fbpixel

Search icon
Search
The Talks: Με την PR Manager, Αρετή Ντάρμα
#GREEKSDOITBETTER

The Talks: Με την PR Manager, Αρετή Ντάρμα

Για την επιμονή να πραγματοποιείς τα όνειρά σου


Ξεκίνησε με εξαιρετική υπομονή και επιμονή. Από την αρχή της εφηβείας της η Αρετή Ντάρμα ήξερε ότι τελικά θα κάνει κάτι που έχει άμεση σχέση με τα περιοδικά και τη μόδα. Αν και πέρασε στη Νομική Κομοτηνής δεν πήγε ποτέ και αποφάσισε να ψάξει να βρει την τύχη της από τις κλασικές αγγελίες... και την βρήκε! Πρώτη της δουλειά ήταν PR & Communications Director στον όμιλο Διγαλάκη για τις εταιρείες Longchamp, Loewe & Eres και μετά από 6 χρόνια εμπειρίας κατάφερε να κάνει την καλύτερη μεταγραφή της ζωής της και να μπει στην οικογένεια της Louis Vuitton όπου –έως και σήμερα 15 χρόνια μετά- διατηρεί την θέση της PR & Communications Director. Η ανάγκη να δημιουργήσει κάτι δικό της ήρθε πριν 5 χρόνια και κάπως έτσι γεννήθηκε η AD Communications, το μοναδικό ίσως γραφείο luxury PR στην Ελλάδα με πελάτες διάσημους οίκους του εξωτερικού και όχι μόνο, το οποίο διευθύνει.

Τι μέρος της ζωής σου καταλαμβάνει σήμερα η δουλειά σου, ως στέλεχος του οίκου Louis Vuitton στην Ελλάδα. Πώς ξεκίνησε αυτός ο «έρωτας» και πώς εξελίχθηκε;

Μετά από ένα εξαιρετικό event που πραγματοποιήθηκε στην χιονισμένη Αθήνα πριν από 16 χρόνια στο T lοunch του King George για την Loewe, με «είδαν» οι άνθρωποι της Louis Vuitton –ανήκουν και τα δυο brands στον όμιλο LVMH- και μου έγινε η πρόταση. Τα πράγματα έγιναν κάπως μαγικά κι έτσι μετά από 6 interview στην Ελλάδα και το Παρίσι, o Antoine Arnault -τότε Communications Director του οίκου- με καλωσόρισε στην οικογένεια του ομίλου μέσα σε ένα ασανσέρ στα γραφεία της Pont Neuf. Στιγμή αξέχαστη! Θυμάμαι γελούσα κι έκλαιγα μόνη μου στον δρόμο και μετά πήρα τους γονείς μου τηλέφωνο. Ήταν μια από τις πιο συγκλονιστικές αναμνήσεις της ζωής μου. Το ήθελα, το διεκδίκησα, το πήρα! Από τότε λοιπόν, η Vuitton καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μου και το αποκλειστικό της καρδιάς μου.

aretintarma-1-IoV1q.jpg

Περιέγραψε μας τα βασικά στοιχεία της δουλειά σου.

Ο όρος PR στην Ελλάδα είναι λίγο παρεξηγημένος καθώς "PR Μanager" θεωρείται και κάποιος που οργανώνει party. Το βασικότερο στοιχείο λοιπόν της AD Communications και των συνεργατών μου είναι το 360 Communications, η σωστή στρατηγική, τα Action Plan και το Brand Positioning. Η καθημερινή προσωπική επαφή με τους «πελάτες», οι οποίοι πια είναι οικογένεια, αποτελεί πρωταρχικό στόχο μας, καθώς θέλουμε οι αποφάσεις μας να είναι 100% από κοινού. Μιλάμε λοιπόν, με τα περιοδικά που τόσο αγαπάμε και πιστεύουμε, ενώ στο digital κομμάτι επικοινωνούμε με influencers κι εξετάζουμε συνεργασίες που θα μας φέρουν το καλύτερο δυνατό! 

