fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε να βγείτε τέλειες selfies; Ξέρουμε τι πρέπει να κάνετε στο πρόσωπό σας
EDITORS' CHOICE

Θέλετε να βγείτε τέλειες selfies; Ξέρουμε τι πρέπει να κάνετε στο πρόσωπό σας

Προϊόντα και tricks που θα σας αλλάξουν την εμφάνιση


Είτε προετοιμάζεστε για έναν γάμο, είτε για ένα κόκκινο χαλί, είτε απλώς για μια βραδινή έξοδο με τους φίλους σας που αγαπούν πραγματικά τη λήψη φωτογραφιών δεν γίνεται να αρκεστείτε σε μια καλή ματ πούδρα ή σε ένα setting spray. Όλα έχουν να κάνουν με τη συνέχεια, τη συνέπεια και φυσικά με την κατάλληλη προετοιμασία. Ένα μακιγιάζ που θα φαίνεται υπέροχο στην κάμερα απαιτεί αρχικά ιδανικό smooth δέρμα και κατάλληλα tricks για άμεσο makeup που θα φαίνεται εκθαμβωτικό στο Ιnstagram. 

Πρώτα η ενυδάτωση

proetoimasia-fotografies-enidatosi.jpg
Extra Repair Intense Moisture Cream, Bobbi Brown, Attica BUY ME

Το καλό μακιγιάζ ξεκινά με την καλή περιποίηση της επιδερμίδας. Και είναι αυτονόητο, αλλά θα το πούμε ούτως ή άλλως: Πρέπει πάντα να φροντίζετε το δέρμα σας να είναι ενυδατωμένο, όλο το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα και επτά ημέρες την εβδομάδα. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχετε μια ενυδατωμένη βάση, εάν θέλετε το μακιγιάζ σας να διαρκέσει—και να φαίνεται όμορφο στην κάμερα. Το καλά προετοιμασμένο δέρμα με μια καλή ενυδατική κρέμα θα εξασφαλίσει ότι το πρόσωπο σας έχει μακιγιάζ που διαρκεί.

Βάλτε primer

photo-finish-24-hour-shadow-primer-smashbox.jpg
Photo Finish 24 hour Shadow Primer, Smashbox BUY ME 

Οι άνθρωποι που είναι έτοιμοι για φωτογραφίες σίγουρα δεν έχουν παραλείψει το primer. Αυτό το βήμα που είναι πιο σημαντικό ακόμη και από το ίδιο το foundation. Μάλιστα, αν τοποθετήσετε δύο που το καθένα είναι για διαφορετικές ανάγκες -άλλο για τις κοκκινίλες και άλλο για τους πόρους- τότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο. Στο make-up οι μίξεις είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε αφού δημιουργούν τις συνθήκες που μπορεί να μη βρείτε σε ένα μόνο προϊόν. 

Βρείτε την κατάλληλη setting powder

ulra-hd-setting-powder-travel-size-glowgr.jpg
Ulra HD Setting Powder Travel Size, Make Up For Ever, Sephora BUY ME

Φυσικά, ένα γυαλιστερό μέτωπο στις φωτογραφίες είναι αναπόφευκτο μερικές φορές. Αλλά μια εξαιρετική πούδρα ρύθμισης θα βοηθήσει πολύ στη μείωση κάθε γυαλάδας που μπορεί -δυστυχώς- να επιδεινωθεί και να τονιστεί από το φλας της κάμερας. Χρειάζεσαι απλά μια ελαφριά ποσότητα από την κατάλληλη πούδρα και θα συσφίξει το δέρμα ενώ θα προσθέσει παράλληλα ένα δεύτερο μικρό στρώμα κάλυψης. Συνιστά μια πούδρα βάσης με σατέν ή ματ φινίρισμα για ένα τελικό αποτέλεσμα με φυσική όψη. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένες πούδρες μπορούν να προκαλέσουν «αναδρομή στο παρελθόν» ή το γνωστό εφέ που κάνει το πρόσωπο σας να φαίνεται λευκό, κάτι που μπορεί να τονιστεί ακόμη περισσότερο στις φωτογραφίες. Οι ματ, ελαφριές φόρμουλες είναι ιδανικές για να το αποφύγετε και το ίδιο ισχύει για την επιλογή του σωστού χρώματος. 

Τελειώστε με ένα setting spray

setting-spray.jpg
Prima Refreshing Makeup Fix Daily Lightweight Hydrating & Makeup Setting Face Mist, Giorgio Armani, Attica BUY ME

Σε περίπτωση που δεν το έχετε ακούσει μέχρι τώρα: κάθε σας προσπάθεια πρέπει να τελειώνει με ένα setting spray. Αυτό το προϊόν θα γίνει ο καλύτερος σας φίλος είτε θέλετε να βγάλετε φωτογραφίες, είτε όχι. Τίποτα δεν θα κλειδώσει στο μακιγιάζ σας καλύτερα για να μείνει όλη τη νύχτα. Μια διαφορετική συμβουλή είναι να το ψεκάσετε σε μια καθαρή βούρτσα και στη συνέχεια να τη μετακινείτε απαλά πάνω από το δέρμα. Θα κλειδώσει το μακιγιάζ υπέροχα.

Βγάλτε μια φωτογραφία πριν βγείτε

Προτού βγείτε δοκιμάστε το αποτέλεσμα τραβώντας μια φωτογραφία με φλας. Εάν παρατηρήσετε ότι χρησιμοποιήσατε πάρα πολύ πούδρα, απλώς σκουπίστε την - ή εάν συνειδητοποιήσετε ότι χρειάζεστε λίγη περισσότερη πούδρα, βάλτε το πινέλο σε λειτουργία. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι το φλας της κάμερας μπορεί να σας «ξεπλύνει» —οπότε ίσως είναι καλή ιδέα να εφαρμόσετε λίγο περισσότερο ρουζ από ό,τι συνήθως, για να βεβαιωθείτε ότι φαίνεστε πιο υγιείς. Λίγο επιπλέον bronzer, ρουζ ή και τα δύο σίγουρα δεν θα βλάψουν.