fbpixel

Search icon
Search
The Talks: Με την stylist Βίνα Νεοφωτίστου
#GREEKSDOITBETTER

The Talks: Με την stylist Βίνα Νεοφωτίστου

Για τις εμπειρίες της στον χώρο της μόδας, αλλά και τον ρόλο-«κλειδί» στο GNTM


Είχε γυρίσει από σπουδές στο Λονδίνο το 2004, όπου πήρε τον Bachelor degree πάνω στο Marketing & Human Resource Studies. Η μόδα ήταν πάντα μια μεγάλη αγάπη για τη Βίνα Νεοφωτίστου κι έτσι μέσω μιας φίλης βρέθηκε βοηθός στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Λίγο αργότερα, η αγαπημένη της, Έφη Λιώλη, από τις πρώτες σπουδαίες fashion stylists την πρότεινε στην Μάρβα Βελιανίτη -την τότε διευθύντρια μόδα του ELLE-, μια μοναδική και αγαπητή persona. Έτσι ξεκίνησε απολύτως θαμπωμένη από τον χώρο της μόδας με χαρά και πολλή όρεξη για δουλειά! Σήμερα, την απολαμβάνουμε στον ρόλο της στιλίστριας στην εκπομπή μόδας, GNTM, που πραγματικά εντυπωσιάζει με τα δημιουργικά looks της. 

Τι είναι η μόδα για εσάς και πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με αυτή;

Είναι τρόπος έκφρασης! Μου αρέσει να την παρακολουθώ στενά, αλλά και να της πηγαίνω κόντρα που και που.

Ποιο είναι το dream project σας σε σχέση με τη βιομηχανία; 

Υπάρχουν πολλά μέσα στο μυαλό μου, αλλά τα όνειρα είναι αυτά που μας πηγαίνουν μπροστά και μας δίνουν έμπνευση. Κάθε τι που αναλαμβάνω είναι μια πρόκληση γεμάτη δημιουργία. Έτσι μου αρέσει να αντιμετωπίζω τη δουλειά μου και να φέρνω το αποτέλεσμα που θέλω.

Τι είναι στιλ τελικά; Κάτι έμφυτο ή κάτι που κατακτιέται;

Το να είσαι καλαίσθητος είναι έμφυτο και δεν έχει να κάνει μόνο με την μόδα. Το στιλ μπορεί να κατακτηθεί, αλλά διαφέρει όταν απλά ρέει από μέσα σου.

2.png

Όταν φτάνει η στιγμή που έχετε κατακτήσει αυτό που θέλατε, πώς νιώθετε;

Αισθάνομαι όμορφα όταν βλέπω το αποτέλεσμα που θέλω σε μια εικόνα. Αλλά αυτό σίγουρα δεν έχει να κάνει μόνο με εμένα, είναι μια ομαδική δουλειά και αυτό είναι το καλύτερο και το πιο ενδιαφέρον. Το γεγονός δηλαδή ότι ενώνουμε όλοι μαζί τη δημιουργικότητά μας και μετά νιώθουμε περήφανο. Η δημιουργία δεν έχει ανώτατο όριο, έχει διακυμάνσεις.

Ποιοι είναι οι φωτογράφοι που θαυμάζετε και με ποιους από αυτούς έχετε καταφέρει να συνεργαστείτε; 

Έχω την τύχη να έχω συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους Έλληνες φωτογράφους την τελευταία 15ετία, έχω περάσει υπέροχα και έχω λατρέψει αυτήν τη δουλειά μέσα από τους συνεργάτες μου. Πάντα όταν βλέπω μια φωτογραφία θυμάμαι με αγάπη το backstage πίσω από αυτή.

Ποιον ή ποια θα θέλατε να έχετε απέναντι σας για να ντύσετε σε μια φωτογράφηση; 

Την Anita Pallenberg, την Marianne Faithfull και όλες τις ροκ θεές των 70’s. 

Πώς αισθάνεστε όταν βλέπετε κάποια δουλειά σας κάποια χρόνια μετά;

Κάποιες μου αρέσουν πολύ... Ωστόσο, πάντα θα βρω κάτι που θα ήθελα να αλλάξω. 

Πώς ορίζετε την ομορφιά;

Η ομορφιά έρχεται μέσα από την αυτοπεποίθηση.

Υπάρχουν διαφορετικοί «κανόνες» του γυναικείου και του ανδρικού στιλ; 

Σαφώς και υπάρχουν κανόνες όπως παντού, παρόλα αυτά είναι στην ευχέρεια του καθενός αν θα τους ακολουθήσει ή θα τους ξεπεράσει. Το στιλ είναι τελείως προσωπική υπόθεση.

Δώστε μας τα tips σας για εορταστικά looks. 

  • Μη φοβάστε να «μιξάρετε» τα ρούχα, φτάνει να υπάρχει μια ισορροπία. Για παράδειγμα, αν κάνετε ένα έντονο mix print, προσθέστε μια ωραία sexy μαύρη γόβα από κάτω ή μία elegant μαύρη ή μπορντώ μπότα.
  • Το ντύσιμο για ένα event αποτελεί τη μισή χαρά της βραδιάς, όποτε εκμεταλλευτείτε και ευχαριστηθείτε το!

Ποιες γυναίκες θαυμάζετε για το στιλ τους και τι είναι αυτό που τις κάνει ξεχωριστές στα μάτια σας; 

Μου αρέσουν πολλά διαφορετικά στιλ. Όμως εκεί που πραγματικά τρελαίνομαι είναι όταν βλέπω γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας να έχουν το κάτι ιδιαίτερο και να τολμούν χωρίς να τους νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι. Βλέπω μια κυρία συχνά γύρω στα 70 με γαλάζια μαλλιά και υπέροχο mix&match ρούχων και πραγματικά τη χαζεύω. Είναι φανταστική και αποτελεί απόλυτη πηγή έμπνευσης!

3.jpeg

Μιλήστε μας για τη συμμετοχή σας στο GNTM. Ποιο είναι το θετικό πρόσημο;

Επιμελούμαι το styling των φωτογραφήσεων του GNTM τα τελευταία 4 χρόνια! Η αγαπημένη Ζενεβιέβ Μάντζαρη μου δίνει τα concepts κι εγώ ντύνω αυτές τις ιστορίες. Είναι μια απαιτητική δουλειά με πολύ ενδιαφέρον και δημιουργία. Πάντα δούλευα σκληρά και με επιμονή, αλλά με αυτό το project έφτασα σε άλλα επίπεδα αντοχής, αλλά και επιβράβευσης. Είμαι περήφανη για το αποτέλεσμα της δουλειάς -όχι φυσικά μόνο της δικής μου, αλλά και της ομάδας μου (των Όλια Λύκου και Δημήτρη Μπελίτση). Το πιο θετικό από όλα είναι οι άνθρωποι που γνώρισα και συνεργάστηκα στενά αυτά τα 4 χρόνια. Τους είμαι πραγματικά ευγνώμων και τους αγαπώ.

Διηγηθείτε μας μια ιστορία.

Μια από της αγαπημένες μου ιστορίες είναι στο Μιλάνο, όταν γυρίζαμε τον τελικό του GNTM 2. Ήμασταν στους πρόποδες των Άλπεων με φοβερό κρύο τυλιγμένοι σε κουβέρτες. Τα μοντέλα μας ντυμένες χήρες στα μάτια μου ήταν λες και έβγαιναν από ταινία του Φελίνι. Αισθανόμασταν όλοι πολύ κουρασμένοι, εξαντλημένοι, αλλά πραγματικά έτοιμοι για όλα! Το κρύο δεν σταμάτησε κανέναν και τα κορίτσια έβγαλαν μια καταπληκτική δουλειά!

Υπάρχουν πράγματα που χρησιμοποιείτε για χρόνια κι αν ναι ποιο είναι το αγαπημένο σας; 

Δυστυχώς χάνω και ξεχνάω τα πράγματα μου πολύ εύκολα... Όποτε σχεδόν τίποτα δεν μένει μαζί μου για πάρα πολύ καιρό. 

Η Ελλάδα είναι... 

Γεμάτη εκπλήξεις! 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας secret tip στην Ελλάδα, όπου έχετε περάσει μια μαγική στιγμή;

Στη «Τζουτζούκα» με την αλήτικη κουζίνα της, τη νέα μου αδυναμία. 

5.jpeg

Περιγράψτε μας με τρεις λέξεις τον εαυτό σας...

Ονειροπόλα, πιστή και παρορμητική.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που σας δίδαξε η δουλειά σας;

Εργατικότητα και επιμονή.

Η καλύτερη συμβουλή που σας έχουν δώσει ποτέ...

Μου την έχει δώσει η μαμά μου. «Να σκέφτεσαι πάντα τη θετική πλευρά της ζωής». 

Κάτι για το οποίο είστε περήφανη...

Είμαι περήφανη για όλους τους κοντινούς μου και αγαπημένους ανθρώπους. Ιδιαίτερα όταν σκέφτομαι την πορεία μας μέσα στα χρόνια, αυτά που έχουμε καταφέρει και αυτά που ονειρευόμαστε για το μέλλον.

Μια τέλεια μέρα θα ξεκινούσε... και θα τελείωνε...

Θα ξεκινούσε πίνοντας ελληνικό καφέ και κοιτάζοντας το απέραντο γαλάζιο μαζί με τον Αντώνη μου και θα τελείωνε με ένα γλέντι και ξέφρενο χορό με όλους τους φίλους μας αγκαλιά!