Πώς είναι το συναίσθημα όταν έφτασε η στιγμή να πραγματοποιήσεις ένα όνειρο ζωής και πότε το ένιωσες αυτό; 

Αυτές οι στιγμές είναι πολλές μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, γιατί ευτυχώς, οι εταιρείες που συνεργάζομαι μου προσφέρουν πολλές τέτοιες. Τι να πρωτοθυμηθώ... Τα 5ήμερα International High End events στη Μύκονο με καλεσμένους 100 ανθρώπους των media; To καταπληκτικό κάλεσμα της Callista με 80 καλεσμένους σε γεύμα αφιερωμένο στην Κιβωτό του Κόσμου, όπου μας τίμησε με την παρουσία του ο Πάτερ Αντώνιος; Το show της Mary Katrantzou στον Ναό του Ποσειδώνα και το ελληνικό party μια βραδιά πριν, όπου χόρεψαν συρτάκι όλοι οι καλεσμένοι της; Τα φαντασμαγορικά εγκαίνια του καταστήματος Polo Ralph Lauren στην Κηφισιά, όπου μας τίμησαν εκατοντάδες άνθρωποι; Το κάλεσμα της οικογένειας Brunello Cucinelli στην Ελλάδα, όπου ταξίδεψαν μόνο γι' αυτό; Είναι πολλές οι στιγμές που ένιωσα ότι κάτι γίνεται καλά με αυτό που αποφάσισα να κάνω.

Υπάρχουν κάποιες γυναίκες που «σπάνε τη γυάλινη οροφή» στον τομέα, με τον οποίο ασχολούνται. Νιώθεις μια από αυτές; Έχεις καταφέρει όσα ονειρεύτηκες;

Σαφέστατα. Έχω «σπάσει» πολλές φορές αυτή την γυάλινη οροφή, όμως θα μου επιτρέψετε να πω ότι αυτό δεν έχει να κάνει με το εάν είσαι γυναίκα ή άνδρας αλλά με το τι άνθρωπος είσαι. Έχω καταφέρει να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου, αλλά διψάω και για τη συνέχεια...

Πώς είναι η δουλειά σου να αποτελεί σχεδόν πάντα ένα απαιτητικό challenge; Και ποια θεωρείς τη σημαντικότερη επαγγελματική γνωριμία σου;

Όλα αυτά τα events και τα accounts που προανέφερα είναι όχι απλά απαιτητικά, αλλά εξοντωτικά. Ταξιδεύεις, συναντάς και διαπραγματεύεσαι με πολλούς ανθρώπους ως επαγγελματίας. Η αλήθεια είναι ότι όντως η δουλειά μου, μου έχει προσφέρει πολλές ευκαιρίες να γνωρίζω εξαιρετικές προσωπικότητες, εάν έπρεπε να ξεχωρίσω μια από αυτές που κρατάω σα «θησαυρό» είναι ο αγαπημένος μας, Yves Carcelle, πρώην Πρόεδρος & CEO της Louis Vuitton, ίσως ο πιο χαρισματικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει στην ζωή μου. Μας ήξερε όλους με τα μικρά μας ονόματα, γνώριζε τις χαρές, τις λύπες μας και δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ζήτησε την άδεια του συζύγου μου για να με πάρει να χορέψουμε στο party του International Event της Μυκόνου. Ο θάνατός του ήταν για εμάς το τέλος μιας όμορφης εποχής. 

Μίλησέ μας για τα νέα σου projects, πώς εξελίχθηκαν και τι προσδοκάς από αυτά; 

H AD Communications είναι μια εταιρεία που ενώ συνεχώς εξελίσσεται, καταφέρνει να έχει μακροχρόνιες και ουσιώδεις σχέσεις με τους πελάτες της. Ένα από τα νέα και πολλά υποσχόμενα projects είναι η συνεργασία με τον όμιλο Kassis και με τα brands που αντιπροσωπεύει όπως Chopard, Franck Muller, Cartier, Piaget και πολλά άλλα. Μαζί θα πραγματοποιήσουμε κάτι εξαιρετικά μεγάλο, το οποίο δεν μπορώ να σας το ανακοινώσω ακόμη. 

Παράλληλα, η Μύκονος και το καλοκαίρι του 2022 είναι επίσης ένα μεγάλο project για τον οίκο Louis Vuitton και το πολυαναμενόμενο opening της πρώτης boutique DVF στη Γλυφάδα, το οποίο θα συνδυαστεί μ' ένα φαντασμαγορικό party και πολλά άλλα, τα οποία δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμα.

2057-lv-18-06-20-mykonos-nammos-v-29qdu-d36G0.jpg

Ποια είναι η διαδρομή σου προς την επιτυχία μέχρι σήμερα. Έχουν βρεθεί εμπόδια και πώς τα ξεπέρασες;

Νομίζω ότι θα ήταν ψέμα εάν πω ότι δεν υπήρχαν εμπόδια, αλλά θα ήταν ψέμα επίσης να μην πω ότι με έναν καταπληκτικό, μαγικό τρόπο όλα λυνόντουσαν, γιατί είχα πάντα μια θετική αντιμετώπιση στα πράγματα. Αν δεν εξελισσόταν κάτι όπως περίμενα, συχνά έλεγα στον εαυτό μου «δεν είναι ακόμα η ώρα του» και είχα δίκιο! 

