fbpixel

Search icon
Search
Τhe Talks: Mε την designer, Urania Gazelli
#GREEKSDOITBETTER

Τhe Talks: Mε την designer, Urania Gazelli

Γνωστή για τα μοναδικά made in Greece clutchbags της από plexiglass


Η ιστορία της Urania Gazelli ξεκίνησε όταν της ήρθε η επιθυμία να δημιουργήσει ένα αντικείμενο από plexiglass, χωρίς ωστόσο να έχει κατασταλάξει σε ποιον χώρο θα ανήκει, interior, industrial ή fashion. Επηρεασμένη από την οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται με plexiglass, η ίδια είχε την ανάγκη να ανακαλύψει το δικό της μονοπάτι. «Δεν είχα ξεκάθαρη σκέψη στην αρχή τι θα είναι αυτό που θέλω να φτιάξω, αλλά με πολύ έρευνα και βοήθεια που είχα από τον πατέρα μου στο τεχνικό κομμάτι, ξεκίνησα για μια μπιζουτιέρα και κατέληξα σε βραδινή τσάντα -clutch bag. Το plexiglass ήταν το κλειδί της επιτυχίας και μόνο σαν υλικό, εάν σκεφτεί κάποιος πως το πρώτο τσαντάκι μου ήταν διαφανές χωρίς κανένα σχέδιο.» Η έδρα του brand της μπορεί να είναι η Ελλάδα, αλλά η πορεία του είναι διεθνής και αυτό είναι κάτι που το κατάφερε με πολλά ταξίδια και συνεχή παρακολούθηση των τάσεων. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και αποφασιστικότητα για να μπορεί κανείς να αναδειχθεί σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως είναι η μόδα. Όλα αυτά... και μια δυναμική προσωπικότητα, την οποία η Urania διαθέτει και που αξίζει να γνωρίσετε καλύτερα!

Πώς καταφέρατε να ανακαλύψετε το στιλ που σας εκφράζει και πώς αυτό εξελίχθηκε στη διάρκεια του χρόνου.

Από το ξεκίνημα μου έως και σήμερα, το plexiglass έχει αποτελέσει το μοναδικό υλικό, με το οποίο κατασκευάζω τις τσάντες μου. Στην αρχή έπαιξα με πολλές μονοχρωμίες και χρησιμοποίησα κάθε κωδικό χρώματος που μπορούσα να αγοράσω από τους προμηθευτές μου στην Ελλάδα. Μετά από έρευνα άρχισα να εισάγω μόνη μου πιο ιδιαίτερα υλικά με "mother of pearl" που πλέον κυριαρχούν στα σχέδια μου και κατάφερα μέσα και από το "παιχνίδι των νερών" που δημιουργούν να κάνουν κάθε τσάντα μοναδική, με το δικό της φυσικό σχέδιο. Η αγάπη μου για την μαρκετερί σε ξύλα με ώθησε να δοκιμάσω την ίδια τεχνική σε plexiglass όπου και τελικά με χαρακτήρισε και αναδείχθηκε στο σήμα-κατατεθέν μου στον χώρο. Ήταν ένας πρωτότυπος τρόπος να προσθέσω αξία σε κάθε τσάντα, αφού αυτή η τεχνική απαιτεί πολλές ώρες δουλειάς και σχεδιασμού.

Πόσο εύκολο είναι να δημιουργείτε ελληνικά αντικείμενα και τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που σας χαρακτηρίζει;

Όλα είναι θέμα οπτικής και προσέγγισης. Για μένα ήταν πρόκληση το "Made in Greece" και να πείσω τους ξένους buyers να επενδύσουν στο brand μου. Από τις πρώτες φορές που πήρα μέρος σε έκθεση στο εξωτερικό, ξεχώρισε η ποιότητα μου στις τσάντες και τα ιδιαίτερα υλικά. Έτσι βήμα-βήμα κέρδισα την εμπιστοσύνη τους και ήταν αυτό που με χαρακτήρισε διεθνώς.

2-iEbKB.jpg

Μιλήστε μας για τη φετινή συλλογή σας. Τι διαφορετικό έχει να διηγηθεί.

Με έμπνευση την Ελλάδα, ήθελα να προβάλλω μια ακόμα τεχνική μου επάνω στις τσάντες, την τρισδιάστατη μαρκετερί. Έτσι δημιούργησα μια μικρή collection βασισμένη στα ελληνικά μαρμάρινα γλυπτά της ελληνιστικής περιόδου, όπως η Αφροδίτη της Μήλου, την Νίκη της Σαμοθράκης κ.ά., μεταφέροντας τα με μια τεχνική: φτιαγμένα στο χέρι, κάθε κομμάτι κόβεται και παίρνει μορφή. Από φωτογραφίες που είχα βγάλει ή βρει στο διαδίκτυο, σχεδίασα από την αρχή και άρχισα να συνθέτω τις φιγούρες.

Ποιο είναι το πιο hot item ever από τα clutchbags που έχετε δημιουργήσει;

Σίγουρα με διαφορά είναι η πολύχρωμη τσάντα που έχω φτιάξει με το όνομα pixel. Αποτελείται από 42 χρώματα και κάθε φορά η σειρά των χρωμάτων είναι τυχαία και διαφορετική. Αυτό και μόνο την καθιστά hot και best seller, γιατί συνδυάζεται με όλα.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας που κάνει τη δουλειά σας επίκαιρη και πολυπόθητη;

Με ενδιαφέρει το αντικείμενο που φτιάχνω να έχει αισθητική, να είναι διαχρονικό και πρακτικό. Ο τρόπος που κρατάει μια γυναίκα ένα clutch bag μου και το ανοίγει είναι ο βασικός μου στόχος, όπως και τα σχέδια που δημιουργώ να είναι όμορφα και μέσα στις τάσεις της μόδας. Αυτοί οι παράγοντες θεωρώ πως καθιστούν τη δουλειά μου τόσο αγαπητή.

12362904-10156538522770495-5815183963717010674-o-KRkLF.jpg

Τι άλλο σχεδιάζετε εκτός από clutchbags;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που έχω σχεδιάσει, τα οποία δεν τα προβάλλω, γιατί όσοι γνωρίζουν το brand μου με έχουν συνδέσει με τσάντες. Κάποια στιγμή προσπάθησα να τα εντάξω, αλλά δεν ήταν κατανοητό από το κοινό. Επιπλέον, λατρεύω το interior design και οτιδήποτε έχει να κάνει με το plexiglass και σε συνδυασμό με τον ορείχαλκο. Η κύρια ενασχόληση μου στη βιοτεχνία μας, ωστόσο, είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή επίπλων, αντικειμένων ή ειδικών κατασκευών, που μπορεί να προκύψουν μετά από συνεργασίες με αρχιτέκτονες, διακοσμητές, τεχνικές εταιρείες ή ακόμα και ιδιώτες για μια custom κατασκευή. Τέλος, στα σχέδια μου είναι και η δημιουργία ενός μικρού καταλόγου με κάποια interior αντικείμενα σε πολύ limited κομμάτια.

Ποιος ορισμός της ομορφιάς για εσάς...

Ομορφιά = Κάλλος! Είναι μια έννοια που έχει εκφραστεί από ποιητές, λυρικούς, συγγραφείς με τους πιο μαγικούς τρόπους. Είναι ο συνδυασμός της φυσικής εμφάνισης και των αρετών της ψυχής. Αυτό που είμαστε μέσα μας, αυτό είναι και η ομορφιά.

Ποια είναι τα επόμενα βήματά σας;

Θέλω να ασχοληθώ με την τέχνη. Με one off Art pieces τα οποία θα είναι φτιαγμένα όπως οι τσάντες μου, στο χέρι, με το υλικό που αγαπώ το πλεξιγκλάς και γεμάτα χρώματα. Επίσης, ετοιμάζω το πρώτο μέχρι το τέλος του χρόνου όπου και ελπίζω να έχει ολοκληρωθεί. Η σκέψη μου είναι να μπορέσω να το εκθέσω του χρόνου στην εβδομάδα design στο Μιλάνο.

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σας ρούχο;

Ένα τζάκετ Valentino με κεντημένα λουλούδια. Αν και το ύφασμα του είναι χακί, κάθε φορά που το φοράω με κάνει και νιώθω το πιο λαμπερό κορίτσι γιατί έχει παντού λουλούδια!

Διατηρείτε πράγματα για χρόνια κι αν ναι, ποιο είναι ένα αγαπημένο σας αξεσουάρ που δεν αποχωρίζεστε εδώ και χρόνια;

Φυσικά, την αγαπημένη μου τσάντα, η οποία είναι η πρώτη διάφανη plexiglass clutch bag που έφτιαξα. Την έχω πάντα μαζί μου!

6.jpg

Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε δέκα χρόνια; Τι θα θέλατε να έχετε δημιουργήσει μέχρι τότε;

Μια ζωή γεμάτη δημιουργία και φαντασία. Να μην σταματήσω να φτιάχνω πράγματα με τα χέρια μου και το μυαλό μου να μην σταματήσει να ονειρεύεται. Ίσως μια προσωπική έκθεση με έργα τέχνης να είναι ένας από τους στόχους σε δέκα χρόνια από σήμερα.

Περιγράψτε μας με τρεις λέξεις τον εαυτό σας.

Ονειροπόλα, ενεργητική, δημιουργική.

Η καλύτερη συμβουλή που σας έχουν δώσει ποτέ...

Να έχω αυτοπεποίθηση και θα κατακτήσω όλα όσα θέλω.

Κάτι για το οποίο είστε περήφανη...

Για την οικογένεια μου και τις αξίες που μου έδωσε.

Μια τέλεια μέρα θα ξεκινούσε...

Με κλασική μουσική και έναν ηλιόλουστο ήλιο.

Και θα τελείωνε...

Με ένα ωραίο βιβλίο.