fbpixel

Search icon
Search
The Great Welcoming of  "2022": Οι cover stars της χρονιάς μοιράζονται τις πιο εγκάρδιες ευχές τους για το νέο έτος
MAGAZINE

The Great Welcoming of "2022": Οι cover stars της χρονιάς μοιράζονται τις πιο εγκάρδιες ευχές τους για το νέο έτος

Λίγο πριν γυρίσει η σελίδα για το κεφάλαιο Nο. 2022, συναντιόμαστε ξανά με 22 μοναδικούς ανθρώπους που πόζαραν φέτος για τα εξώφυλλα του GLOW


Λίγο πριν γυρίσει η σελίδα για το κεφάλαιο Nο. 2022, συναντιόμαστε ξανά με 22 μοναδικούς ανθρώπους και μοιραζόμαστε μαζί τους ευχές για μια χρονιά που θα έχει περισσότερο φως, περισσότερη αλήθεια, μεγαλύτερες αγκαλιές. Γιατί, τελικά, πάντα εδώ κρύβεται η μαγεία.

Οι 365 μέρες που πέρασαν ήταν αρκετές για να χωρέσουν πολλά συναισθήματα, άλλες τόσες ιστορίες, χιλιάδες σκέψεις, αμέτρητα όνειρα, μικρές και μεγάλες προσδοκίες, αλλά και ανατροπές, που γράψαν μέσα μας. Μέσα σ’ αυτήν την παράδοξα απαιτητική χρονιά πήραμε απόσταση από τις αγωνίες μας.

Κι αυτό τελικά μας χάρισε ιδιαίτερα δημιουργικές στιγμές, όμορφες εικόνες και υπέροχες κουβέντες, που έγιναν με καταπληκτικούς ανθρώπους οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στις πρώτες μας σελίδες. Λίγο πριν δούμε τη σελίδα να γυρίζει και ν’ αρχίσει να γράφεται το καινούριο κεφάλαιο, ξεφυλλίσαμε τα τεύχη της χρονιάς και συνειδητοποιήσαμε πως τα εξώφυλλα αριθμούσαν 22 μοναδικούς ανθρώπους. Ωραία έκπληξη! Μ’ αυτούς τους υπέροχους “Cover Stars” ξεκινήσαμε και μ’ αυτούς θα «κλείσουμε» μια χρονιά μοναδική, που μας δίδαξε πως το restart είναι το αντίδοτο για όλα. Κι, επιπλέον, ότι το αξίζουμε όλοι!

Αυτές οι 22 προσωπικότητες, λοιπόν, συναντιούνται ξανά στις σελίδες που ακολουθούν. Αυτήν τη φορά, για να μοιραστούν 22 μοναδικές ευχές, που θέλαμε πολύ να ακουστούν σε μια εποχή που έχει την ικανότητα να μας θυμίζει ότι η μαγεία υπάρχει ακόμη και σ’ έναν κόσμο που μας δοκιμάζει. Λόγια, που δίνουν στο restart όλη τη μαγεία που μπορεί να χωρέσει στην αλήθεια, τη δική σου, τη δική μου, του καθενός. Περάστε, λοιπόν, τις πιο αληθινές ευχές σε άλλα χέρια. Αλλάξτε ό,τι δε λειτούργησε. Αγκαλιάστε την αλήθεια σας, κι ας έχει κόστος. Η «αγκαλιά» θέλει θάρρος. Το αντάλλαγμα, όμως, που σου δίνει είναι σπουδαίο. Σε απελευθερώνει. Σε πάει μπροστά. Αυτό, νομίζω, μάς έλειψε. Αυτό είναι που τελικά μας θυμίζει πως, όταν η «αγκαλιά» επαναλαμβάνεται, δημιουργεί το θαύμα. Και μαζί μπορούμε να κάνουμε μεγάλες αγκαλιές. Κι ακόμη μεγαλύτερα θαύματα. Κι ας έχει το ταξίδι λιγότερα «πάνω» απ’ ό,τι «κάτω».

Χριστούγεννα, άλλωστε, είναι κάθε στιγμή που βρίσκεις λόγους να ταξιδεύεις με τα μάτια και την ψυχή. Έτσι δεν είναι; Αυτό, λοιπόν, το ταξίδι σάς ευχόμαστε από καρδιάς να γίνει ξανά όπως το ονειρεύεστε. Να έχει ουσία, να ρίχνει ματιές στον άνθρωπο δίπλα σας, στον κόσμο γύρω μας. Να «ακούει» περισσότερο, να μιλάει ξανά για αγάπη, έρωτα, υγεία, επιθυμία, φροντίδα, γι’ αυτά τα μικρά και μεγάλα της ζωής που δεν εγκλωβίζονται σε λέξεις.

Από όλους εμάς, ευχές για ένα δυνατό ξεκίνημα, που θα έχει φως και πολλή αλήθεια!

Melia Kreiling, Ιανουάριος

melia.jpg

Το οικοδόμημα της ευτυχίας χτίζεται με τις επιλογές μας, με αγάπη και δόσεις καλής τύχης. Όταν χαμογελάς, όταν κοιτάς στα μάτια τον άλλον και του εκφράζεις την αλήθεια σου, όταν έχεις μάθει να δίνεις χωρίς ν’ απαιτείς αντάλλαγμα, τότε έχεις βρει τον δρόμο προς μια χαρούμενη, γεμάτη ζωή. Μην ξεχάσετε το παιδί που κρύβετε μέσα σας, η κάθε μέρα θέλει χαμόγελο. Διαλέξτε με προσοχή τη διαδρομή σας, επιλέξτε να είστε ευτυχισμένοι. Χαρούμενα Χριστούγεννα και μια όμορφη, δημιουργική χρονιά σε όλους!

Έβελυν Καζαντζόγλου, Ιανουάριος, Fine Living Edition

screenshot-1-Biqla.png

To 2021 μας ταρακούνησε, μας έμαθε τις αντοχές μας, δοκιμάζοντας μας. Η ευχή μου είναι να είμαστε η νέα, καλύτερη κι εξελιγμένη εκδοχή του εαυτού μας. Εύχομαι να βρούμε τον τρόπο ν’ αγαπήσουμε εμάς, αλλά και τον διπλανό μας, το σπίτι, τον πλανήτη, το περιβάλλον μας. Με το νέο έτος, μπορούμε να χαμογελάμε περισσότερο; Ας το ξεκινήσουμε το πρωί μ’ ένα χαμόγελο στον καθρέπτη μας κι ας συνεχίσουμε να το χαρίζουμε στον συνάνθρωπό μας. Κάποια πράγματα τα έχουμε τόσο δεδομένα, που ξεχνάμε να τα εφαρμόσουμε και να που ήρθε η ώρα να κάνουμε αυτό το “kind reminder”.

Μαίρη Μηνά, Φεβρουάριος

screenshot-2-GkSn4.png

Είθε τα φετινά Χριστούγεννα να μας υπενθυμίσουν όλα εκείνα τα ξεχασμένα υλικά από τα οποία είμαστε πλασμένοι. Να μας δείξουν ότι πέρα απ’ όλα όσα μας χωρίζουν και μας διαφοροποιούν, υπάρχουν κι αυτά που μας ενώνουν. Κι είναι πολλά, είναι περισσότερα. Βρισκόμαστε όλοι συνεπιβάτες στην ίδια πολυτάραχη διαδρομή. Λίγη παραπάνω ενσυναίσθηση ας είναι το δώρο των φετινών εορτών. Για τη νέα χρονιά επιδιώκω πρωτίστως ψυχραιμία. Ας καταλαγιάσουμε λίγο το θυμικό μας κι ας προάγουμε λίγο παραπάνω τη λογική. Ας ακούσουμε κι ας στοχαστούμε. Ας επιβραδύνουμε, ας κάνουμε μια ουσιαστική, γεμάτη και βαθιά «παύση», για να έχει νόημα και να είναι υγιής η επανεκκίνηση. 2022, μάθε μας να λέμε την αλήθεια, να βάζουμε όρια, να παίρνουμε και να δίνουμε χαρά. Back to the basics, αγαπημένοι. Καλή μας «εξημέρωση»!

Demy, Μάρτιος

demycover-166.jpg

Μετά τα δύσκολα εύχομαι σε όλους πάνω απ’ όλα υγεία, σωματική και ψυχική, ισορροπία και όμορφες στιγμές. Αυτές τις μικρές, καθημερινές στιγμές κανονικότητας, που τόσο μας έχουν λείψει. Το νέο έτος ας κρατήσουμε τα δύσκολα μαθήματα που μας δίδαξαν τα προηγούμενα δύο και ας εκτιμήσουμε όλα όσα έχουμε, ακόμη και τα ελάχιστα και απλά, αφού τίποτα τελικά δεν είναι δεδομένο. Καλά, φωτεινά και ζεστά Χριστούγεννα σε όλους! Εύχομαι το 2022 να είναι για τον καθένα όπως το ονειρεύεται!

Σάντυ Κουτσοσταμάτη, Μάρτιος, Health & Beauty Edition

screenshot-1-V2qfY.png

Εύχομαι το νέο έτος να συνδεθούμε με τα συναισθήματά μας, να θεραπεύσουμε τις πληγές και ν’ ανακαλύψουμε τον δρόμο της προσφοράς, της δημιουργίας, της πίστης και της αγάπης. Μια μικρή πράξη που μπορεί να μοιάζει ασήμαντη, όταν επαναλαμβάνεται, δημιουργεί ένα θαύμα. Ας είναι αυτή η πράξη της αγάπης, της βοήθειας σε κάποιον που τη χρειάζεται, της αλληλεγγύης και της ομαδικότητας. Πράξη σεβασμού στον διπλανό μας και κυρίως πράξη αυτοφροντίδας – γιατί, εάν δε φροντίζουμε τον εαυτό μας, έρχεται η στιγμή που δεν μπορούμε να δώσουμε πουθενά. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχουν όλοι τα Χριστούγεννα που ονειρεύονται και να εκτιμήσουν όλα όσα έχουν!

Πηνελόπη Τσιλίκα, Απρίλιος

screenshot-1-WyblC.png

Για το 2022 εύχομαι αγάπη, χαρά και να έχουμε τη δύναμη και το θάρρος να νοιαζόμαστε και να προσέχουμε ο ένας τον άλλον, αλλά και οι ίδιοι τον εαυτό μας. Αν κάτι μας δίδαξε το 2021, είναι πως αυτά είναι τα μόνα που έχουμε πραγματικά. Κι αν η προηγούμενη χρονιά άφησε πληγές, εύχομαι αυτές να γιατρευτούν, να γίνουν οι πιο όμορφες ουλές, και να τις φοράμε σαν τα παράσημά μας!

Αριστοτέλης Μπαράκο, Απρίλιος, Living Edition

screenshot-2-gucaP.png

Εύχομαι το νέο έτος να φέρει μια καλή αρχή για τον καθένα μας. Αυτή είναι η εποχή που μας προετοιμάζει για το πέρασμα σε κάτι νέο, δίνοντάς μας την ευκαιρία να σταθούμε και να σκεφτούμε όλα όσα έχει σημασία να κρατήσουμε μαζί μας για τη συνέχεια. Μας φέρνει πιο κοντά στον εαυτό μας, σε ό,τι έχει ο καθένας φυλαγμένο στην καρδιά του. Ελπίζω όλοι να φροντίσουμε συνειδητά για ένα φωτεινότερο μέλλον, με ανθρώπους που ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλον.

