fbpixel

Search icon
Search
"The Factory of Lightness": Ένα ποιητικό και κινηματογραφικό show από το Fashion House Hermes
ARTS & CULTURE

"The Factory of Lightness": Ένα ποιητικό και κινηματογραφικό show από το Fashion House Hermes

Μια ωδή στην ελαφρότητα και την ρομαντική πλευρά της ζωής


Αίσθηση απελευθέρωσης, μακριά από την "βαριά" ατμόσφαιρα, που φέρουν οι δύσκολες συνθήκες και τα αρνητικά συναισθήματα, όπως η προκατάληψη. Το luxurious brand, Hermes, μας προσκαλεί να γνωρίσουμε μια διαφορετική πλευρά της ζωής, φρέσκια και αισιόδοξη, μεταδίδοντας σε όλους μας το ελπιδοφόρο μήνυμα της ελαφρότητας, το οποίο αποτελεί το κύριο θέμα του για την φετινή χρονιά. Από τις 21 έως τις 28 Οκτωβρίου στο αριστοκρατικό Grande Halle de La Villette, στην καρδιά του Παρισιού, ο Οίκος θα παρουσιάσει το "The Factory of Lightness", ένα φαντασμαγορικό show - ωδή στον ρομαντισμό. Τον περασμένο Ιούνιο, η συγκεκριμένη παράσταση στέφθηκε με επιτυχία στην Ιαπωνία.

Σε συνεργασία με την δημοφιλή, Βελγικής καταγωγής χορογράφο, Michele Anne De Mey και την εταιρεία χορού της, Astragales, καθώς και τον σκηνοθέτη, σεναριογράφο και θεατρικό συγγραφέα, Jaco Van Dormael, έχει οργανωθεί ένα πρωτότυπο ποιητικό και κινηματογραφικό θέαμα.  Χορός, θέατρο αντικειμένων και μουσική συνδυάζονται με τον πιο αρμονικό τρόπο. Πρωτότυπα "παιχνίδια" φωτός, χαριτωμένες μαριονέτες, ένα mini τσίρκο και μια χιουμοριστική όπερα, μέσα από την οποία μια ιδιαίτερη συλλογή από τσάντες Kelly, ένα από τα cult μοντέλα του Hermès, έχει πάρει σάρκα και οστά, συνθέτοντας μια διαφορετική μορφή όπερας. 

p-34-expo-legerete-2-1.webp

Μέσα σε επτά σκηνές, γινόμαστε συνοδοιπόροι σε ένα μυητικό ταξίδι. Οι αφηγήσεις του μύθου των επτά πουλαριών του Πήγασου, του φτερωτού αλόγου της ελληνικής μυθολογίας, μας οδηγούν σε μια γοητευτική ιστορία. Σύμφωνα με αυτήν, ο Πήγασος είχε επτά πουλάρια, επτά νεαρά άλογα, όμορφα όπως ο ήλιος, δυνατά όπως ο κεραυνός και γρήγορα όπως η καταιγίδα. Κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, ο πατέρας τους, τους δίδαξε να τρέχουν στις μεγαλύτερες πεδιάδες, να σκαρφαλώνουν στα υψηλότερα βουνά και να κολυμπούν στα πιο άγρια νερά. Στη συνέχεια, όταν ήρθε η ώρα, τους είπε ότι για να πετάξουν με επιτυχία, ο καθένας από αυτούς έπρεπε να βρει το δικό του δρόμο προς την ελαφρότητα. Μόνο τότε θα αποκτούσαν φτερά. Μια φανταστική και αισθητηριακή περιπέτεια, γεμάτη με συμβολισμούς εμπλουτίζει το κεντρικό μήνυμα. 

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Pierre-Alexis Dumas, επιθυμεί να τονίσει ξανά τον παράγοντα της ελαφρότητας, που πρωταγωνιστεί στην κεντρική φιλοσοφία του Hermes. Τα υλικά ξεχωρίζουν για την κομψότητά τους, τα αρώματα είναι λεπτά και διακριτικά. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: "Είναι μια εμπειρία που ξυπνά τη φαντασία και αναπτύχθηκε από ονειροτεχνίτες". 

p-34-expo-legerete-1-1-UC3Md.webp
Τοποθετώντας τον εαυτό του στη σφαίρα του ονείρου, το γαλλικό label επανασυνδέεται με την εκλεπτυσμένη διάσταση της πολυτέλειας, την οποία εντάσσει ξανά με τον πιο επιτυχημένο τρόπο, στη λαϊκή κουλτούρα. Μια δημιουργική κίνηση, που τον κάνει να ξεχωρίσει στον σκληρό στίβο του διεθνούς ανταγωνισμού.  

Παρακολουθήστε παρακάτω το επίσημο teaser του show: 

Info: Το show θα διαρκέσει από τις 21 μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, διεύθυνση Grande Halle de La Villette: 211 Av. Jean Jaurès, 75019 Paris