fbpixel

Search icon
Search
The refined stay: 10 πράγματα που ξεχώρισα από τη διαμονή μου στο ξενοδοχείο Excelsior
CITY VIBES

The refined stay: 10 πράγματα που ξεχώρισα από τη διαμονή μου στο ξενοδοχείο Excelsior

Το πιο exclusive τριήμερο στη Θεσσαλονίκη χάρη στην πεντάστερη συντροφιά του διαχρονικού boutique hotel


Πάντα είχα την περιέργεια να αφιερώσω στον εαυτό μου ένα διαφορετικό σαββατοκύριακο στην πόλη, στην οποία ζω τα τελευταία δέκα χρόνια. Η Θεσσαλονίκη για μένα ταυτίζεται με την πιο γοητευτική ιέρεια. Ξυπνά τις αισθήσεις, χαρίζοντάς μου ενδιαφέρουσες αφορμές για να εξερευνώ κάθε πλευρά του μαγικού της χαρακτήρα. Αυτή τη φορά, ένα καλά κρυμμένο απωθημένο έγινε πραγματικότητα, με τον Μάρτιο να με προσκαλεί στην πιο ατμοσφαιρική και εκλεπτυσμένη διεύθυνση της καρδιάς της. Ένα διαχρονικά κομψό ορόσημο ετοιμαζόταν να μου κάνει την πιο γλυκιά συντροφιά της άνοιξης, η οποία θα διαρκούσε από το βράδυ της Παρασκευής 17 μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 19 Μαρτίου. Αποστολέας του exlusive αυτού καλέσματος ήταν το πεντάστερο boutique ξενοδοχείο Excelsior. Ένας πριγκιπικός προορισμός, ο οποίος πάντα μου θύμιζε νοσταλγικές εποχές κινηματογράφου, χάρη στη ρομαντική του πολυτέλεια. Φυσικά και δεν θέλησα να αρνηθώ! Κανείς δεν λέει "όχι" σε μια παραμυθένια ιστορία, σωστά;

Σήμερα ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας τα γοητευτικά μυστικά του μυθικού αυτού ξενοδοχείου. Στοιχεία της προσωπικότητάς του που μου έκλεψαν την καρδιά! Αρκεί να κλείσετε τα μάτια και να ταξιδέψετε στις ελκυστικές μυρωδιές του...

Δίπλα στους καλλιτέχνες της πόλης

image00019.jpg
Θεοδώρα Γάτση. Φωτογραφία: Χριστίνα Δημητριάδου

Χαίρομαι που παρατηρώ τη μεγάλη στήριξη του Excelsior προς τους καλλιτέχνες της πόλης. Η δημιουργική του συνάντηση με τη “Sartorialist” της συμπρωτεύουσας, Θεοδώρα Γάτση σε μια πρωτοποριακή έκθεση φωτογραφίας μας έκανε όλους να ανυπομονούμε. Το βράδυ της Παρασκευής, είχαμε τη χαρά να θαυμάσουμε από κοντά τα street style φωτογραφικά της δημιουργήματα, τα οποία συνεχίζουν να κοσμούν τους κεντρικούς χώρους του ισογείου και του ημιωρόφου του ξενοδοχείου με τον πιο μοδάτο και σύγχρονο τρόπο. 

image00001-1.jpg
Φωτογραφία: Χριστίνα Δημητριάδου

Ένα μαγικό opening party μας καλωσόρισε, φέρνοντάς μας όλους ακόμη πιο κοντά και προσφέροντάς μας άπλετη διασκέδαση. Είναι η πρώτη φορά που συναντώ τη Θεοδώρα και αυτό που άρεσε στη συνομιλία μας είναι η αυθεντικότητα που πάντα πρωταγωνιστεί στις αναζητήσεις του στιλ κάθε φωτογραφιζόμενου προσώπου της. Πιστεύει στην απλότητα και στην ομορφιά της κάθε προσωπικότητας, κάτι που με συγκίνησε! Όπως η ίδια μοιράστηκε μαζί μου: "Η έκθεση θα αρέσει πάρα πολύ νομίζω, γιατί είναι δουλειά που έχει γίνει με πολύ μεράκι. Η πρόταση που μου έγινε από το Excelsior με τιμάει ιδιαίτερα. Έχω φωτογραφίες από το 2019 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023. Όλοι συναντιόμαστε στον δρόμο, ο καθένας μας είναι στη δική του καθημερινότητα, όμως σε κάθε συνάντηση στο κέντρο της πόλης, νιώθω ότι γίνεται μια γιορτή μοναδικότητας του καθενός. "Celebrate yourself with me!", έτσι το σκέφτομαι. Η Θεσσαλονίκη, το κέντρο της και όλοι οι περαστικά ουσιαστικά με ενέπνευσαν για να ξεκινήσω κάτι που παρακολουθούσα πάρα πολλά χρόνια, από το 2005 στο εξωτερικό συγκεκριμένα. Θέλω να εμπνεύσω και άλλο κόσμο να ασχοληθεί με την αισθητική. Στιλ για μένα είναι η προσωπικότητα του καθενός, παρουσιασμένη με τα ρούχα και την εμφάνιση του καθενός. Δεν κάνω ποτέ μακρινά σχέδια, θέλω να ζω κάθε στιγμή στους δρόμους με τον κόσμο που με εμπνέει!"

