fbpixel

Search icon
Search
The Royals: Οι λεπτομέρειες πίσω από τις στιλιστικές επιλογές που ξεχώρισαν στην κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου
THE LOOK

The Royals: Οι λεπτομέρειες πίσω από τις στιλιστικές επιλογές που ξεχώρισαν στην κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου

Όλα όσα μας εντυπωσίασαν


Σε κλειστό οικογενειακό κύκλο και χωρίς υπερβολικές εκδηλώσεις τελέστηκε το Σάββατο στις 17 Απριλίου, η κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών. Λόγω των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας αλλά και της δίκης του επιθυμίας, μόλις 30 άτομα της βασιλικής οικογένειας παρεβρέθηκαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Παλάτι του Windsor.

Πέρα από την τελετή, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά σε πολλές χώρες του πλανήτη -όχι μόνο σε αυτές τις Κοινωπολιτείας-, τα βλέμματα ήταν στραμμένα και στα σύνολα των Royals. Η επιθυμία της Βασίλισσας ήταν όλες οι γυναίκες να επιλέξουν μαύρα φορέματα με μαύρα καπέλα και κανένας από τους άντρες να μη φορέσει στρατιωτική στολή, καθώς ο Πρίγκιπας Harry αλλά και ο Πρίγκιπας Andrew δεν έχουν πλέον αυτό το δικαίωμα, από τη στιγμή που δεν ασκούν τα βασιλικά τους καθήκοντα.

The Queen

684fa9a4-7e1c-4163-8d54-e4898d922f5b.jpeg

Έπειτα από 74 χρόνια γάμου η Βασίλισσα βρέθηκε για πρώτη φορά μόνη της. Η εικόνα αυτή ήταν ίσως η πιο συγκινητική καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής. Για να αποχαιρετήσει το σύζυγό της επέλεξε την αδαμάντινη καρφίτσα Richmond Brooch, την οποία έχει κληρονομήσει από την γιαγιά της, τη βασίλισσα Μαρία. Πρόκειται για ένα κόσμημα μεγάλης αξίας, καθώς αποτελείται από μια σύνθεση από διαμάντια σε βάση χρυσού και αργύρου, ενώ στο κέντρο υπάρχει ένα μεγάλο μαργαριτάρι. Το καπέλο της δεν είχε βέλο, ενώ όπως και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι δεν αποχωρίστηκε στιγμή τη μαύρη μάσκα προστασίας.

Kate Middleton

f86c8578-08e9-4ec3-a68a-55f6d8c39ef5.jpeg

Μεγάλη συζήτηση γίνεται αυτές τις μέρες για την εμφάνιση της Δούκισσας του Κέμπριτζ και πιο συγκεκριμένα για το κολιέ που κοσμούσε το λαιμό της. Πρόκειται για ένα κόσμημα από τη συλλογή της Βασίλισσας, το οποίο είχε φορέσει και η Πριγκίπισσα Νταϊάνα σε μια από τις πρώτες τις εμφανίσεις ως βασιλικό μέλος. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια σύνθεση από διαμάντια και μαργαριτάρια, και είναι γνωστό σαν «Japanese Pearl Choker». Η Βασίλισσα Ελισάβετ το έχει φορέσει επανειλημμένως κατά τη δεκαετία του 1980 και του 1990. Η Βασίλισσα είχε παραγγείλει το περιλαίμιο με την οδηγία να δεθεί μόνο με τους εκλεκτότερους των εκλεκτών πολύτιμους λίθους. Το κόστος κάλυψε το ιαπωνικό κράτος, του οποίου και αποτελεί δώρο στην ίδια. Μάλιστα, κατά τον πρώτο χρόνο του γάμου του Καρόλου, η Βασίλισσα είχε δανείσει το τσόκερ στη Νταϊάνα, η οποία λάτρευε τις πέρλες. Η Kate Middleton έχει φορέσει το Japanese Pearl Choker άλλη μία φορά στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2017, στον εορτασμό για την 70η επέτειο γάμου της Βασίλισσας Ελισάβετ και του Φιλίππου. Εκτός όμως από το κόσμημα, η κομψότητα της σχολιάστηκε θετικά για ακόμα μια φορά. Το φόρεμα της ήταν του Γάλλου σχεδιαστή Roland Mouret πάνω από το οποίο φόρεσε ένα maxi coat. Το look της ολοκλήρωνε το μαύρο βέλο που ήταν προσαρμοσμένο στο βελούδινο καπέλο του σχεδιαστή Philip Treacy.

Camilla Parker Bowles

774f2bf8-bddb-4f02-9c66-579c15de50e1.jpeg

Η σύζυγος του Πρίγκιπα Καρόλου και Δούκισσα της Κορνουάλης επέλεξε να φορέσει μια αναμνηστική καρφίτσα του στρατιωτικού Συντάγματος, την οποία της την είχε κάνει δώρο ο ίδιος ο Δούκας του Εδιμβούργου. Ονομάζεται Bugle Horn (σάλπιγγα) και είναι κατασκευασμένη από καθαρό άργυρο. Τα υποδήματα της Camilla ήταν απλά, του brand Sole Bliss.

Princess Eugenia

84a7215b-50ba-436d-b995-a240ee803f17.jpeg

Η πριγκίπισσα Ευγενία, η οποία έγινε πρόσφατα μητέρα για πρώτη φορά είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον παππού της, Πρίγκιπα Φίλιππο. Εκτός από μαύρο μπερέ, το παλτό που επέλεξε είναι από την συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021 ενός Ουρουγουανού σχεδιαστή, αξίας σχεδόν 6.500 ευρώ. Τις εντυπώσεις κέρδισε η τσάντα, την οποία κρατούσε σε σχήμα ακορντεόν δια χειρός Gabriela Hearst. Η συγκεκριμένη δημιουργία φέρει τον κωδικό «Diana». Η πριγκίπισσα Βεατρίκη, αδελφή της Ευγενίας επέλεξε ένα σακάκι με εφαρμοστό στρογγυλό γιακά, τύπου κολάρου, δια χειρός Claire Mischevani.

Sophie, Countess of Wessex

c014e369-cb13-410e-91e0-5f87df55a7df.jpeg

Η Κόμισσα του Wessex, Σοφία, έκανε την εμφάνισή της με ένα πολύ μακρύ παλτό, το οποίο έφτανε μέχρι τους αστραγάλους της και ήταν σχεδιασμένο από την Suzannah London. Το μαύρο καλσόν και οι μαύρες ψηλοτάκουνες γόβες της ολοκλήρωναν το chic look της.