fbpixel

Search icon
Search
The mannish way: 4 άνδρες που αγαπάμε αποκαλύπτουν τα μυστικά τους
MAGAZINE

The mannish way: 4 άνδρες που αγαπάμε αποκαλύπτουν τα μυστικά τους

Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Σταύρος Ιωαννίδης, Γιώργος Περρής, Φίλιππος Παπασπύρου εξομολογούνται


Τέσσερις άντρες, που ξεχωρίσαμε για το ταλέντο και την πορεία τους, από αυτούς που θα θέλαμε σίγουρα στην παρέα μας -για διαφορετικό λόγο τον καθένα- μοιράστηκαν μαζί μας μερικά μυστικά τους! Είναι ωραίο, τελικά, να είσαι άντρας!

Act & react - Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Ηθοποιός

mannish006.jpg
Κοστούμι, πουκάμισο και παπούτσια όλα Emporio Armani, Intervista

Φέτος, τον παρακολουθούμε στο «Τατουάζ» του Αlpha, στον ρόλο του Τόνι. Από τις 15 Νοεμβρίου, τον απολαύσαμε, επίσης, και στη Μεγάλη Οθόνη μέσα από την ταινία του Πιέρρου Ανδρακάκου, «Αιγαίο SOS», ως Αρχικελευστή. Δεν επαναπαύεται, όμως, καθώς συζητάει ήδη μια νέα θεατρική συνεργασία για την επόμενη σεζόν.

Πότε θωρείτε έναν ηθοποιό επιτυχημένο; Όταν ο κόσμος σε βάθος χρόνου θυμάται την πορεία του και ο ίδιος νιώθει πληρότητα με τις επιλογές του.

Η τηλεόραση και ο κινηματογράφος μπήκαν στη ζωή σας τυχαία ή ήταν ένα όνειρο που κυνηγήσατε; Έχω μάθει να θέτω στόχους, οπότε δεν μπορώ να πω ότι άφησα κάτι στην τύχη. Έπειτα από σκληρή δουλειά και προσπάθεια, έφτασα στην επίτευξη μερικών από αυτών. Πιστεύω στην τύχη μέχρι ενός σημείου. Τίποτα δε γίνεται απόλυτα τυχαία, αν δεν το κυνηγήσουμε κι εμείς.

Η μέχρι στιγμής δημοσιότητα με ποιον τρόπο έχει επηρεάσει τον τρόπο που διαχειρίζεστε πλέον τη ζωή σας; Όπως τη διαχειριζόμουν και πριν. Ευτυχώς, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Μπορεί οι επιλογές να είναι περισσότερες, αλλά η διαχείριση είναι η ίδια.

Ποια είναι τα top θέματα συζήτησης με τους φίλους σας όταν συναντιέστε “boys only”; Προσωπικά κι επαγγελματικά. Δεν υπάρχει πλάνο συζήτησης, οτιδήποτε μας απασχολεί το συγκεκριμένο διάστημα.

Υπάρχει μια καθοριστική στιγμή στη ζωή ενός άντρα και πότε νιώθει ολοκληρωμένος; Η ολοκλήρωση έρχεται όταν ακολουθείς το επαγγελματικό σου όνειρο κι έχεις κοντά σου τους δικούς σου ανθρώπους και μία υγιή προσωπική ζωή, που αποτελεί το καύσιμο για να κάνεις όλα τα υπόλοιπα. Αυτή, βέβαια, είναι μία κοινή αλήθεια για όλους και δεν εξαρτάται από το φύλο.

Χρήμα, εξουσία, έρωτας, οικογένεια… Με ποια σειρά επιλέγετε να τα κατατάσσετε στην προσωπική σας πορεία; Έρωτας, οικογένεια, χρήμα, εξουσία.

Αν οι άντρες είναι πάντα ευθείς, όπως διατείνονται, γιατί οι γυναίκες μπερδεύονται τόσο μαζί τους; Οι άντρες και οι γυναίκες λαμβάνουν πολύ διαφορετικά μηνύματα και καλούνται να υπηρετήσουν πολύ διαφορετικά πρότυπα που συγκρούονται μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα είναι να μπερδεύονται και πολλές φορές να αντιδρούν αμήχανα. Όταν συναντηθούν δύο άνθρωποι που είναι γραφτό να είναι μαζί, όλες οι θεωρίες περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

Πότε και με ποιους τρόπους μπορεί να γίνει ένας άντρας νάρκισσος; Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ναρκισσισμός είναι το πλέον απωθητικό πράγμα σ’ έναν άντρα. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να τον συγχέουμε με την φροντίδα και την αγάπη για τον εαυτό μας. Δεν υπάρχει κάτι πιο γοητευτικό από έναν άντρα η μία γυναίκα που δείχνει να μην ξέρει το πόσο όμορφος είναι.

