fbpixel

Search icon
Search
The wellness guru: Amanda Chantal Bacon
MAGAZINE

The wellness guru: Amanda Chantal Bacon

Η ιδρύτρια της Moon Juice είναι η νέα βασίλισσα της ευζωίας


Η Ιδρύτρια της «Moon Juice», Amanda Chantal Bacon, έχει εκτοξεύσει το όνοµά της στην κορυφή της λίστας µε τις lifestyle «βασίλισσες» της ευζωίας, ενώ στις διάσηµες οπαδούς της περιλαµβάνονται, µεταξύ άλλων, τα ονόµατα των Gwyneth Paltrow, Zoë Kravitz, Jennifer Aniston και Shailene Woodley.

H κοσµική δύναµη είναι µια φράση που παραπέµπει σε κάτι µαγικό, απόκοσµο, πασπαλισµένο µε την αστερόσκονη των παιδικών παραµυθιών. Ενίοτε, όµως, τα παραµύθια όχι απλά εµπνέουν την πραγµατική ζωή, αλλά ανοίγουν δρόµους και την κάνουν καλύτερη! Στην περίπτωση της Amanda Chantal Bacon, το lifestyle trend της ολιστικής προσέγγισης στην υγεία και την οµορφιά, που υιοθετήθηκε κατά κόρον από τις διασηµότητες της εποχής µας, αποτέλεσε την πηγή έµπνευσης για το νέο, πρωτοποριακό brand “Moon Juice”, που ίδρυσε το 2012 στην Καλιφόρνια κι έγινε γνωστό εν ριπή οφθαλµού. Όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος του, οι χυµοί αυτοί δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία µε τους βιολογικούς, φρέσκους χυµούς φρούτων και λαχανικών που κυκλοφορούν στην αγορά. Είναι χυµοί εµποτισµένοι µε «την κοσµική δύναµη του φεγγαριού», αλλά αν θέλουµε να είµαστε ακριβείς, η χρήση της λέξης «moon» κρύβει από πίσω της τη διαφορετική φιλοσοφία στη σύσταση των προϊόντων, όπου συνηθισµένα τρόφιµα, όπως αγγούρι, µπανάνα, πράσινο τσάι και γύρη µελισσών συνδυάζονται µε σπάνια  ή και άγνωστα στο ευρύ κοινό συστατικά. Πολλά από αυτά βασίζονται στις αρχές της αγιουβερδικής και ολιστικής υγείας και είναι σκόνες από τονωτικές ουσίες της φύσης, πέταλα λουλουδιών, σπάνιοι καρποί και βότανα, όλα πλούσια σε βιταµίνες, ιχνοστοιχεία κι ένζυµα που ενισχύουν τον οργανισµό εκ των έσω, επιτυγχάνοντας καλύτερη υγεία, πνευµατική ισορροπία, λάµψη και µακροβιότητα.

guru-1.jpg

Την επιτυχία της “Moon Juice” στην Καλιφόρνια ακολούθησε το άνοιγµα δύο ακόµη καταστηµάτων στο Λος Άντζελες. Η βασική σειρά χυµών εµπλουτίστηκε µε νέα προϊόντα σε µορφή σκόνης, συσκευασµένα σε κοµψά  βαζάκια -µε πιο γνωστά τα Power Dust και Brain Dust-,  ενώ πλέον τα προϊόντα πωλούνταν και στα Urban Outfitters, Ace Hotel και Net-a-Porter. Η ίδια η Amanda τριπλασίασε τη φήµη της, έβγαλε βιβλίο µαγειρικής και φιλοξενήθηκε στη Vogue.

WHO’S THAT GIRL 

 Mεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Ένα σοβαρό πρόβληµα υγείας που είχε από παιδί την ανάγκασε να προχωρήσει σε ειδική δίαιτα απαλλαγµένη από γλουτένη στα 4 χρόνια της, ενώ στην τρυφερή ηλικία των 7 ήταν ήδη χορτοφάγος. Στα 18 της, µετακόµισε στην Ιταλία. Στη Φλωρεντία, ανακάλυψε ότι η κλίση της είναι το φαγητό και αποφάσισε ν’ ασχοληθεί επαγγελµατικά µε το συγκεκριµένο αντικείµενο. Σπούδασε σε µια σχολή µαγειρικής στο Vermont, ενώ το 2006 άρχισε να µελετά τη δύναµη και τις θεραπευτικές ιδιότητες των ωµών τροφών, για να αντιµετωπίσει τον υποθυρεοειδισµό της. Αλλάζοντας τη διατροφή της και καταναλώνοντας µόνο φρέσκα φρούτα και λαχανικά παρατήρησε ότι ένιωθε πιο δυνατή και δραστήρια, ενώ µετά από λίγο καιρό, οι τιµές των ορµονών της επέστρεψαν στα φυσιολογικά επίπεδα –αυτό το γεγονός λειτούργησε για την ίδια ως µια προσωπική αποκάλυψη. Το επόµενο βήµα ήταν η ίδρυση της “Moon Juice”, στην αρχή µε οργανικούς χυµούς και αργότερα µε τις φυσικές τροφές -φάρµακα που, όπως υποστηρίζει η ίδια, άλλαξαν ριζικά τη ζωή της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡO ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 134 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018