fbpixel

Search icon
Search
The final countdown: Ποια είναι τα μεγαλοπρεπή πλάνα για τις βασιλικές κατοικίες ενόψει των Χριστουγέννων;
PEOPLE & MOMENTS

The final countdown: Ποια είναι τα μεγαλοπρεπή πλάνα για τις βασιλικές κατοικίες ενόψει των Χριστουγέννων;

Ο king Charles και η Camilla έχουν ήδη ξεκινήσει τις ετοιμασίες


Μπορεί να μεσολαβούν ακόμη αρκετές εβδομάδες μέχρι τα Χριστούγεννα, ωστόσο, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Camilla έχουν ήδη ξεκινήσει τις εορταστικές διαδικασίες στο κάστρο του Windsor και στο Παλάτι του Holyroodhouse. Η festive-season είναι προ των πυλών και το βασιλικό ζευγάρι, εν μέσω του ταξιδιού του και μίας γεμάτης περιόδου, έχει δώσει από νωρίς τις απαραίτητες κατευθύνσεις, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα, την κατάλληλη στιγμή.

Τι έχουμε να περιμένουμε, με φόντο τους στολισμούς και τις προετοιμασίες; 

Μία πολύ ιδιαίτερη περίοδος! 

Το Παλάτι σε festive mood

12362697-1041705349184628-3675000544021283752-o.jpg

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, ο βασιλιάς Κάρολος και η Camilla ξεκινούν τις προετοιμασίες για τη γιορτινή περίοδο, καθώς άπαντες στη βασιλική οικογένεια θέλουν να είναι έτοιμοι για τα Χριστούγεννα, από νωρίς. Έτσι και φέτος, το βασιλικό ζευγάρι έχει δώσει όλες τις απαραίτητες κατευθύνσεις, με φόντο τον στολισμό των κατοικιών του, με το γραφείο Τύπου του Royal Collection Trust να δίνει μία «γεύση» για ό,τι θα ακολουθήσει.

«Το κάστρο του Windsor και το Παλάτι του Holyroodhouse θα είναι διακοσμημένα με υπέροχες χριστουγεννιάτικες παρουσιάσεις, ενώ το Παλάτι του Buckingham θα προσφέρει αποκλειστικές ξεναγήσεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου», σημειώνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ενημέρωση, ενώ για πρώτη φορά θα προστεθούν διακοσμήσεις στα μικροσκοπικά δωμάτια του Κουκλόσπιτου της βασίλισσας Mary στο κάστρο του Windsor, με φόντο τον εορτασμό της 100ης επετείου του μεγαλύτερου και διασημότερου κουκλόσπιτου στον κόσμο.

Στο σπίτι της οικογένειας στο Berkshire -την ίδια στιγμή- θα δεσπόζει ένα πανύψηλο έλατο Nordmann, ύψους 20 ποδιών, που θα τοποθετηθεί στην αίθουσα St George's Hall στο κάστρο του Windsor, ενώ ένα αντίστοιχο δέντρο θα στολίζει και το Crimson Drawing Room, που παραμένει ανοικτό για τους επισκέπτες κατά τους χειμερινούς μήνες. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και στο Εδιμβούργο, όπου θα τοποθετηθούν δύο δέντρα ύψους 12 ποδιών και μια γιρλάντα στο ξύλινο δωμάτιο του θρόνου, ενώ στην κύρια είσοδο και τις πύλες του Παλατιού θα υπάρχουν εντυπωσιακά, εορταστικά στεφάνια και λαμπερές γιρλάντες. 

Το γεμάτο πρόγραμμα

shutterstock-2360641401.jpg

Προσπαθώντας να κάνει βήματα μπροστά, μετά την σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του και τη διάγνωση του καρκίνου, ο βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να επιστρέψει στην κανονικότητά του -όσο είναι αυτό εφικτό- και τις τελευταίες ημέρες, μαζί με την σύζυγό του Camilla, ταξίδεψαν στην Αυστραλία, για μία προγραμματισμένη επίσκεψη. Το βασιλικό ζεύγος -μάλιστα- εντοπίστηκε στη διάρκεια μίας βόλτας στο Admiralty House, στο Kirribilli στη βόρεια ακτή του Σίδνεϊ, στην πρώτη ημέρα της πενθήμερης επίσκεψής του στη χώρα και μαγνήτισε τα βλέμματα, με τους δύο royals να κάνουν ένα break από το άκρως απαιτητικό πρόγραμμά τους.

Ο Βρετανός μονάρχης και η Camilla, ταξίδεψαν αρχικά στην Αυστραλία και θα μεταβούν μετέπειτα στη Σαμόα, ενώ σε όλο αυτό το διάστημα, οι γιατροί βρίσκονται συνεχώς σε επικοινωνία μαζί του, προκειμένου να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας του. Ο Κάρολος, αναμένεται να συνεχίσει τις θεραπείες του μόλις επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον εκπρόσωπο του Παλατιού να σημειώνει πριν από μερικές ημέρες σε τοποθέτησή του, πως: «Έπρεπε να σκεφτούμε, όπως κάνουμε και σε κάθε επίσκεψη, το πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι ενέργειες της Αυτού Μεγαλειότητας θα είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο».

Το πρόγραμμα του βασιλιά σε αυτό το ταξίδι έχει διαμορφωθεί με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο, που του επιτρέπει να ξεκουραστεί σε διάφορα διαστήματα, αλλά και να είναι ενεργός με φόντο τις επαφές που θα έχει, με την Camilla -από τη δική της μεριά- να είναι συνεχώς στο πλευρό του, αποτελώντας το μεγάλο του στήριγμα. Είναι μία ιδιαίτερη περίοδος για τους royals, μετά από μία σειρά μηνών με πολλές δυσάρεστες ειδήσεις και τώρα, άπαντες προσπαθούν να κάνουν focus στην επόμενη μέρα, αναμένοντας με μεγάλο ενδιαφέρον την festive-season...