Info: Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Απριλίου.

Καλωσόρισμα - έκπληξη!

screenshot-20230325-210659-gallery-01.jpeg

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα ενθουσιάζομαι με τις εκπλήξεις της υποδοχής, καθώς υπόσχονται μια αξέχαστη και ζεστή φιλοξενία. Μια ανθρώπινη και όμορφη κίνηση, στην οποία πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Το βράδυ της Παρασκευής, το δωμάτιό μου με περίμενε με την πιο απολαυστική welcome κίνηση. Κόκκινο κρασί, eclectic desserts, με πρωταγωνιστές λαχταριστά macarons, συνοδευόμενα από ζουμερά κόκκινα φρούτα, φρέσκες πολύχρωμες τουλίπες και ένα λευκό σημείωμα, γραμμένο από τους ανθρώπους του ξενοδοχείου που με καλωσόριζαν, ήταν αρκετά για να αισθανθώ σαν στο σπίτι μου. Σάς ευχαριστώ!

Μια γλυκιά καληνύχτα

screenshot-20230325-204123-gallery-01.jpeg

Από παιδί είχα ιδιαίτερη αδυναμία στις ιστορίες για "καληνύχτα". Το Excelsior μου θύμισε τι σημαίνει φροντίδα πριν από τη νυχτερινή μου ξεκούραση και δεν υπερβάλλω. Και αυτό γιατί και τα δύο βράδια πριν κοιμηθώ, ήταν δίπλα μου με δύο επιμελημένα bedtime stories σε ένα deluxe σκληρό χαρτί, σαν να ανήκουν σε κεφάλαια ενός παλιού eclectic παραμυθιού. Οι όμορφοι διάλογοι ανθρώπων της πόλης μου έκαναν παρέα μέχρι να με πάρει ο ύπνος. Φυσικά συνοδεύονταν από ιδιαίτερα σοκολατάκια, πολυτελείς γλυκές μπουκίτσες με πλούσια γεύση σοκολάτας γάλακτος, μια elegant λευκή κούπα με το λογότυπο του hotel και φιγούρες δύο κύριων, βγαλμένων από ταινία. 

Και αν ξεχάσω;

20230318-024441.jpg

Λένε ότι η μαγεία και η επιτυχία ενός ξενοδοχείου αποκαλύπτεται στον τρόπο με τον οποίο προνοεί για εμάς ως guests του. Ως πρώτη μου διαμονή σε ένα από τα πιο πολυτελή δωμάτιά του, το Excelsior κατάφερε να μου εγγυηθεί ότι σε περίπτωση που έχει ξεχάσει να πάρω μαζί μου οποιοδήποτε προσωπικό μου αντικείμενο, η σουίτα μου θα μου το πρόσφερε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η smart μικρή λίμα νυχιών, τα προσωπικά γυναικεία αξεσουάρ για το μπάνιο και μια κομψή minimal ομπρέλα, η οποία ήταν τοποθετημένη στη μεγάλη ξύλινη ντουλάπα. Υπέροχο!

Για κάθε στιγμή

33.PNG
Οργάνωση, οργάνωση και...οργάνωση! Δεν έχω συναντήσει ξανά σε δωμάτιο ξενοδοχείου παρόμοιο επίπεδο προνοητικότητας. Πλήρως εξοπλισμένο mini bar μου πρόσφερε μια ευρεία γκάμα από νόστιμα snacks και αναζωογονητικά drinks για κάθε στιγμή της ημέρας, από φρέσκο χυμό φρούτων μέχρι σαμπάνια, πάντα συνοδευόμενα από deluxe καθαρά ποτήρια. Το εκτιμώ!


