fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε να ξυπνάτε με επίπεδη κοιλιά; Tα μυστικά για να το πετύχετε
WELLNESS

Θέλετε να ξυπνάτε με επίπεδη κοιλιά; Tα μυστικά για να το πετύχετε

Θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα


Ένα από τα πράγματα που μας ανησυχούν και μας απασχολούν αρκετά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι το σώμα μας. Οι περισσότερες από εμάς, επιθυμούμε να έχουμε μία καλοσχηματισμένη και καλλίγραμμη σιλουέτα κυρίως τις ημέρες που επιλέγουμε να φοράμε τα μαγιό μας στην παραλία. Παρόλα αυτά, η επίπεδη κοιλιά δεν αφορά μόνο το αισθητικό κομμάτι αλλά και την υγεία μας. Πόσες φορές έχετε ξυπνήσει με φούσκωμα, το οποίο σας ταλαιπωρεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας; Μην ανησυχείτε πλέον γιατί για όλα υπάρχει λύση.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τα πιο εύκολα και αποτελεσματικά tips για να ξυπνάτε με επίπεδη κοιλιά και να νιώθετε υπέροχα.

1. Μειώστε το γιαούρτι

Είναι γεγονός πως πολλοί θεωρούν το γιαούρτι ως μία από τις καλύτερες επιλογές για βραδινό, καθώς έχει λίγες θερμίδες και αποτελεί μέρος της υγιεινής διατροφής. Η συχνή κατανάλωση γιαουρτιού αυξάνει τα επίπεδα των προστιθέμενων σακχάρων, ενώ παράλληλα περιέχουν λακτόζη, ένα συστατικό που δυσκολεύει την πέψη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο έχει ως αποτέλεσμα το έντονο φούσκωμα που θα σας «ακολουθεί» μέχρι το επόμενο πρωί.

shutterstock-683463847.jpg

2. Μην παραλείπετε την άσκηση

Η καθημερινή άσκηση έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό σας. Ακόμα και 8 λεπτά γυμναστικής κάθε μέρα, θα βοηθήσει το σώμα και την υγεία σας, σε μεγάλο βαθμό. Αν αποφασίσετε να αφιερώσετε αυτά τα 8 λεπτά λίγο πριν κοιμηθείτε, το πρωί θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά στη σιλουέτα σας και κυρίως στην κοιλιά. Φυσικά, μακροπρόθεσμα, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή θα σας οδηγήσει και στην απώλεια των περιττών κιλών.

3. Κάντε κρύο ντους

Ένα κρύο ντους πριν από τον ύπνο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μειώσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας και να τονώσετε το λιπώδη ιστό, ο οποίος ευθύνεται για την κατανάλωση ενέργειας. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να «κάψετε» περισσότερες θερμίδες τις ώρες που κοιμάστε. Αν από την άλλη πλευρά δεν είστε λάτρεις του κρύου ντους και το χλιαρό θα σας βοηθήσει να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

4. Δώστε βάση στο πρωινό

Η κατανάλωση ενός θρεπτικού και ολοκληρωμένου πρωινού θα σας χαρίσει την απαραίτητη ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα. Το βουτυρικό οξύ βοηθά στη μείωση της φλεγμονής του σώματος και βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Η βρώμη, η μαύρη σοκολάτα, τα κόκκινα φρούτα, οι ξηροί καρποί, και η κανέλα, διεγείρουν την εντερική δραστηριότητα αυξάνοντας τα επίπεδα του οξέος αυτού.

shutterstock-1418915480.jpg

5. Αποφύγετε τις μπάρες ενέργειας

Ο λόγος για να αποφύγετε την κατανάλωση των συγκεκριμένων τροφίμων είναι πολλοί. Αρχικά περιέχουν λακτόζη ορού γάλακτος, ο οποίο προκαλεί φούσκωμα. Από την άλλη πλευρά, ανάμεσα στα πολλά συστατικά τους, είναι και η σόγια, που δεν βοηθάει στη σωστή λειτουργία του στομάχου. Πρόκειται για επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία θα σας δώσουν περισσότερες θερμίδες από αυτές που πιστεύετε ότι θα καταναλώσετε στην πραγματικότητα.

6. Πείτε «όχι» στα αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα, μπορούν να αποτελούν σημαντική πηγή θρεπτικών ουσιών και ινών αλλά έχουν υψηλή ποσότητα φρουκτόζης. Τα παραπάνω μπορεί να σας προκαλέσουν φούσκωμα. Τα φρέσκα φρούτα είναι η καλύτερη επιλογή για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα.

shutterstock-1160901601.jpg

7. Δημιουργήστε τα δικά σας δροσιστικά smoothies

Τα σπιτικά smoothies θα σας χαρίσουν απλόχερα όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Μάλιστα, θα συμβάλουν σημαντικά και στην προσπάθεια για απώλεια βάρους, καθώς είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα με πολύ λίγες θερμίδες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε τους συνδυασμούς που ταιριάζουν στη γευστική σας παλέτα. Καλή απόλαυση!