες και σκάνδαλα έρχονται στην επιφάνεια και κάνουν τους πρωταγωνιστές να είναι συνεχώς alert, έχοντας πάντα στο μυαλό τους τον κίνδυνο της απειλής. Άραγε καταφέρνουν να βρουν και πάλι την απόλυτη ηρεμία τους;

Info: Way Down, Κινηματογράφος Ελληνίς, Κυριακή στις 23.00.

Εναλλακτικά, η ταινία αφορά σε μια τράπεζα της Ισπανίας, η οποία στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο που δεν έχει χάρτη, δεν έχει αποθηκευμένα δεδομένα της ασφάλειας της. Ένας νεαρός μηχανικός, ο Tom, είναι αποφασισμένος να καταφέρει το ακατόρθωτο και να ληστέψει την τράπεζα. Μαζί με τους συνεργάτες του θα έχουν μόνο 105 λεπτά για να το καταφέρουν. Η αντίστροφη μέτρηση για την ληστεία του αιώνα μόλις ξεκίνησε.

Virtual Experience

Info: TEDxAUTH 2021, Eudaemonia: Path to Freedom, Live στο YouTube, Κυριακή στις 11.00.

Οι ομιλίες του TEDxAUTH 2021 θα εκφράζουν μεταφορικά τη διαδικασία κατάκτησης της προσωπικής «Ευδαιμονίας», αποδεικνύοντας πως η ανθρώπινη δύναμη αρκεί τελικά για την κατάκτηση του ύψιστου αγαθού και η ικανότητα να υπερβούμε τα κοινωνικά και πολιτισμικά στερεότυπα υπάρχει σύμφυτη σε όλους μας και εμφανίζεται σε διαφορετικούς τομείς της ζωής μας. Λόγω της πανδημίας, οι φετινές ομιλίες πραγματοποιούνται live μέσω του YouTube, με δωρεάν πρόσβαση, θέτοντας στο επίκεντρο την προσωπική μας ευδαιμονία και αναδεικνύοντας την ανθρώπινη δύναμη.

Don't Miss

Info: «200 χρόνια Δημοτικό Τραγούδι» με τον Σταύρο Ξαρχάκο, 28/06 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 21.00.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «200 χρόνια δημοτικό τραγούδι» με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ο Σταύρος Ξαρχάκος και η Lidl Ελλάς παρουσιάζουν τον δεύτερο μουσικό κύκλο του προγράμματος δράσεων, μέσα από μια ξεχωριστή συναυλία στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με τους POLIS Ensemble και μια επιλογή από 21 εμβληματικά δημοτικά τραγούδια της Επανάστασης. Τραγουδούν η Κατερίνα Παπαδοπούλου και ο Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, ενώ μαζί τους συμπράττει και ο δεξιοτέχνης στο λαϊκό κλαρίνο Νίκος Αγγούσης.

Have a nice weekend!