fbpixel

Search icon
Search
The Crown: Η εμφάνιση-έκπληξη της «Kate Middleton» στην 6η σεζόν
ARTS & CULTURE

The Crown: Η εμφάνιση-έκπληξη της «Kate Middleton» στην 6η σεζόν

Σε αναμονή για τα γυρίσματα της 5ης σεζόν και πρώιμες συζητήσεις για το prequel της βραβευμένης σειράς


Μετά από ένα διάλειμμα μεγάλης διάρκειας και την τέταρτη σεζόν να έχει ολοκληρωθεί επιτυχημένα το περασμένο φθινόπωρο, όλα επιβεβαιώνουν ότι οι fans της πιο πολυσυζητημένης «royal» δραματικής σειράς του Netflix χρειάζεται να αναμείνουν ακόμη περισσότερο για την προβολή του πέμπτου της κύκλου με τα στοιχεία να δείχνουν ότι θα έχει πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2022. Σύμφωνα με τις επίσημες δημοσιεύσεις των εταιρειών παραγωγής της σειράς σε συνεργασία με την πλατφόρμα του Netflix, τα γυρίσματα του «The Crown» θα λάβουν χώρα τον ερχόμενο Ιούλιο στα Elstree Studios, βόρεια του Λονδίνου, ακολουθώντας όλα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid παρά την «χαλάρωση» των μέτρων και lockdowns που προβλέπεται.

Παρόλο που η διάσημη πλατφόρμα του Netflix ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 2020 ότι η σειρά των επεισοδίων θα ολοκληρωθεί σε πέντε σεζόν, μήνες μετά διαβάσαμε την δημοσίευσή του σχετικά με την προσθήκη ενός ακόμη κεφαλαίου. Ο Βρετανός σεναριογράφος της, Peter Julian Robin Morgan δήλωσε: «Όταν ξεκινήσαμε τις συζητήσεις για την πλοκή της πέμπτης σεζόν, σύντομα έγινε ξεκάθαρο ότι για να αποδώσουμε δικαιοσύνη στην πολυπλοκότητα και στον πλούτο της ιστορίας, χρειάζεται να επιστρέψουμε στο αρχικό σχέδιο και να κάνουμε έξι σεζόν». Αυτός, άλλωστε, αποτελούσε και τον αρχικό στόχο της δημιουργίας της σειράς. Όπως είχε δηλώσει ο Διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Ted Sarandos το 2016, τη χρονιά που έκανε την πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα της: «Η ιδέα είναι να δημιουργήσουμε τη σειρά πάνω από έξι δεκαετίες σε έξι σεζόν και ολόκληρη η σειρά να διαρκεί πάνω από οχτώ με δέκα χρόνια».

Παρόλα αυτά, ο Peter Julian Robin Morgan προετοιμάζει ήδη ένα spin-off. Στα σχέδιά του είναι η δημιουργία ενός prequel, το οποίο υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει από τρεις σε πέντε σεζόν.

Η αναζήτηση της «Kate Middleton»

kate.jpg

Κάνοντας έρευνα για την κάλυψη του cast της έκτης σεζόν, αναζητείται από τις εταιρείες παραγωγής η κατάλληλη ηθοποιός για να υποδυθεί τον ρόλο της Δούκισσας του Cambridge, Kate Middleton, η οποία θα καλύπτει τα τέλη της δεκαετίας του '90 και τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Τα επεισόδια θα εστιάζουν στην αρχή της σχέσης του πρίγκιπα William με την Kate στα χρόνια του Πανεπιστημίου. Ωστόσο, ο ρόλος αναμένεται να είναι πολύ μικρός καθώς η σειρά θα επικεντρώνεται στα βασιλικά καθήκοντα της Ελισάβετ κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές του 2000. Βασική προϋπόθεση, όπως τονίζουν τα ξένα δημοσιογραφικά μέσα είναι ότι ο ρόλος της Kate θα συμπεριληφθεί στο cast μόνο αν βρεθεί το κατάλληλο άτομο.

Τι θα συμβεί με το πολυαναμενόμενο prequel της δημοφιλούς σειράς;

the-crown.jpg

Η εταιρεία παραγωγής Left Bank η οποία έφερε στη μικρή οθόνη τους Windsor, βρίσκεται σε πρώιμες συζητήσεις με τη διάσημη πλατφόρμα Netflix γα τη δημιουργία του prequel, το οποίο θα καταγράφει τις ζωές των προγόνων της βασίλισσας από το 1901 μέχρι το 1947. Η ιστορία του θα ξεκινούσε με τον θάνατο της βασίλισσας Βικτώρια το 1901 και θα έφτανε μέχρι τα γεγονότα των πρώτων επεισοδίων του πρώτου κύκλου, δηλαδή τον γάμο της βασίλισσας Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο, το 1947. Η χρονική περίοδος την οποία θα καλύψει, εφόσον προχωρήσει είναι η κυριαρχία τεσσάρων βασιλιάδων σε 50 χρόνια: του Εδουάρδου Ζ’ (1901-10), του Γεωργίου Ε’ (1910-36), του Εδουάρδου Η’ (1936) και του Γεωργίου ΣΤ’ (1936-52).

Το main cast της 5ης σεζόν

the-crown-season-5.jpeg

Γνωστά έχουν γίνει και τα ονόματα των δημοφιλών ηθοποιών που θα ενσαρκώσουν τους main characters της 5ης σεζόν. Η Αγγλίδα ηθοποιός με βραβείο Bafta για το ρόλο της στην Vera Drake, Imelda Staunton θα υποδυθεί την Βασίλισσα Ελισάβετ. «Μου άρεσε να βλέπω το The Crown από την πρώτη στιγμή. Ως ηθοποιός ήταν χαρά να βλέπω πώς τόσο η Claire Foy όσο και η Olivia Colman έφεραν κάτι ξεχωριστό και μοναδικό στα σενάρια του Peter Morgan. Είναι πραγματικά τιμή μου που συμμετέχω σε μια τόσο εξαιρετική δημιουργική ομάδα και που καταλήγω στο The Crown στο τέλος της», θα δημοσιεύσει η ίδια μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter. Ο Ουαλός ηθοποιός, Jonathan Pryce θα ενσαρκώσει τον Πρίγκιπα Φίλιππο, η Olivia Williams την Camilla Parker, ο Jonny Lee Miller τον πρωθυπουργό John Major, ο Dominic West τον Πρίγκιπα Κάρολο, η Elizabeth Debicki την Πριγκίπισσα Diana. Η Αγγλίδα ηθοποιός, βραβευμένη με Oscar για τον ρόλο της στο «The Phantom Thread, Lesley Manville θα υποδυθεί την Πριγκίπισσα Μαργαρίτα, αντικαθιστώντας την Helen Bonham Carter για τις δύο τελευταίες σεζόν.