Για εσάς, ποια χαρακτηριστικά συνιστούν το «γνήσιο αρσενικό»; Ο άντρας που είναι συνεπής σε όσα λέει και δείχνει εκλεκτικός, κάποιος που μπορεί να κρατήσει σταθερά το τιμόνι της ζωής, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες γύρω του.

Πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα τι κρύβεται τελικά; Πολλή δουλειά, θυσίες, αποτυχημένες προσπάθειες, γερό στομάχι, επιμονή και αφοσίωση σ’ ένα συγκεκριμένο στόχο. Ακόμα, όμως, κι αν δεν πιστεύει κανένας σε σένα, οφείλεις να το κάνεις εσύ και να γίνεις ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του εαυτού σου, μέχρι να κάνεις τους άλλους να πιστέψουν σε σένα.

Συμφωνείτε με την άποψη ότι κάθε άντρας αναζητάει κάτι από τη μητέρα του σε κάθε σύντροφο; Σαν άποψη ισχύει σ’ έναν μεγάλο βαθμό. Όταν ένας άνδρας μπαίνει στη διαδικασία επιλογής μιας νέας πρωταγωνίστριας στη ζωή του, είναι λογικό να επιλέγει ασυναίσθητα γυναίκες που του θυμίζουν, έστω και υποσυνείδητα, τη μία γυναίκα που ήταν πάντα εκεί για εκείνον.

Life report - Σταύρος Ιωαννίδης, Δημοσιογράφος 

mannish002.jpg
Πουκάμισο, παντελόνι και παπούτσια Trussardi Jeans και πουλόβερ Lacoste, όλα notos

Συνεχίζοντας και φέτος τη δημοσιογραφική του πορεία στην τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΙ, καλύπτει το ρεπορτάζ που αφορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς, επίσης, και στο Υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα, ξεκίνησε με την Έλενα Παπαδημητρίου μια εκπομπή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και με κοινό παρονομαστή την καταγωγή τους… «Δύο Θεσσαλονικείς, πίνοντας καφέ, σχολιάζουμε την επικαιρότητα της εβδομάδας που πέρασε και όσα αναμένεται να έρθουν την επόμενη και λεγόμαστε “Χαλαροί την Κυριακή”».

Πότε θα χαρακτηρίζατε έναν δημοσιογράφο επιτυχημένο; Όταν αυτός μπορεί να ολοκληρώνει το ρεπορτάζ του, μεταφέροντας την είδηση με άξονα την αντικειμενικότητα, ανεξαρτήτως αν αυτό ευχαριστεί ή δυσαρεστεί κάποιους.

Η Δημοσιογραφία μπήκε στη ζωή σας τυχαία ή ήταν ένας στόχος που κυνηγήσατε; Η σχέση μου με τη Δημοσιογραφία χτίστηκε από τότε που σπούδαζα, καθώς όντας ακόμα φοιτητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., ξεκίνησα να εργάζομαι σε κάποια τοπικά μέσα. Στη συνέχεια, ήρθε ο ΣΚΑΪ στη ζωή μου, όπου έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα στον χώρο. Έκτοτε, χρόνο με τον χρόνο, συνειδητοποιούσα ότι αυτό ήταν που ήθελα πάντα να κάνω.

Ο καταιγισμός των πληροφοριών που δεχόμαστε στην εποχή μας, πόσο έχει επηρεάσει τον τρόπο που ασκείτε τη Δημοσιογραφία; Η πληθώρα των διαθέσιμων πηγών ενημέρωσης έχει διαμορφώσει ένα νέο περιβάλλον στο οποίο ασκείται η Δημοσιογραφία. Παρ’ όλα αυτά, δε θα πρέπει, με κανέναν τρόπο, να θυσιάζουμε την εγκυρότητα και τη διασταύρωση της είδησης στο όνομα της ταχύτητας. Η ενημέρωση σαφώς και θα πρέπει να είναι άμεση, αλλά δεν επιτρέπεται να πέφτει στην παγίδα των fake news.

