fbpixel

Search icon
Search
The Talks: Mε τη Lena Grivakes
#GREEKSDOITBETTER

The Talks: Mε τη Lena Grivakes

Η Marketing Director του Cabana Magazine ξετυλίγει τη δημιουργική της διαδρομή


H Lena Grivakes έχει ελληνικές ρίζες στην καταγωγή της, αλλά και άλλες μαζί, αφού είναι κατά το ένα τέταρτο Ελληνίδα, Αιγύπτια, Κινέζα και Αμερικανίδα. Έχει ζήσει σε πολλές χώρες και έχει ταξιδέψει πολύ, ωστόσο επιστρέφει συνέχεια στην Ελλάδα. Λατρεύει την ενέργεια και τη ζεστασιά του τόπου. Και τι καλύτερο από ένα ελληνικό καλοκαίρι, όπως λέει η ίδια. Ας την απολαύσουμε. 

Μίλησέ μας για τη δημιουργική σου διαδρομή, πώς ξεκίνησαν όλα, σε ποιο σημείο ήρθε η μόδα και το design στη ζωή σου και πώς τα κατάφερες;

Η αναζήτηση της ομορφιάς και της ευχαρίστησης είναι η χορδή που συνδέει όλες τις εργασιακές μου εμπειρίες. Έχω δουλέψει με σεφ βραβευμένους με αστέρι Michelin, στούντιο παραγωγής ταινιών και παραγωγών, πολυτελή ξενοδοχεία πολιτιστικής κληρονομιάς και τώρα, ένα lifestyle brand εμπνευσμένο από το interior design.

Ξετύλιξέ μου τη δημιουργική σου πορεία μέσα από τη συνεργασία σου με το περιοδικό Cabana;

Συνεργάζομαι με τo Cabana Magazine εδώ και πέντε χρόνια. Όταν ξεκίνησα ήμασταν μόλις έξι άτομα, έτσι όλοι δουλέψαμε σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους. Όταν έχεις λειτουργήσει σε όλους τους τύπους εργασιών, είναι πιο εύκολο να αντιληφθείς τη μεγάλη εικόνα του πώς λειτουργούν όλα μαζί.

Τι μαθήματα πήρες μέσα από τη δουλειά σου;

Το να εργάζεσαι δημιουργικά σημαίνει να επιτρέπεις στον εαυτό σου να κάνει λάθη και να διορθώνει πράγματα αργότερα. Μερικές φορές, οι καλύτερες ιδέες μπορεί να προκύψουν από την ανάγκη να αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή και να είσαι ευέλικτος! Η τελειότητα είναι ο εχθρός της δημιουργικότητας.

ax0dcdng.jpeg
Lena Grivakes, Νίκος Τριβουλίδης Διευθυντής Πόρων και Ανάπτυξης Μουσείου Μπενάκη, Νικολέττα Μέντη Υπεύθυνη Επικοινωνίας Μουσείου Μπενάκη, Γιώργης Μαγγίνης Επιστημονικός Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη, Martina Mondadori Εκδότρια του Cabana Magazine, Γιώργος Γαμπρίτσος Διευθύνων Σύμβουλος Μουσείου Μπενάκη, Ειρήνη Γερουλάνου Πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής Μουσείου Μπενάκη

Ποια ήταν η πιο ουσιαστική συνεργασία σου πρόσφατα;

Η συνεργασία μας με το Μουσείο Μπενάκη ήταν το πρώτο έργο που άγγιξε κάθε μέρος του πλανήτη Cabana… από το περιοδικό, τη συνεργασία με προϊόντα, το φιλανθρωπικό στοιχείο υποστήριξης των τεχνών και τον σχεδιασμό της εγκατάστασης του ετήσιου gala για συγκέντρωση κεφαλαίων. Κάθε μέρος της ομάδας συνδυάστηκε αρμονικά καθώς η συνεργασία εξελίχθηκε σε πολλούς μήνες.

Ποιο είναι το interior στιλ που προτιμάς; Σου αρέσουν τα αντικείμενα που έχουν ιστορία;

Μου αρέσει να περνάω χρόνο στο σπίτι, γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα να νοιώθω άνετα στον χώρο μου. Το στιλ μου αλλάζει διαρκώς, επειδή χρειάστηκε να δημιουργήσω σπίτια σε διαφορετικές πόλεις, αλλά αντί να προσπαθήσω να ακολουθήσω το ίδιο στιλ σε κάθε μέρος, το βλέπω ως μια ευκαιρία να κάνω μια νέα αρχή και να εμπνευστώ από το νέο μου πλαίσιο. Το να επιλέγουμε αντικείμενα που αγαπάμε αντί να προσπαθούμε να συμβαδίσουμε με ένα στιλ, μεταφράζεται πάντα σε μια διαχρονική και πολύ προσωπική επιλογή, όπου κι αν βρισκόμαστε! 

Είσαι globetrotter και traveler. Ποιο από τα ταξίδια σου είναι το καλύτερο; 

Δεν έχω περάσει πολύ χρόνο στη Νέα Ορλεάνη, αλλά είναι μια πόλη που ερωτεύτηκα αμέσως. Καθώς περπατάς μέσα στην πόλη μπορείς να δεις τις επιρροές των πολλών πολιτισμών που έχουν αφήσει το στίγμα τους από τους Αφρικανούς, τους Γάλλους, τους αυτόχθονες Αμερικανούς και τους Ισπανούς. Υπάρχει όμορφη αρχιτεκτονική, απίστευτα παρακμιακό φαγητό, και φυσικά, η μουσική… τζαζ και σόουλ. Είναι πραγματικά ένα ιδιαίτερο μέρος. 

Ποιο είναι το μέρος των ονείρων σου στην Ελλάδα και γιατί; 

Με καλό καιρό ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα να κάνω είναι να οδηγήσω κατά μήκος της ακτής στο Σούνιο για φαγητό στον Θόδωρο και την Ελένη. Είναι η αγαπημένη μου ημερήσια εκδρομή από την Αθήνα γεμάτη με νόστιμα φρέσκα θαλασσινά και μια πολύ γενναιόδωρη επιλογή από ούζο και τσίπουρο. 

Τι υπάρχει στη playlist σου;

Πρόσφατα πολύ Fleetwood Mac. Μου άρεσε η νέα τηλεοπτική σειρά Daisy Jones & the Six, η οποία υποτίθεται ότι είναι ελεύθερα εμπνευσμένη από το συγκρότημα. 

ef38bc45-57a3-4627-ad7e-776a1592cb69.jpg

Τι διαβάζεις αυτή τη στιγμή ή ποιο είναι το τελευταίο βιβλίο που επιλέγεις;

Stoned από τον Aja Raden. Αν ενδιαφέρεστε για τα κοσμήματα και την ιστορία, είναι μια πολύ διασκεδαστική ανάγνωση για το πώς διαμορφώθηκε η ιστορία του κόσμου και η ανθρώπινη επιθυμία από οκτώ κοσμήματα.

Πού και πότε βρίσκεις τις καλύτερες ιδέες και έμπνευση; 

Στα όνειρά μου πολύ νωρίς το πρωί, ενώ βρίσκομαι ανάμεσα στον ύπνο και το ξύπνημα. 

Το αγαπημένο σου μουσείο/γκαλερί και μία έκθεση που αγάπησες; 

Λατρεύω το παλιό αιγυπτιακό μουσείο στο Κάιρο. Είναι σαν να βαδίζουν πίσω στο χρόνο ο τρόπος με τον οποίο εκτίθενται οι συλλογές φαραονικής τέχνης. Παρόλο που είναι οργανωμένη διαδοχικά με μια σειρά από ακατάστατα δωμάτια με χειρόγραφες σημειώσεις με μολύβι και σκονισμένα ντουλάπια, ακτινοβολεί με γοητεία.

Ποιο είναι το τελευταίο αντικείμενο που αγόρασες; 

Ένα λακαριστό γλυπτό γάτας στο Βιετνάμ κατά τη διάρκεια του ζωδιακού έτους της γάτας (το οποίο διαφέρει από τον κινεζικό ζωδιακό κύκλο). Είναι ένα όμορφο πορτοκαλί και φούξια χρώμα ombre σε λάκα son mai, και μου θύμισε ένα αρχαίο αιγυπτιακό βάζο Canopic με μοντέρνα πινελιά. 

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που έχετε λάβει ποτέ;

Ο τροχός που τρίζει θα λάβει το λάδι. Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σου, οπότε αν θέλεις κάτι πρέπει να μιλήσεις!

Πώς ξεκινάς τις μέρες σου; 

Με ένα μεγάλο φλιτζάνι καφέ!

Η χαρά της ζωής περιλαμβάνει...

Υπέροχο φαγητό και υπέροχη παρέα. Με αυτά τα δύο πράγματα μπορείτε να βρείτε χαρά παντού!