Μοιραστείτε μαζί μας το Fashion Top 5 της Άνοιξης. 

  1. Sneakers
  2. Αέρινα φορέματα
  3. Cigarette παντελόνια
  4. Parka και κασμιρένιες ζακέτες
  5. Μεγάλα σκουλαρίκια

Τι περιλαμβάνει το 24ωρό σου.

Στο γραφείο, meetings, πολλά emails, ακόμα πιο πολλά τηλέφωνα και ακόμα πιο πολλά zoom meetings πια! 

Στο σπίτι, ηρεμία με το σύζυγό μου, συζητήσεις, ταινίες και καλό φαγητό με φίλους. Α, και πολύ ύπνο, τον αγαπώ πολύ τον ύπνο.

Ποιος είναι ο ορισμός της ομορφιάς για σένα;  

Ένα καθαρό βλέμμα και ένα πηγαίο χαμόγελο. Αυτό είναι ομορφιά για εμένα και ας έχει και ρυτίδες.

Ποια ήταν η πιο μαγική στιγμή στη ζωή σου; 

Μέχρι στιγμής ο γάμος μου. Η στιγμή που με είδε νύφη ο μπαμπάς μου και το πρώτο βλέμμα του άντρα μου όταν με είδε στην εκκλησία. Αυτές οι δύο στιγμές δεν ξεχνιούνται με τίποτα.

Περιγράψτε μας με τρεις λέξεις τον εαυτό σας. 

Καλοπροαίρετη, Επίμονη, Φίλη. 

Η χαρά της ζωής περιλαμβάνει...

Ο μπαμπάς μου ένας άνθρωπος που υπήρξε πιλότος στην Πολεμική Αεροπορία και δούλευε πάρα πολύ κι επικίνδυνα μας έλεγε πάντα «Ο Θεός μας έδωσε 24 ώρες, 8 να κοιμόμαστε, 8 να δουλεύουμε και 8 να περνάμε με τους αγαπημένους μας... όταν κάτι από αυτά χάνει το κέντρο βάρους, είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο κάτι πάει λάθος». Σκεφτείτε το και θα βρείτε την χαρά της ζωής! 

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σου αντικείμενο, που δεν αποχωρίζεσαι ποτέ ή κάτι που φοράς για χρόνια; 

Η βέρα μου, το μάτι "Tu Es Partout" από Lito και κάποιες εικονίτσες από ανθρώπους που με αγαπούν πολύ στο πορτοφόλι μου. 

Το σπίτι των ονείρων σου έχει...

Φως, κήπο, ορίζοντα και μεγάλους ενιαίους χώρους. 

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου 10 χρόνια μετά...

Ελπίζω με μια μεγάλη οικογένεια, ήρεμη και πανικόβλητη επίσης, από τις απαιτήσεις της όμορφης καθημερινότητάς μας.

Το πιο ριψοκίνδυνο πράγμα που έχεις κάνει ποτέ...

Με τρελαίνει ο ίλιγγος και η ταχύτητα, οπότε και έχω κάνει δύο φορές bungee jumping. 

Η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει...

H μαμά μου, ένας εξαιρετικά δυναμικός και υπομονετικός άνθρωπος, μας έμαθε με την αδελφή μου να έχουμε πίστη και υπομονή και ο άντρας μου ότι «οι καριέρες χτίζονται με τα όχι»

Κάτι για το οποίο είσαι περήφανη...

Τώρα πια που έχω μάθει να αγαπώ περισσότερο την Αρετή, κατάφερα να της λέω και «μπράβο» και φυσικά είμαι υπερήφανη που μέσα στο χάος της Ελλάδας του 2016 αποφάσισα να ανοίξω την δικιά μου εταιρεία σε ένα γραφείο 15 τ.μ. και όπως όλα δείχνουν κάτι έκανα καλά τότε.

Μια τέλεια μέρα θα ξεκινούσε...  

Σε ένα σπίτι, το καλοκαίρι δίπλα στην θάλασσα, καθόλου emails, ατελείωτη ηλιοθεραπεία και ύπνος στην ξαπλώστρα. 

Και θα τελείωνε...

Με ένα δείπνο με καλό φαγητό, ποτό και χορό με φίλους παρέα. Αυτό είναι για εμάς εδώ και πολλά χρόνια οι διακοπές μας στην Άνδρο!