Στις συναντήσεις “boys only” με τους φίλους σας πρωταγωνιστεί η επικαιρότητα ή αφήνετε τη δουλειά εκτός τραπεζιού; Ποια θέματα μονοπωλούν τις συζητήσεις σας; Εξαρτάται από την επικαιρότητα! Η αλήθεια είναι ότι όταν είμαι με την παρέα μου δεν έχουμε συγκεκριμένη ατζέντα κάθε φορά.

Ποια θεωρείτε την πιο καθοριστική στιγμή στη ζωή ενός άντρα και πότε πιστεύετε ότι νιώθει ολοκληρωμένος; Δε θεωρώ ότι υπάρχει μία καθοριστική στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου, αρκεί να νιώθει ολοκληρωμένος κάθε στιγμή με τις επιλογές του.

Ποια προσέγγιση πρέπει να έχει ένας άντρας σήμερα στο φλερτ; Όποια θεωρεί πιο αποτελεσματική. Δε θεωρώ ότι υπάρχει «συνταγή».

Υπάρχει κάποιος που θεωρείτε πρότυπο άντρα; Θαυμάζω διάφορες και διαφορετικές μεταξύ τους προσωπικότητες, αλλά δεν ακολουθώ κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο.

Και η μεγαλύτερη αντρική αδυναμία -κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε τόσο καλά όσο οι γυναίκες; Το multitasking. Οι γυναίκες το καταφέρνουν πολύ καλά. Οι άντρες, πάλι, καθόλου.

Ποια πιστεύετε ότι είναι η βασικότερη διαφορά ανάμεσα σ’ έναν άντρα και μια γυναίκα; Η βασικότερη; Το χρωμόσωμα Y! Γενικά, πιστεύω πολύ στις ίσες ευκαιρίες και στον σεβασμό των φύλων.

Εκτός από τη δουλειά και την προσωπική σας ζωή, τι γεμίζει ιδανικά τον ελεύθερό σας χρόνο; Οι κιθάρες μου. Συλλέγω ηλεκτρικές κιθάρες, παρακολουθώ μαθήματα μουσικής και προσπαθώ να βρίσκω πάντα λίγο χρόνο για να εξασκούμαι. Είναι ο καλύτερος τρόπος για ν’ αποβάλω την ένταση της ημέρας.

Ποιο σύνθημα που είδατε τελευταία γραμμένο σε τοίχο σας ενθουσίασε περισσότερο; “You are not what you own”. Το είδα σ’ ένα πρόσφατο ταξίδι μου στο εξωτερικό. Ήταν γραμμένο σε τοίχο κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης που επισκέφθηκα. Κάτι σαν μια ευγενική υπενθύμιση…      

Crystal clear- Γιώργος Περρής, Tραγουδιστής

menn001.jpg
Πουλόβερ Burberry, παντελόνι Kenzo και παπούτσια Fratelli Rossetti, όλα Attica - The Department Store

Συνεχίζοντας τη διαδικασία ετοιμασίας του δίσκου με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, τραγούδησε για πρώτη φορά στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου στο κοινό τους τραγούδι «Δικό σου το πέλαγο». Πρόσφατα, βρέθηκε ως γκεστ στις συναυλίες της Lara Fabian στον Καναδά, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει το πρώτο single του δεύτερου αγγλικού του δίσκου, “How many does it take”, καθώς και ο δίσκος με τη Ρεμπούτσικα, τη Νικολακοπούλου και τον Άρη Δαβαράκη. Παράλληλα, ετοιμάζει μία νέα παράσταση για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πότε θεωρείτε έναν καλλιτέχνη επιτυχημένο; Όταν έχει το θάρρος να κουβαλάει την αλήθεια του και να τη μοιράζεται με το κοινό. Όταν αγγίζει την ψυχή του κόσμου και προσφέρει έργο που επηρεάζει τις ζωές τους. Όταν καταφέρνει να κοιμάται ήσυχος τα βράδια με τα μάτια της συνείδησης καθαρά.

