fbpixel

Search icon
Search
The Travel Manifesto: Ο Γεώργιος Καράμπελλας μας ταξιδεύει μέσα από το νέο ραδιοφωνικό concept του στο Best Radio 92,6
TRAVEL

The Travel Manifesto: Ο Γεώργιος Καράμπελλας μας ταξιδεύει μέσα από το νέο ραδιοφωνικό concept του στο Best Radio 92,6

Ο ευρηματικός concept maker μας συστήνει τη χαρά της ζωής


Ο Γεώργιος Καράμπελλας, ο peripatetic concept maker που μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο Λονδίνο, τη Σκύρο, την Αθήνα και τον κόσμο, επιστρέφει στα ελληνικά δρώμενα με το νέο του project, “THE TRAVEL MANIFESTO”, μια μοναδική σειρά ραδιοφωνικών fillers με focus στο ταξίδι. Γεννημένος traveller, ανασύρει αναμνήσεις από αγαπημένους προορισμούς και καλεί τη ραδιοφωνική του παρέα σε ένα οδοιπορικό με ήχους, αρώματα, μουσικές, tips, trivia. Διαφοροποιό στοιχείο, η προσωπική αίσθηση ενός ανθρώπου που ξέρει, έχει πάει, έχει ανακαλύψει και με αυτή τη ζέση θα ξυπνήσει και άλλους με μικρά ενσταντανέ, μικρά stories από τον εκάστοτε τόπο.

Δίνοντας ραντεβού με το niche και δυναμικό κοινό που τον ακολουθεί εδώ και χρόνια, αυτήν τη φορά στον BEST RADIO 92,6, τον αγαπημένο σταθμό με ακροατές που διαθέτουν ξεχωριστό μουσικό αυτί και ιδιαίτερη αισθητική, ο Γεώργιος Καράμπελλας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εμβόλιμα στο πρόγραμμα του σταθμού, θα καλεί κάθε μέρα το κοινό σε ένα αισιόδοξο, θετικό, γεμάτο joie de vivre μανιφέστο που δημιουργεί ένα νέο κίνημα, εκείνο των aficionados της ζωής.

insta-post-02-zrfvl.jpg

Η μέχρι τώρα εμπειρία μου από τις ραδιοφωνικές εκπομπές είναι... συγκλονιστική! Οι ακροατές, από τη μία, εκτιμούν την αυθεντικότητα, την πρωτοτυπία, τη φρεσκάδα της ιδέας, του concept, που όλως περιέργως, είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα ραδιοφωνικά πράγματα, και ο κόσμος πλέον διψάει για καινούριο υλικό στα media. Και από την άλλη, το THE TRAVEL MANIFESTO τους προσφέρει απλόχερα μια ευκαιρία σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία να ταξιδέψουν, έστω και νοερά, ή μάλλον επί τούτου νοερά, χρησιμοποιώντας κάτι που έχουμε παραμελήσει, τη φαντασία, και θέτοντας σε εφαρμογή την ιδιαίτερη συνθήκη του ίδιου του μέσου, δηλαδή την απουσία εικόνας. Είναι μια τέλεια εξίσωση απ΄ όπου κι αν το δει κανείς και είμαι απολύτως ενθουσιασμένος!

Οι κορυφαίες στιγμές από τα ταξίδια μου ανά τον κόσμο... δε θα πω για το λατρεμένο μου Λονδίνο που είναι το σπίτι μου και η γειτονιά μου, ούτε και για την Ιταλία, που είναι εύκολα η δεύτερή μου χώρα, όπου σίγουρα έχω υπάρξει και ζήσει σε άλλη ζωή ως principe στη Φλωρεντία ή ως ψαράς στα αιολικά νησιά. Θα μιλήσω για το Μαρόκο, με τον τέλειο συνδυασμό χρωμάτων, αισθήσεων, μυρωδιών σε ισορροπία με μια έντονη πάντα γαλλική εσάνς. Για την Ινδία, ταξίδι ζωής, που ξεκίνησε ως guilty trip και μου άλλαξε σχεδόν το είναι μου για πάντα. Για τη Νότια Αφρική, ευλογημένος τόπος μέσα στον πόνο του, πετάς κουκούτσι, σε δυο μήνες έχει φυτρώσει δέντρο! Για το Μπουένος Άιρες, η πιο σέξι πόλη, αμάγαλμα εθνοτήτων. Για την Αλεξάνδρεια, όπου με έπιαναν τα κλάματα. Την Ισλανδία, όπου δύσκολα πιστεύει κανείς το μεγαλείο της φύσης. Το Τόκιο, σουρεαλιστική εμπειρία, ταινία. Για ένα μοναδικό ταξίδι παραλιακά στα χνάρια του Κέρουακ από Λος Άντζελες προς Σαν Φρανσίσκο με μια παλιά ανοιχτή Mustang. Ή για το νησάκι Ναντάκετ, εκεί όπου πέρασα το πιο κουλ καλοκαίρι μου και το Ιλ ντε Ρε στη Γαλλία, όπου η αστική κομψότητα είναι τρόπος ζωής.

ile-de-re-post-a0WGg.jpg

Η νέα ταινία που έκανα... εργαζόμενος για 25 χρόνια ως concept maker σε όλες τις εκφάνσεις του σύγχρονου lifestyle, έχοντας καταπιαστεί με διαφήμιση, επικοινωνία, μόδα, design, media, περιοδικά, τέχνη, θέατρο, χορό, events, hoteling ένιωσα ότι ήρθε η ώρα να ενώσω όλα αυτά και ακόμα περισσότερα κάτω από μια ενιαία δημιουργική ομπρέλα, το film making, και να χρησιμοποιήσω το μέσο αυτό που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχα χρησιμοποιήσει με στοχοπροσήλωση, αν εξαιρέσουμε τα ιδιαίτερα stories που κάνω στο Instagram, για να επιτύχω ακριβώς αυτήν την ουσία που γυρεύω. Το story telling.

