fbpixel

Search icon
Search
The wedding of the year: Αύριο θα τελεστεί ο αμφιλεγόμενος γάμος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας, Μάρθα Λουίζα, με τον σαμάνο αρραβωνιαστικό της
PEOPLE & MOMENTS

The wedding of the year: Αύριο θα τελεστεί ο αμφιλεγόμενος γάμος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας, Μάρθα Λουίζα, με τον σαμάνο αρραβωνιαστικό της

Ο γάμος τους είναι γεγονός παρά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει


H πριγκίπισσα της Νορβηγίας, Μάρθα Λουίζα, και ο σαμάνος Durek Verrett ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες τις γαμήλιες εκδηλώσεις τους, υποσχόμενοι να γιορτάσουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο την πιο ευτυχισμένη μέρα της κοινής τους πορείας με ένα πάρτι που θα μείνει αξέχαστους στους ίδιους και τους καλεσμένους τους. 

Το ζευγάρι για το οποίο όλος ο κόσμος μιλάει εδώ και λίγο καιρό, διοργάνωσε μια οικογενειακή προγαμιαία δεξίωση ποτών στο Hotel 1904 στο Alesund, έναν μαγευτικό χώρο που βρίσκεται ανάμεσα στα γραφικά φιόρδ της Νορβηγίας, πριν ανταλλάξουν όρκους στο Hotel Union αύριο, 31 Αυγούστου. Η βραδιά έδωσε τον τόνο για ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο χαρά, με στενούς φίλους και συγγενείς να δίνουν τις ευχές τους στους μελλοντικούς νεόνυμφους.

martha-louise-norway-130324-2jd1e7m.webp
Tatler


H πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζα, 52 ετών, και ο Durek Verrett, 49 ετών, ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους το 2022. Η πριγκίπισσα -πρώην ιππέας και το μεγαλύτερο από τα δύο παιδιά του Νορβηγού βασιλιά Harald- ήταν παντρεμένη με τον αείμνηστο συγγραφέα και καλλιτέχνη Ari Behn, με τον οποίο απέκτησε τρεις κόρες - τη Maud, τη Leah και την Emma. Οι δυο τους χώρισαν το 2017. Ο Behn, ο οποίος έπασχε από κατάθλιψη, αυτοκτόνησε την ημέρα των Χριστουγέννων του 2019, σε ηλικία 47 ετών.

Η Μάρθα Λουίζα έχει προκαλέσει εδώ και δεκαετίες αντιδράσεις στη Νορβηγία για την ενασχόλησή της με εναλλακτικές θεραπείες. Το 2002 έχασε τον τιμητικό τίτλο της "Her Royal Highness", ώστε να της επιτραπεί να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση. Το 2007 ανακοίνωσε ότι είναι μάντισσα και, μέχρι το 2018, διηύθυνε μια σχολή στην οποία, όπως είπε, δίδασκε τους μαθητές να «δημιουργούν θαύματα» και να μιλούν με αγγέλους.

2021-0616-marthalouise01.webp
Στον πρώτη της γάμος με τον Ari Behn | The Court Jeweller


Στο μεταξύ, ο Verrett αναφέρει στον ιστότοπό του ότι είναι σαμάνος έκτης γενιάς, «υπηρέτης του θεού κι ενεργοποιητής της ενέργειας» που «απομυθοποιεί την πνευματικότητα μέσω των διδασκαλιών του». Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Vanity Fair, ισχυρίστηκε ότι αναστήθηκε από τους νεκρούς και αποκάλυψε πως όταν ήταν παιδί ένας συγγενής του είχε προβλέψει ότι μια μέρα θα παντρευόταν την πριγκίπισσα της Νορβηγίας.

Η πριγκίπισσα ανακοίνωσε τη σχέση της με τον Verrett με μια ανάρτηση στο Instagram το 2019 και για να προλάβει την πιθανή κριτική, έγραψε: «Σε όσους από εσάς αισθάνονται την ανάγκη να ασκήσουν κριτική, δεν είναι στο χέρι σας να επιλέξετε για μένα ή να με κρίνετε. Είναι απλώς ένας άντρας με τον οποίο μου αρέσει να περνάω τον χρόνο μου και ο οποίος με γεμίζει». Ακόμα και σήμερα, δεν είναι λίγοι οι Νορβηγοί που δεν έχουν αποδεχτεί τον Verrett, θεωρώντας «περίεργες» τις πεποιθήσεις του. 

princess-martha-louise-shaman-durek-6-089e567526a840038a7325bb7936352c.jpg
People


Παρά τις αντιδράσεις, η γαμήλια τελετή αυτό το Σαββατοκύριακο θα ακολουθήσει έναν πιο παραδοσιακό κανόνα, με την εφημέριο Margit Lovise Holte να τελεί χρέη ιερέα σύμφωνα με τη γαμήλια λειτουργία της Νορβηγικής Εκκλησίας. Όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά ο αρραβώνας, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Νορβηγίας NRK ανέφερε ότι ο Verrett θα μετακομίσει στη Νορβηγία και θα ενταχθεί στη βασιλική οικογένεια χωρίς να κατέχει τίτλο. Μπορεί ο τίτλος της «προστάτιδας» να χαρακτηρίζει ακόμα τη βασίλισσα, αλλά στην πραγματικότητα δεν τον χρησιμοποιεί, μετά από απόφαση του Βασιλικού Οίκου της Νορβηγίας το 2022.

Τον γάμος θα καλύψει αποκλειστικά το περιοδικό HELLO! και το Netflix. Πρόσφατα, μάλιστα, έγινε γνωστό πως η streaming πλατφόρμα ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ που θα αφορά στη σχέση τους. Στην τελετή, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν επιλέξει να μη φωτογραφηθούν, ενώ αποφεύγουν να μιλήσουν γι' αυτό το γεγονός και μέχρι στιγμής έχουν κάνει λόγο για «σύγκρουση πολιτισμών», μιλώντας για τον γάμο. Επίσης, θα απουσιάζει Marius Borg Høiby, μέλος της νορβηγικής βασιλικής οικογένειας και γιος της πριγκίπισσας Mette-Marit, καθώς συνελήφθη στο Όσλο, μετά από καταγγελία της συντρόφου του για σωματική και λεκτική επίθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι καλεσμένοι θα είναι 350, μεταξύ των οποίων μέλη των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, αλλά και η Gwyneth Paltrow, στενή φίλη του Durek Verrett.

Με πληροφορίες από BBC