Δανάη Μιχαλάκη, Μάιος

cover-168.jpg

Κάθε χρόνο λέμε τα ίδια: υγεία, ευτυχία, επιτυχίες. Αν κάτι μάθαμε καλά τα τελευταία δύο χρόνια, είναι ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Κι αν κάτι, λοιπόν, έχω να σας ευχηθώ για φέτος, είναι αυτές οι «κλισέ» ευχές που λέμε κάθε χρόνο να πιάσουν επιτέλους τόπο, όπως και να μην ξεχνάμε πόσο κοντά ήρθαμε με τους ανθρώπους και τους συνανθρώπους μας στην αρχή της πανδημίας. Αυτήν την αλληλεγγύη να μην τη χάσουμε ποτέ. Για το 2022, αυτή επιλέγω να είναι και η ευχή μου για όλους μας: αλληλεγγύη. Καλή χρονιά!

Αναστασία Περράκη, Μάιος, Health & Beauty Edition

screenshot-1-QGkXo.png

Εύχομαι φως για το 2022! Να καταφέρουμε να βγούμε νικητές και να προχωρήσουμε αισιόδοξα μπροστά. Εύχομαι να έχουμε αγάπη, κατανόηση και περισσότερη ανθρωπιά. Τα Χριστούγεννα τα νιώθω πάντα ως κάτι μαγικό και παραμυθένιο, ενώ τα έχω συνδέσει με ταξίδια και χιλιάδες λαμπιόνια. Ας επενδύσουμε περισσότερο στους ανθρώπους μας και στις σχέσεις με τους γύρω μας και ας φροντίσουμε την υγεία μας και τη σωματική, αλλά κυρίως την ψυχική. Χρόνια πολλά σε όλους!

Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, Ιούνιος

screenshot-2-FyYrm.png

Το νέο έτος εύχομαι ν’ αντιληφθούμε τη δύναμη που έχουμε ως άτομα, και ν’ αναγνωρίσουμε τη σύνδεσή μας με τον υπόλοιπο κόσμο. Να ανοίξουμε τα μάτια μας στα λάθη μας και να φέρουμε τις αλλαγές στο αύριο που αξίζει στα παιδιά μας, στον πλανήτη και στα ζωάκια, που είναι συνοδοιπόροι στο ταξίδι της ζωής. Εύχομαι να έχουμε υγεία, αγάπη και εκτίμηση για τα απλά πράγματα που μας προσφέρονται κάθε μέρα – από ένα πιάτο φαγητού μέχρι μια «καλημέρα» ή μια αγκαλιά από έναν άνθρωπο που αγαπάμε. Τα resolutions για το νέο έτος είναι να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τη φωνή μου για την υπεράσπιση των ζώων, να στηρίξω τις γυναίκες και τα ζευγάρια που παλεύουν με την υπογονιμότητα, να διαβάσω τουλάχιστον 10 βιβλία, να κάνω περισσότερα πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένη. Η εποχή αυτή έχει μεγάλη αξία, γιατί μας θυμίζει τη μαγεία που υπάρχει ακόμη σ’ έναν κόσμο που πολλές φορές μάς απογοητεύει. Το μήνυμά μου είναι πως άνθρωποι, ζώα και φύση είμαστε ένα. Με αγάπη, αισιοδοξία και ενσυναίσθηση, μπορούμε να χτίσουμε ένα μέλλον που αξίζει σε όλους μας.

Αγάπη & Κωστάντζα Σμπώκου, Ιούνιος, Living Edition

screenshot-3-7Hsq9.png

«Χριστούγεννα» σημαίνουν χρώματα, λάμψη και χαρά, αλλά πάνω απ’ όλα προσφορά, αλληλεγγύη, συναίσθημα. Ας μην αφήσουμε αυτές τις αξίες να χαθούν. Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, να προσφέρουμε στους ανθρώπους μας αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό. Ας γίνει το 2022 η χρονιά μας!

Τζένη Μπαλατσινού, Ιούλιος

cover-170.jpg

Για το νέο έτος εύχομαι τόσο για την ανθρωπότητα όσο και για τους εαυτούς μας υγεία και μόνο υγεία, σωματική και ψυχική. Δεν μοιράζομαι τα resolutions μου για ό,τι έρχεται, τα καταγράφω σ’ ένα χαρτί και απλά τα τσεκάρω μία φορά τον μήνα! Φέτος τα Χριστούγεννα ονειρεύομαι να βρεθούμε ως οικογένεια όλοι μαζί, να μαγειρεύω, να γίνεται πανικός στο σπίτι, ν’ ακούω γέλια και ιστορίες, νέες αλλά και χιλιοειπωμένες. Έχουν τόση αξία αυτές οι στιγμές! Με τη νέα χρονιά, εύχομαι να βοηθάμε όπου μπορούμε και να μη χάνουμε την ανθρωπιά μας!

Μαργαρίτα Βιτάλη, Ιούλιος, Flavor Edition

screenshot-4.png

Εύχομαι ο κάθε άνθρωπος να βρει την προσωπική του ευτυχία, κι έτσι η ανθρωπότητα να έχει σκοπό και φως. Ας αποφασίσουμε σε τι κόσμο θα θέλαμε να ζούμε, ας τον φτιάξουμε ο καθένας από τον μικρόκοσμό του κι ας τον ζωγραφίσουμε με τα δικά μας χρώματα. Τη νέα χρονιά θέλω να φροντίσω να με αγκαλιάζω, να με προσέχω, να μου δίνω χώρο και χρόνο. Να δημιουργώ, να γελώ, ν’ αγαπώ χωρίς αντικείμενο. Το άνοιγμα στην αγάπη είναι η απάντηση για τον θυμό. Ας αλλάξουμε, ας τον αφήσουμε πίσω κι ας επιλέξουμε την αποδοχή σε ό,τι μας συμβαίνει, και με βάση την αγάπη, ας δράσουμε. Αγάπη για εμάς και τους άλλους, για τον πλανήτη!

Αλεξία Αντσακλή-Βαρδινογιάννη, Αύγουστος-Σεπτέμβριος

cover-171.jpg

Τα Χριστούγεννα μας θυμίζουν τη χαρά τού να μοιράζεσαι και μας προτρέπουν να ονειρευτούμε. Τα όνειρα άλλωστε, όπως γράφει και ο Μilan Kundera, είναι μία από τις βαθύτερες ανάγκες του ανθρώπου. Σε συνδέουν με τη ζωή και τη δράση. Με τα όνειρα υφαίνουμε ιστορίες κι έπειτα τις κάνουμε δικές μας. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι γεμάτη όνειρα. Μια χρονιά πιο φωτεινή, πιο χαρούμενη, γεμάτη υγεία, αισιοδοξία, δημιουργικότητα και τέχνη. Με την ευχή να ζούμε την αξία της στιγμής, όπως ακριβώς τη ζει ένα παιδί.

Αθήνα Κοΐνη, Οκτώβριος

screenshot-5.png

Εύχομαι να έχουμε την υγεία μας και να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που αγαπάμε. Τα πιο απλά πράγματα έχουν σημασία πλέον και αυτό ήταν ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που μας δόθηκαν φέτος. Τα δικά μου resolutions για τη νέα χρόνια είναι να συνεχίζω να κυνηγάω τα όνειρά μου και να μην αφήνω ευκαιρίες - κι ας ξεπερνούν τα comfort zones μου. Να μην αναβάλλω τίποτα για το μακρινό μέλλον, γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτήν τη ζωή. Με τη νέα χρονιά, να επικρατήσει ο σεβασμός και η κατανόηση στη διαφορετικότητα, στα όνειρα του κάθε ανθρώπου και να κυριαρχεί η αλληλεγγύη. Έτσι, σίγουρα ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος και θα οδεύει προς τα μπροστά

Μαρία Κουσουνή, Οκτώβριος, Health & Beauty Edition

screenshot-2-gih7b.png

Αυτές τις γιορτές, η αγάπη να ζεστάνει τις καρδιές μας, το μαζί ν’ αποκτήσει και πάλι το νόημα που του αξίζει και να δούμε όσα επιθυμούμε να συμβαίνουν στη ζωή μας. Χρόνια πολλά!

Ιωάννα Γκίκα, Νοέμβριος

ioanna-gika-1.jpg

Κάθε καινούρια μέρα είναι αφορμή για μια θετική αλλαγή. Δεν ξεχωρίζω την Πρωτοχρονιά ως τη μόνη στιγμή που μπορείς να θέσεις ως στόχο να βελτιωθείς, αλλά είναι μια ευδιάκριτη υπενθύμιση του τι μπορεί να φέρει η κάθε νέα μέρα. Η εποχή αυτή μοιάζει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα υλικά αγαθά, αλλά υπάρχει τόσο μεγάλη αξία στα μη υλικά: στο ν’ ακούς τις γιορτινές μελωδίες, να πηγαίνεις βόλτα στο δάσος και να περνάς χρόνο με άτομα που είναι τόσο κοντά στην καρδιά σου. Το πνεύμα της αγάπης, της συμπόνιας, της προσφοράς μπορεί να εκδηλωθεί με τρόπους μη παραδοσιακούς. Πιστεύω πως οι άνθρωποι μιλούν πολύ, ενώ χρειάζεται ν’ ακούν περισσότερο. Αν ακούσουμε τόσο ο ένας τον άλλον όσο και τη μητέρα φύση, τότε θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο χρόνο μαζί της.

Cordelia de Castellane, Flavor Edition

474a7737.jpg

Εύχομαι υγεία και αγάπη. Υγεία σημαίνει τα παιδιά όλου του κόσμου να έχουν τη δυνατότητα να πάνε σχολείο, να μην πεθαίνουν σε πολιτικούς και θρησκευτικούς πολέμους, να μην πεινάνε. Χρειαζόμαστε πολλή ζωή για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τα πράγματα προς αυτόν τον δρόμο. Τον νέο χρόνο θα προσπαθήσω ν’ απαντάω πιο συχνά στα μηνύματά μου. Είμαι τόσο κακή σ’ αυτό! Αλλά πέρα από το χιούμορ, αυτή είναι μια χρονιά που θα κάνω ένα βήμα πίσω από τη δουλειά μου για λίγο και θ’ αφιερωθώ στην οικογένειά μου. Χρειάζομαι χρόνο με τους ανθρώπους μου. Εύχομαι να έχω πολύ ήσυχα Χριστούγεννα. Αγαπώ αυτήν την εποχή, γιατί «ξυπνά» το παιδί που έχω πάντα κρυμμένο μέσα μου. Το μήνυμά μου για τον κόσμο είναι πως μόνο όλοι μαζί -σε απόλυτο αριθμό- μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Από τη θέση μου γνωρίζω πως δε θα ήμουν τίποτα χωρίς την ομάδα μου. Χαρούμενα, φωτεινά Χριστούγεννα λοιπόν, με ενότητα!

Ισμήνη Παπαβλασοπούλου, Δεκέμβριος

cover-no-logo.jpg

Τα Χριστούγεννα αποτελούν μια γιορτή χαράς. Λατρεύω τους στολισμούς, να διαλέγω ξεχωριστά δώρα για φίλους και την οικογένειά μου και, φυσικά, να μοιράζομαι όμορφες στιγμές. Καλώ όσους αγχώνονται για το «τέλειο» υλικό δώρο να σκεφτούν την ευρύτερη έννοια του «δωρίζω»: ένα τηλεφώνημα σε μια παλιά φίλη που όλο αναβάλλουμε ή στους παππούδες και τις γιαγιάδες που πάντα ανυπομονούν να μάθουν νέα μας, ένα γράμμα στο πιο αγαπημένο μας πρόσωπο, εκφράζοντάς του γιατί είναι τόσο ξεχωριστό για εμάς, μια επίσκεψη σ’ ένα καταφύγιο ζώων, χαρίζοντας μια αγκαλιά, μια βόλτα, ένα παιχνίδι σ’ αυτά, ένα γλυκό από τα χέρια μας στους συνεργάτες μας. Με λίγα λόγια, να βάλουμε πάνω απ’ όλα την ψυχή μας και την αγάπη μας σ’ αυτό που προσφέρουμε και να είναι αληθινό. Πολλές ευχές για τη νέα χρονιά! Να έχουμε πίστη στον εαυτό μας και τις ικανότητές μας, να νοιαζόμαστε για τους γύρω μας και το περιβάλλον, γιατί αυτό είναι το «σπίτι» μας, να κάνουμε καλό, για να γεμίζει η καρδιά μας με αγάπη, να είμαστε δημιουργικοί και να θυμόμαστε να χαμογελάμε.

Έλενα Χατζηαλεξάνδρου & Βαγγέλης Μπόνιο, Δεκέμβριος, Living Edition

dsc-2898.jpg

Ε.Χ.: Οι τελευταίες δύο χρονιές ανέτρεψαν τις σταθερές μας, πλημμύρισαν τα στεγανά μας, σταμάτησαν τα ρολόγια, κι ας κάλπαζε ο χρόνος αγνοώντας μας επιδεικτικά. Καθίσαμε απροειδοποίητα στα «θρανία» για ένα επιτακτικό μάθημα ζωής. Η ευχή μου για ένα καλύτερο αύριο είναι: θάρρος ν’ αλλάξουμε ό,τι αποδεδειγμένα δε λειτούργησε. Να επιλέξουμε το συλλογικό από το ατομικό. Να δώσουμε προτεραιότητα στον πολίτη από το πολιτικό κόστος. Να επιλέξουμε τη λογική από το σκοτάδι. Ν’ αναλάβουμε την ευθύνη για την προστασία του μεγάλου μας «σπιτιού». Ν’ απαιτήσουμε σεβασμό και ίση μεταχείριση και να φωνάξουμε «στοπ» σε κάθε είδους κακοποίηση. Να καταλύσουμε όλα τα στερεότυπα. Να προωθήσουμε τη μόρφωση και να προασπίσουμε την κριτική σκέψη. Ν’ αγκαλιάσουμε τις αλήθειες μας με κάθε κόστος. Να νοιαστούμε. Κλείνω τα μάτια μου και ονειρεύομαι αυτά τα Χριστούγεννα. Βλέπω ευτυχισμένα χαμόγελα, λαμπερές ματιές, ακούω γέλια και μουσικές. Νιώθω τη λαχτάρα και την ευχαρίστηση της αγκαλιάς. Ζητάω πολλά; Χρόνια πολλά!

Β.Μ.: “Believe” είναι η λαμπερή λέξη που έχει σχηματιστεί με γιορτινά λαμπιόνια στην πρόσοψη ενός φανταχτερού εμπορικού στη Νέα Υόρκη, αντί για ψεύτικα άστρα ή ταράνδους και στρογγυλούς Αϊ-Βασίληδες με δώρα. Believe. Πανανθρώπινο κι αιώνιο. Ας πιστέψουμε στους εαυτούς μας και τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας. Ας πετάξουμε τους φόβους μας - αυτούς που μας φορέσαν άθελά μας, αλλά κι αυτούς που νομίζουμε ότι δε νικιούνται. Κι ας γίνει η νίκη αυτή μια διαφορετική γιορτή. Φετινό όνειρό μου για τα Χριστούγεννα: μια αγκαλιά που γίνεται χορός και μετά πάλι αγκαλιά με όλους όσους αγαπήσαμε κι έχουμε πλάι μας να στροβιλίζουν υγιείς και γεμάτοι ευγνωμοσύνη. Με κεριά, δεκάδες κεριά γύρω μας να σκορπίζουν τις ελπίδες μας παντού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΡΙΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021