fbpixel

Search icon
Search
The Italian Way: Η αυθεντική κουλτούρα του fresh pasta έχει ένα «όνομα» στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

The Italian Way: Η αυθεντική κουλτούρα του fresh pasta έχει ένα «όνομα» στη Θεσσαλονίκη

Το Makaronino Pasteria ορκίζεται στις απόλυτες ιταλικές γεύσεις


Χειροποίητα ζυμαρικά στο λεπτό, φρέσκα «αγνά» υλικά και γευστική πρωτοπορία «παντρεμένη» εξαιρετικά με την παραδοσιακή κουζίνα οδηγούν στον απόλυτο ιταλικό «προορισμό» του γαστρονομικού «χάρτη» της πόλης. Το Makaronino Pasteria γνωρίζει πολύ καλά πως να μας εισάγει στην γνήσια ταυτότητα του «Italian Way». Η υψηλή γαστρονομία συναντά το «street comfort food» και η γευστική επιτυχία αποτελεί πλέον μονόδρομο!

Για εσάς που δηλώνετε «θερμοί εραστές» της ιταλικής κουζίνας, αλλά και όσοι επιθυμείτε να αλλάξετε διατροφική «πλεύση», μια μόνο δοκιμή είτε στον χώρο του, είτε απολαμβάνοντας τις αυθεντικές συνταγές του στο χέρι, θα σας πείσει στη στιγμή.

Do it like locals

-gJVz9.jpg
Ο chef Νίνο Τσατσούλης με την spécialité του

Πρώτη ύλη υψηλής ποιότητας μαζί με υλικά δικής του κατασκευής και αυθεντικά μεσογειακά αρώματα της ιταλικής γης αποτελούσαν από την αρχή της δημιουργίας του, το 2017, πρώτες προτεραιότητές του. Πίσω από την pasteria, βρίσκεται το γοητευτικό όραμα του δημοφιλούς σεφ, Νίνο Τσατσούλη. Τον γνωρίσαμε μέσα από την συμμετοχή του στο γνωστό τηλεοπτικό πρόγραμμα μαγειρικής, «Hell’s Κitchen», όπου διακρίθηκε ως ένας από τους δύο main φιναλίστ του. Το διαχρονικό του πάθος για την μαγειρική τέχνη από την ηλικία των δέκα ετών, όταν δούλευε στο πολύ γνωστό οικογενειακό εστιατόριο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, οι σπουδές του ως τεχνικός μαγειρικής, αρτοποιός και ζαχαροπλάστης, αλλά και η αξιόλογη προϋπηρεσία του ως υπεύθυνος κουζίνας και chef σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια της χώρας αποτελούν τις κεντρικές εγγυήσεις της άρτιας εξυπηρέτησης του εστιατορίου.

titlo-pW4mw.jpg
Φιόκι γεμιστά με αχλάδι, ρικότα, σάλτσα γκοργκοντζόλας και φυστίκι Αιγίνης και νιόκι με πανσέτα καπνιστή, κρέμα γάλακτος και φρέσκια τρούφα

Τα αγαπημένα φιόκι γεμιστά με αχλάδι, ρικότα, σάλτσα γκοργκοντζόλας και φυστίκι Αιγίνης, όπως και το δημοφιλές dish με νιόκι και πανσέτα καπνιστή, κρέμα γάλακτος και φρέσκια τρούφα, αλλά και η γνήσια ιταλική καρμπονάρα, η οποία ακολουθεί πιστά την παραδοσιακή συνταγή με αυγό και παρμεζάνα, και όχι κρέμα γάλακτος, μας εισάγουν με άρτιο τρόπο στην «Do it like locals» γαστρονομική φιλοσοφία.

«Chef is a hard work, if you are going to do it, do it in the right kitchen!»

987a0871.jpg
O δημοφιλής σεφ και ιδιοκτήτης του Makaronino Pasteria, Νίνο Τσατσούλης

Το «Makaronino Pasteria», από το 2020 μέχρι σήμερα έχει επεκταθεί με επιτυχημένα βήματα σε τέσσερις προορισμούς στη Θεσσαλονίκη, παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας. Έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις μοναδικές συνταγές του στην Προξένου Κορομηλά, στην καρδιά της πόλης, όπου υπάρχει σάλα για να καθίσουμε, είτε να πάρουμε στο χέρι το γεύμα μας, αλλά δεν μένουμε μόνο εδώ. Οι υπηρεσίες του περιλαμβάνουν και από παροχές delivery, εξυπηρετώντας μας όπου και αν βρισκόμαστε στην πόλη. Στην Καλαμαριά μπορούμε να γευτούμε είτε στο χέρι είτε delivery, όπως και στο αντίστοιχο spot του Ευόσμου. Μετά το Πάσχα, μάλιστα, θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τις γεύσεις του και στην περιοχή της Τούμπας, με τις υπηρεσίες του delivery, αλλά και στο χέρι. Προσεχώς, θα έχουμε την άνεση και στα τρία αυτά spots να καθόμαστε και να γευτούμε τα all time classic αλλά και τα new kids on the block πιάτα του menu του.

Η μαγειρική ομάδα του pasteria συνεχώς μεγαλώνει και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, διαθέτοντας chefs με έντονο γαστρονομικό πάθος έχοντας ως κεντρικό motto «Chef is a hard work, if you are going to do it, do it in the right kitchen!»

Οι «clean eating» προτάσεις

fireshot-capture-118-kinoaheic-google-drive-drivegooglecom.png
Bιολογική κινόα που σερβίρεται με γαρίδες, ψιλοκομμένη ντομάτα, φρέσκο βασιλικό με dressing εσπεριδοειδών και baby ρόκα

Μια νόστιμη recommendation list του περιλαμβάνει τέσσερις healthy επιλογές κατάλληλες για την περίοδο της νηστείας που διανύουμε. Τα χειροποίητα λιγκουίνι με γαρίδες, ψιλοκομμένη ντομάτα, βασιλικό, σκόρδο και λάδι αστακού, όπως και al olio με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκο ελληνικό σκόρδο, λιαστή ντομάτα και μπούκοβο, η δροσερή σαλάτα με την βιολογική κινόα που σερβίρεται με γαρίδες, ψιλοκομμένη ντομάτα, φρέσκο βασιλικό με dressing εσπεριδοειδών και baby ρόκα δημιουργούν γευστικά «πυροτεχνήματα»! Δεν ξεχνάμε και το καρπάτσο γαρίδας, το οποίο έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε μόνο στο εστιατόριό του.

Info

Προξένου Κορομηλά 15 (καθιστικό, delivery, στο χέρι), Τηλ.: 2310 260 653

Κλεάνθους 56, Τούμπα (delivery, στο χέρι & προσεχώς καθιστικό) Τηλ.: 2310 922 111

Αιγαίου 9, Καλαμαριά (delivery, στο χέρι & προσεχώς καθιστικό) Τηλ.: 2310 444 446

Μεγάλου Αλεξάνδρου 6, Εύοσμος (delivery, στο χέρι & προσεχώς καθιστικό) Τηλ.: 2310 707 970

Facebook: makaroninoskg

Instagram: @makaronino_pasteria

makaronino.gr