Έτσι, στη διάρκεια μάλιστα της καραντίνας, όπου για πρώτη φορά βρέθηκα σε ένα συγκεκριμένο μέρος χωρίς να φεύγω συνεχώς με ένα αεροπλάνο, βγήκε η πρώτη μου ταινία μικρού μήκους με τίτλο FOOL’S DAY, καθαρά αυτοαναφορική, αλληγορική, αλλά και με έναν ευρύ προσανατολισμό, όπου ο καθένας θα μπορέσει να νιώσει τη διαδρομή, το συναίσθημα, τη ζωή που παρουσιάζω. Δεν έχει δραματουργία, ούτε ηθοποιούς, είναι μια σεκάνς σκηνών που σαφώς κορυφώνονται και παρουσιάζουν μια ιστορία. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι η απόλυτη καμπάνια για τον εαυτό μου! Είχα κανονίσει μια conceptual προβολή τον Σεπτέμβριο, η οποία προφανώς μεταφέρεται.

Το λεύκωμα που ετοιμάζω για τα 50 μου χρόνια πορείας... αυτό που ξεκίνησε σαν μια προσωπική αποτίμηση 5 δεκαετιών ζωής, εργασίας, συναισθημάτων, ταξιδιών, φωτογραφίσεων, κοινωνικότητας, που στόχο είχε την αποδόμηση και σε συνέχεια τον επαναπροσδιορισμό και την αναγέννηση, συνειδητοποίησα μετά από μια διαδικτυακή παρουσίαση τη μέρα που έκλεινα τα 50 μου, 9 Απριλίου, στην καρδιά του lockdown, ότι ο κόσμος ήθελε να αποκτήσει αυτό το λεύκωμα για να εμπνευστεί, να χαρεί, να μάθει, να αλλάξει.

insta-post-03-xFa1S.jpg


Κι έτσι το αποφάσισα. Κι εξέλιξα το υλικό που είχα μαζέψει, φυσικά μόλις το 30% των πραγμάτων που είχα κάνει μέχρι σήμερα, καθότι ως νέοι δεν κρατάμε αρχεία, το ξαναδούλεψα σε μια λογική πιο ευρείας κατανάλωσης διατηρώντας αναλλοίωτο το προσωπικό στοιχείο και τη ματιά και πλέον είναι πανέτοιμο να εκδοθεί κι εγώ αδημονώ να το μοιραστώ με το κοινό με την πρώτη ευκαιρία. Κι αυτό θα γίνει όταν θα νιώσω πως οι συνθήκες με όλο αυτό που βιώνουμε μπορούν να εγγυηθούν αυτό που με χαρακτηρίζει πιο πολύ, κι αυτό που χαρακτηρίζει μοιραία και διαπερνά και όλη την έκδοση και τη ζωή μου. Το joie de vivre!

Το επόμενό μου επαγγελματικό βήμα... φέτος προφανώς και κανείς δε γνωρίζει για πόσο ακόμα, δε θα περάσω τον χειμώνα στο Λονδίνο ούτε και θα ταξιδέψω. Μετά από χρόνια λοιπόν εκούσιας απουσίας από τα ελληνικά δρώμενα, και νιώθοντας ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στον χώρο των media, αποφάσισα μιας και θα βρίσκομαι εδώ να επανέλθω και να δραστηριοποιηθώ σε κάτι που αγαπώ βαθύτατα, αλλά για διάφορους λόγους ήταν το μόνο με το οποίο δεν είχα ασχοληθεί δημιουργικά όλα αυτά τα χρόνια. Η δυναμική αρχή έγινε με το ραδιόφωνο και το THE TRAVEL MANIFESTO. 

Η συνέχεια προβλέπεται λίαν εντυπωσιακή, και δεν μπορώ να είμαι πιο excited, αφού για πρώτη φορά θα κάνω τηλεόραση! Συζητώ πολλά δυνατά projects και ιδέες που έχω δημιουργήσει, φροντίζοντας να είναι πάντα απόλυτα συμβατά με την προσωπικότητά μου και τη συνέπεια της όλης πορείας μου. Και νιώθω ότι τώρα για πρώτη ίσως φορά τα media, που εν γένει περνάνε δύσκολες ημέρες, είναι πολύ ανοιχτά στο να δεχτούν προτάσεις, ιδέες, προσωπικότητες out of the box. Οπότε η συγκυρία είναι ευνοϊκή από όλες τις πλευρές.

So, come on. Join the travel manifesto aficionados! Travel safe. Stay safe. Τα μεγαλύτερά μας ταξίδια δεν τα έχουμε κάνει ακόμη. Συντονιστείτε στον Best Radio 92,6 κάθε μέρα!

For more info: 

georgioscarabellas.com/

best926.gr/

Instagram: @georgioscarabellas

@bestradio926