fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε να αλλάξετε το μπάνιο σας χωρίς χρήματα; 7 απαραίτητα βήματα που προτείνουν οι gurus της οργάνωσης
WELLNESS

Θέλετε να αλλάξετε το μπάνιο σας χωρίς χρήματα; 7 απαραίτητα βήματα που προτείνουν οι gurus της οργάνωσης

Έξυπνες λύσεις για όλους όσους αγαπάτε το declutter


Ο «πυρετός» της καραντίνας έχει τελειώσει αλλά οι ευκαιρίες για να αποσυμφορήσετε το σπίτι σας παραμένουν ακόμη εδώ. Με τους guru της οργάνωσης να ορκίζονται πως η αλλαγή στον χώρο σας θα φέρει και αλλαγή στην ψυχολογία, το μόνο βέβαιο είναι πως οφείλετε να τους ακούσετε. Ακόμα κι αν δεν κάνετε στους ανθρώπους που τους ευχαριστεί το decluttering, με τις παρακάτω συμβουλές είναι βέβαιο πως θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε μια πραγματική ανανέωση στο μπάνιο σας, χωρίς επιπλέον χρήματα. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως η συσσώρευση ακαταστασίας συμβάλλει όχι μόνο σε μια κακή ψυχολογία στην ανάπτυξη των επικίνδυνων μικροοργανισμών. 

bathroom-declutter-1.jpg

1. Απαλλαγείτε από τα περιττά αντικείμενα 

Πριν ξεκινήσετε να βάζετε τα πάντα στη θέση τους, ξεφορτωθείτε ό,τι δε θέλετε να έχει το μπάνιο των ονείρων σας. Η σωστή τεχνική είναι να αδειάσετε όλα τα ντουλάπια και να τα τακτοποιήσετε ξανά από την αρχή με βάση το είδος τους. Μην παραλείψετε να πετάξετε όλα εκείνα τα δειγματάκια που δε σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε κι επανεξετάστε τα προϊόντα που πλέον δεν ταιριάζουν στο δέρμα και στα μαλλιά σας. Όσο για τα ληγμένα καλλυντικά, αυτά είναι βέβαιο πως έχουν μια θέση στον κάδο των αχρήστων. 

2. Δημιουργήστε ομάδες για τα αντικείμενά σας 

Ο τρόπος οργάνωσης της ακαταστασίας του μπάνιου μπορεί πραγματικά να συμβάλει στην προώθηση των καλών συνηθειών. Για παράδειγμα μπορείτε να έχετε ακριβώς δίπλα στην οδοντόβουρτσά σας, το νήμα για τα δόντια σας έτσι ώστε να το θυμάστε κάθε βράδυ πριν πλυθείτε. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε αυτήν την ιδέα σε οποιοδήποτε τελετουργικό ή συνήθεια που θέλετε να διαμορφώσετε. Κρατήστε τις χτένες, τις βούρτσες, τα μαλακτικά και το προστατευτικό σπρέι για τη ζέστη σε ένα σημείο. Αυτή η προσέγγιση θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την αίσθηση της τάξης και να κάνετε τα πάντα εξαιρετικά προσβάσιμα.

bathroom-declutter-3.jpg

3. Κρατήστε καθαρές τις επιφάνειες

Παρόλο που ίσως θέλετε να βλέπετε τα αγαπημένα σας items ακόμη και στο μπάνιο, είναι σημαντικό να διατηρείτε τις επιφάνειες καθαρές. Ακόμη και αν σας φαίνεται περίεργο, είναι σημαντικό να έχετε το ποτήρι της οδοντόβουρτσας και της οδοντόκρεμας μέσα σε ένα ντουλάπι. Αυτή η προσέγγιση καθιστά τον καθαρισμό πιο γρήγορο κι εύκολο. 

4. Επανεξετάστε τα ράφια σας

Όταν έχετε μια μικρή περιοχή γύρω από τον νεροχύτη σας και τα ντουλάπια κάτω από αυτόν είναι ανύπαρκτα είναι καλό να επανεξετάσετε τους χώρους σας αντί να ξεκινήσετε να στοιβάζετε πράγματα δείτε την κατάσταση διαφορετικά. Αυτό σημαίνει να αξιοποιήσετε τους τοίχους σας και να εγκαταστήσετε ράφια όπου θα αποθηκεύετε τις πετσέτες χεριών αλλά και σώματος. 

5. Το μέγεθος μετράει

Όταν έρθει η ώρα να αρχίσετε να βάζετε τα πράγματα πίσω στα ντουλάπια, το μέγεθος είναι ο πιο λογικός τρόπος να αποφασίσετε τι πηγαίνει που. Μπορεί, λοιπόν, να είναι σημαντικό να βλέπετε τα πάντα ανάλογα με το είδος τους αλλά μετράει εξίσου το να δίνετε σημασία στο μέγεθος. Με αυτόν τον τρόπο θα σας μοιάζει ευκολότερο να παίρνετε το καθετί την ώρα που το χρειάζεστε. 

bathroom-declutter-2.jpg

6. Αφαιρέστε τις ετικέτες

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε πως οι ετικέτες στα σαμπουάν καθώς και στα αφρόλουτρα μπορούν να προκαλέσουν το λεγόμενο "word pollution"; Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι σημαντικό να έχετε τα προϊόντα σας μέσα σε ειδικές συσκευασίες που θα δίνουν στον χώρο σας ένα συγκεκριμένο ύφος και που δε θα το κάνουν να μοιάζει σαν μια επίδειξη του supermarket. 

7. Περιορίστε την ποσότητα

Σε πολλά μπάνια είναι συχνό να υπάρχουν πολλά διαφορετικά αντικείμενα για τον ίδιο σκοπό. Αναρωτηθείτε εάν πραγματικά σας χρειάζονται 5 διαφορετικά αφρόλουτρα ή αν αυτό που χρειάζεστε είναι κάποιο εξειδικευμένο. Εστιάστε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα και φυσικά μην ξεχνάτε να διατηρείτε μόνο όσα σας κάνουν χαρούμενους.