Ποιες επιλογές ή συναντήσεις με την τύχη σας οδήγησαν στη διεθνή καριέρα και τις ηχηρές συνεργασίες; Είναι ένα σύνολο βημάτων, επιλογών, ονείρων, αλλά κυρίως σκληρής δουλειάς. Πάντα είχα στο νου μου αυτό που μου έλεγε η γιαγιά μου, «κάθε φορά που κλείνει μία πόρτα, ανοίγει κάπου ένα μικρό παράθυρο» και την έκανα οδηγό ζωής. Κι έτσι σιγά σιγά ήρθε μία πρώτη μικρή πρόταση, ύστερα μία δεύτερη και προτού το καταλάβω βρέθηκα να τραγουδώ σε σκηνές που μόνο στα όνειρά μου είχα δει και να συνεργάζομαι με θρυλικούς καλλιτέχνες. Γι’ αυτό απολαμβάνω κάθε πρόβα, κάθε συναυλία, κάθε συνέντευξη.

Τι ιδιαίτερα προσωπικό εκφράζετε με το τραγούδι; Μπορεί να φαίνομαι κοινωνικός, αλλά είμαι πολύ ντροπαλός. Το τραγούδι μού έδωσε τη δυνατότητα να υπάρχω ακέραιος και να ξεπεράσω τα όρια μου. Να είμαι ελεύθερος, να πατάω στα πόδια μου και ν’ αναλαμβάνω τις ευθύνες μου.

Στις συναντήσεις “boys only” πρωταγωνιστεί η δουλειά ή αφήνετε τα επαγγελματικά εκτός; Δε θυμάμαι να έχω κάνει “boys only” συνάντηση! Οι φίλες και οι φίλοι μου είναι τόσο «κουλ» που δεν υπάρχει λόγος για παρέα μόνο με αγόρια. Δε θέλω να μπαίνω στο τριπάκι να συζητάμε μόνο για δουλειά. Τα προσωπικά είναι πολύ πιο σημαντικά. Αυτά που καίνε την καρδιά έχουν σημασία, τα υπόλοιπα λύνονται.

Ποια θεωρείτε την πιο καθοριστική στιγμή στη ζωή ενός άντρα και πότε νιώθει ολοκληρωμένος; Όταν ερωτεύεσαι παράφορα και παραδίνεις τον έλεγχο στα χέρια ενός άλλου. Όταν επαγγελματικά πραγματοποιείς αυτά που ονειρευόσουν. Όταν συνειδητοποιείς ότι περιβάλλεσαι από αγάπη. Όταν αγκαλιάζεις ένα παιδί. Όταν καταφέρνεις να τα βρεις με τους γονείς σου και να συγχωρέσεις τα λάθη τους.

Χρήμα, εξουσία, έρωτας, οικογένεια… Με ποια σειρά τα κατατάσσετε; Μόνο τον έρωτα. Τον έρωτα που γίνεται το μεγαλύτερο καύσιμο της ζωής. Τον έρωτα για τη μουσική, που μου δίνει τη δύναμη να μη λυγίζω στα εμπόδια και να μην τυφλώνομαι από τα χρήματα ή την εξουσία. Τον έρωτα για τους φίλους και την οικογένειά μου, που μου δίνουν φτερά. Δε σνομπάρω, φυσικά, τα χρήματα ή την εξουσία.

Πότε μπορεί να γίνει ένας άντρας νάρκισσος; Όταν η ανασφάλειά του είναι μεγαλύτερη από τη θέλησή του να καλυτερεύσει τον εαυτό του.

Ποια χαρακτηριστικά συνιστούν το «γνήσιο αρσενικό»; Το θάρρος να είναι ο εαυτός του χωρίς να προσποιείται, αλλά και την ευφυΐα ν’ αποδέχεται τον άλλο με σεβασμό.

Υπάρχει κάποια προσέγγιση που θεωρείτε ότι πρέπει να υιοθετεί ένας άντρας στο φλερτ; Με το #metoo και τα αναρίθμητα κρούσματα παρενόχλησης που αποκαλύφθηκαν, έχουμε χάσει τον μπούσουλα ως προς το τι είναι επιτρεπτό. Μου αρέσει να κάνω την πρώτη κίνηση και να διεκδικώ. Το “politically correct” είναι επικίνδυνο και ύπουλο. Θέλω το φλερτ να κυλάει ελεύθερα, να είναι αισθησιακό και ν’ ανεβάζει την αδρεναλίνη.