Το Κυριακάτικο brunch του παραμυθιού

20230319-112723-01-01-1.jpg

Λευκά πορσελάνινα σερβίτσια με διακριτικά μπλε σχέδια από λουλουδάκια, διαφανή κρυστάλλινα ποτήρια και δροσερά αρώματα φρέσκιας ανθοδέσμης μεταμόρφωσαν σε παραμύθι το Κυριακάτικο πρωινό μου. Το Excelsior επιμελήθηκε το απολαυστικό μου brunch, στο οποίο τα κόκκινα φρούτα και η απαλή υφή του βουτύρου με έκαναν να ανυπομονώ για την επόμενη φορά που θα επισκεφθώ τον περίτεχνο ημιώροφό του. Χωρίς να παραλείψω, φυσικά, ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι με τα τονωτικά αρώματα από φρούτα του δάσους.  

Slow πρωινό με ρομαντική θέα 

20230318-092420-1.jpg

Το Σάββατο, αντίστοιχα, απήλαυσα ένα slow breakfast με τις πιο δροσερές και υγιεινές γευστικές προτάσεις. Φρέσκια σαλάτα και λευκή ομελέτα, η οποία ετοιμάστηκε σε χρόνο dt, μου χάρισαν άπλετη ενέργεια για να συνεχίσω την ημέρα μου. Και όλα αυτά, φυσικά, σε υπέροχα καθαρά σερβίτσια. Η ρομαντική θέα της Μητροπόλεως μαζί με το αστείρευτο φυσικό φως με κατάκτησαν ξανά!

Οι επιμελημένες εικόνες που αγαπώ

20230318-024600-1.jpg

Αρώματα φρεσκοπλυμένου σεντονιού με υποδέχονταν κάθε πρωί στο δωμάτιό μου. Τακτοποιημένο με μεράκι κρεβάτι και καθαρά μαξιλάρια με chic υφές με έκαναν να ανυπομονώ για τις ώρες τις ξεκούρασής μου. Ξέρετε, δεν θεωρώ δεδομένη τη συγκεκριμένη συνθήκη επιμέλειας και γνωρίζω ότι δεν είναι τόσο ευχάριστο που το παραδέχομαι, όμως το Excelsior μου θύμισε τι σημαίνει πραγματική φροντίδα για τον καθέναν από εμάς. 

Η ραφινάτη συνάντηση 

55.jpg

Είναι υπέροχος ο τρόπος με τον οποίο δίνει ραντεβού το παρελθόν με το παρόν και χαίρομαι που ειδικά στο timeless ορόσημο του ξενοδοχειακού χάρτη της πόλης, έχει γίνει πράξη με τις πιο εκλεπτυσμένες εικόνες. Κουβαλώντας μια πλούσια ιστορία χρόνων, το Excelsior έχει καταφέρει να χαρίσει φρέσκιες πινελιές του σήμερα στους διαχρονικούς χώρους του. Η απαραίτητη ισορροπία με τη διακριτική παρουσία των χαρακτηριστικών ορχιδέων, τις οποίες έχουμε συνδυάσει με την αισθητική του ταυτότητα!

Ευελιξία και ταχύτητα

mezzanine-high-tea-2-1.jpg

Μου αρέσει η προσαρμοστικότητα και η γρήγορη ανταπόκριση από την πλευρά του προσωπικού ενός ξενοδοχείου, στοιχείο που μου απέδειξε και με το παραπάνω το Excelsior. Σε κάθε σημείο του από την υποδοχή του ισογείου μέχρι την πόρτα του δωματίου μου, η άρτια εξυπηρέτηση, αλλά και τα όμορφα χαμόγελα με ικανοποίησαν πλήρως. Φυσικά, ακόμη ένα στοιχείο που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση ήταν η ευελιξία του χώρου στον ημιώροφο. Το βράδυ της Παρασκευής ήταν ένας μαγικός χώρος, αφιερωμένος αποκλειστικά στην party διάθεση και το επόμενο πρωί ήταν πεντακάθαρος και πανέτοιμος για το πρωινό μας. Congrats!

Και κάπως έτσι αναπολώ ξανά τις όμορφες στιγμές που μοιράστηκε μαζί μου το Excelsior. Μην αργείτε να κάνετε πράξη το παραμυθένιο αυτό σαββατοκύριακο στην πόλη και εσείς!


Info: Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως 23. Τηλ. επικοινωνίας: 231 002 1020. E-mail: info@excelsiorhotel.gr. Instagram: @excelsior_gr, Facebook: @The Excelsior Thessaloniki

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του ξενοδοχείου.