fbpixel

Search icon
Search
The new Gucci: Η Billie Eilish είναι το πρόσωπο της επόμενης γενιάς τσάντας Horsebit
FASHION NEWS

The new Gucci: Η Billie Eilish είναι το πρόσωπο της επόμενης γενιάς τσάντας Horsebit

Το pop idol χρησιμοποιεί τη φωνή της για να υποστηρίξει τον τελευταίο βιώσιμο σχεδιασμό του οίκου μόδας


Η Billie Eilish και η Gucci ένωσαν τις δυνάμεις τους για να λανσάρουν μια νέα εκδοχή της τσάντας Horsebit 1955. Η τραγουδίστρια και climate activist συνεργάστηκε με τον ιταλικό οίκο μόδας για μια επανεφεύρεση του κλασικού σχεδίου, το οποίο τώρα έχει ασύμμετρη σιλουέτα και είναι κατασκευασμένο από το πρωτοποριακό, φυτικό υλικό Demetra. 

Με μοναδικό σχήμα και επανεξεταζόμενα υλικά, δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Gucci x Billie Eilish.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες καλλιτέχνηδες στον πλανήτη, επτά φορές νικήτρια Grammy και 19 φορές υποψήφια. Και η Billie Eilish δεν φοβήθηκε ποτέ να χρησιμοποιήσει αυτή τη σημαντική πλατφόρμα για να μιλήσει για την περιβαλλοντική κρίση, είτε ανοίγοντας την πάλη της με το κλιματικό άγχος είτε διασφαλίζοντας ότι οι παγκόσμιες περιοδείες της είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Για την τελευταία της οικολογική κίνηση, η 21χρονη μεγαλοαστέρα συνεργάστηκε με τον ιταλικό οίκο μόδας για μια νέα επανάληψη της κληρονομικής τσάντας Gucci Horsebit 1955, η οποία κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή vegan εναλλακτική λύση στο δέρμα.

gucci-master-file-instagram-1080x1350px.webp

Πρόκειται για μια πανέξυπνη κίνηση του νέου δημιουργικού διευθυντή του οίκου Gucci, Sabato De Sarno, του οποίου η ντεμπούτο συλλογή SS24 ήταν μια ωδή στην κληρονομιά του οίκου, αλλά με μια φρεσκάδα για τη σύγχρονη εποχή. Στην προκειμένη περίπτωση, η κλασική ορθογώνια τσάντα Horsebit έχει αποκτήσει μια σύγχρονη ασύμμετρη σιλουέτα και κυκλοφορεί σε δύο σχέδια - ένα σε μαύρο χρώμα και ένα άλλο με μονόγραμμα.

Και τα δύο είναι κατασκευασμένα από Demetra, ένα υλικό νέας γενιάς, το οποίο αναπτύχθηκε εσωτερικά στην Gucci και χρειάστηκαν δύο χρόνια για να τελειοποιηθεί. Με 75% φυτική βάση, αποτελείται από υλικά που περιλαμβάνουν πολυουρεθάνη βιολογικής προέλευσης, βισκόζη και ενώσεις ξύλου που προέρχονται από βιώσιμες πηγές. Το αποτέλεσμα είναι μια τσάντα που είναι εξίσου μαλακή και ανθεκτική με οτιδήποτε είναι κατασκευασμένο από δέρμα. Για να ενισχύσει τη φιλικότητά της προς τον πλανήτη, η φόδρα είναι κατασκευασμένη από πιστοποιημένο βαμβάκι και σε μια επανάληψη, διαθέτει πιστοποιημένη κάνναβη και ECONYL®, ένα αναγεννημένο νάιλον νήμα που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από απόβλητα, συμπεριλαμβανομένων των διχτυών "φαντασμάτων" που ρυπαίνουν τους ωκεανούς μας.

Με την αφοσίωσή της στον ακτιβισμό για το κλίμα, είναι απόλυτα λογικό ότι η Eilish θα πρέπει να τεθεί επικεφαλής της νέας καμπάνιας, η οποία βλέπει μια σειρά από βίντεο της τραγουδίστριας να υφαίνονται μαζί ως ένα κομμάτι κίνησης που μοιάζει με μια ιστορία της ζωής της Billie, όλα υπό το τραγούδι της επιτυχίας του 2023 "What Was I Made For?" από το soundtrack της Barbie.

Σε συνέχεια της περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένης έκδοσης της τσάντας Horsebit 1955, ο οίκος μόδας σχεδιάζει να επεκτείνει τη χρήση του εναλλακτικού, οικολογικού υλικού Demetra σε όλα τα αξεσουάρ του, μια περαιτέρω ένδειξη της δέσμευσής του στο Gucci Equilibrium. Βασιζόμενος στη δυναμική της 100ης επετείου του, ο οίκος μόδας συνεχίζει να θέτει ως προτεραιότητα την ενσωμάτωση της κυκλικότητας στις συλλογές του και τη δημιουργία θετικών αλλαγών για τους ανθρώπους και τον πλανήτη, δίνοντας έμφαση στην ελαχιστοποίηση της εξάρτησής του από τα ορυκτά καύσιμα και την αντικατάστασή της με πράσινη ενέργεια.

Ως ένδειξη των δεσμεύσεών του, ο οίκος έκανε μια σημαντική δωρεά στο Support + Feed, μια φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε από τη Maggie Baird, μητέρα της Billie και του αδελφού της Finneas. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός είναι αφιερωμένος στη δημιουργία ενός δίκαιου συστήματος διατροφής με βάση τα φυτά και στην καταπολέμηση της επισιτιστικής ανασφάλειας και της κλιματικής κρίσης.