Ποιο σύνθημα που είδατε τελευταία σας ενθουσίασε; Ένα απλό «Κωνσταντίνα σ’ αγαπώ» σε μία γέφυρα στην Εθνική Οδό. Όποιος είχε το θάρρος να το γράψει, είναι φίλος μου.             

Sweet & sour - Φίλιππος Παπασπύρου, Pasrty chef  

menn007.jpg
Κοστούμι Digel Move, πουκάμισο Guy Laroche, όλα Milano

Ο Φίλιππος Παπασπύρου ανήκει στην τρίτη γενιά μιας οικογένειας με πολυετή παράδοση στα γλυκά. Από πολύ νεαρή ηλικία μαθαίνει όλα τα μυστικά της παρασκευής τους και μοιραία αποφασίζει να ακολουθήσει σπουδές σεφ στη φημισμένη σχολή Le Cordon Blue του Λονδίνου. Το καθημερινό του πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, αφού πρέπει να δίνει το παρών στο εργοστάσιο της επιχείρησης, που μετρά 78 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας, στη συνέχεια να δοκιμάζει κάποιες συνταγές, καθώς και ν’ ασχολείται με τις ειδικές παραγγελίες. «Νομίζω ότι βρίσκομαι σε μία από τις πιο δημιουργικές φάσεις της ζωής μου επαγγελματικά, καθώς φέτος εκτός από τη δουλειά, ξεκίνησα να διδάσκω και ζαχαροπλαστική». Κι έτσι θα μπορεί πλέον να μοιράζεται τις πολύτιμες γνώσεις του, αλλά και να εμπνέει κι άλλους sweet lovers να δημιουργούν τόσο υπέροχα γλυκά, όσο αυτά που λιμπιζόμαστε στον λογαριασμό του στο instagram.

Πότε θεωρείτε έναν pastry chef επιτυχημένο; Όταν φτάσει στο επίπεδο να μπορεί να υλοποιήσει αυτό που έχει οραματιστεί.

Κάποιες επιλογές ή συναντήσεις με την τύχη σας οδήγησαν στον κόσμο της Γαστρονομίας; Από πολύ μικρή ηλικία, περνούσα αρκετό χρόνο στο εργοστάσιο που διατηρούσε τότε η οικογένειά μου, το οποίο βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας. Ίσως είναι οι μυρωδιές, ίσως και οι εικόνες, τα ερεθίσματα που έχω από τότε, γιατί ουδέποτε έχω φανταστεί τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο εκτός από αυτό.

Ποια θεωρείτε την πιο καθοριστική στιγμή στη ζωή ενός άντρα και πότε πιστεύετε ότι νιώθει ολοκληρωμένος; Καθώς δεν έχω δημιουργήσει ακόμα τη δική μου οικογένεια, δεν έχω και ολοκληρωμένη άποψη. Φαντάζομαι, όμως, ότι η οικογένεια «ανοίγει» μία τελείως καινούργια και διαφορετική σελίδα στη ζωή κάθε ανθρώπου.

Χρήμα, εξουσία, έρωτας, οικογένεια… Με ποια σειρά επιλέγετε να τα ιεραρχείτε στην προσωπική σας πορεία; Υγεία πρώτα απ’ όλα. Όταν είσαι υγιής, τα άλλα τα καθορίζεις ανάλογα με τη φάση στην οποία βρίσκεσαι.

Αν οι άντρες είναι πάντα ευθείς, όπως διατείνονται, τότε γιατί οι γυναίκες μπερδεύονται τόσο μαζί τους; Νομίζω ότι σκεφτόμαστε τόσο απλά, κάτι που το γυναικείο μυαλό δεν μπορεί να το αντιληφθεί.

Για εσάς, ποια χαρακτηριστικά συνιστούν το «γνήσιο αρσενικό»; Γνήσιο αρσενικό θεωρώ τον άνδρα εκείνο που σέβεται και εκτιμάει ουσιαστικά το γυναικείο φύλο.

Πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα τι κρύβεται τελικά; Ένα υγιές μυαλό. Και σίγουρα μία γυναίκα μπορεί να στο παρέχει αυτό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 143 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΙΚΟΛ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ (D-Tales)

FASHION EDITOR ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΖΟΒΑΡΑΣ (D-Tales) 

GROOMING ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΔΟΥΡΑΜΠΕΗ

ΒΟΗΘΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΥΣΤΕΛΛΑΣ