fbpixel

Search icon
Search
Τhe big don'ts: 4 decor trends που δεν θα αντέξουν στον χρόνο
INTERIORS

Τhe big don'ts: 4 decor trends που δεν θα αντέξουν στον χρόνο

Ανακαλύψτε τα και μην επενδύσετε σε αυτά αλλά γνωρίστε τις εναλλακτικές


Αν υπάρχει ένα πράγμα που κανείς δεν θέλει στο σπίτι του, αυτό είναι ένα διακοσμητικό «λάθος». Ακριβώς όπως κάνουμε με τη γκαρνταρόμπα μας, μερικές φορές, οι εσωτερικοί μας χώροι χρειάζονται επίσης μια ολοκληρωτική ανανέωση. Παρόλο που, οι τάσεις στο design δεν αλλάζουν τόσο γρήγορα όσο οι τάσεις της μόδας, αν μείνετε πολύ πίσω, η κατοικία σας μπορεί ξαφνικά να δείχνει off trend. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να ισορροπείτε ανάμεσα στη λεπτή γραμμή των νέων τάσεων και των σύγχρονων design trends, όποτε καλό θα ήταν να γνωρίσετε ποιες από αυτές έχουν παροδικό χαρακτήρα και δεν πρόκειται να αντέξουν στον χρόνο για να μην επενδύσετε πάνω τους. 

Get a look!

1. 

The trend: Fast furniture
Η εναλλακτική λύση: Επενδύστε σε αντίκες

1.jpeg

Όπως και στην fast fashion, τα fast furniture δεν είναι ο πιο βιώσιμος τρόπος για να εξοπλίσετε το σπίτι σας. Το να επενδύετε σε αντικείμενα, που θα χρησιμοποιήσετε για έξι μήνες και μετά θα τα ξεφορτωθείτε δεν είναι οικολογικά ηθικό και θα πρέπει να αποφεύγεται όταν είναι δυνατόν. Όταν αγοράζετε ένα καινούριο κομμάτι, αναλογιστείτε, πόσο καιρό ρεαλιστικά θα το κρατήσετε - και αν η απάντηση είναι λιγότερο από μερικά χρόνια, ξανασκεφτείτε το. Ζυγίστε τις επιλογές σας και δώστε μια ευκαιρία στα vintage έπιπλα και στις καλοδιατηρημένες αντίκες. Όχι μόνο θα φέρουν μια statement και πολύ fashionable αισθητική στους χώρους σας, αλλά αποτελούν συχνά μια value for money επιλογή.

2. 

The trend: Word decor (λεκτικές επιγραφές) 
Η εναλλακτική λύση: Statement έργο τέχνης

2-hfL7a.jpg

Μπορεί να είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στο interior design των τελευταίων 10 ετών, αλλά μερικές φορές enough is enough. Το "decor των λέξεων", κρεμασμένο στους τοίχους ή γραμμένο σε ογκώδη meon μπλοκ, μπορεί να είναι μια ωραία ιδέα για τα παιδικά δωμάτια, αλλά ποιος ενήλικας χρειάζεται το "Live, Laugh, Love" στο ντουλάπι της κουζίνας του για πάντα; Αντικαταστήστε αυτές τις λεκτικές επιγραφές με κάτι πιο ουσιαστικό, όπως ένα έργο τέχνης. Είτε πρόκειται για πρωτότυπο είτε για εκτύπωση, (ακόμη και αν περιλαμβάνει κείμενο...) θα παραμείνει ένα πολύτιμο κομμάτι για τα επόμενα χρόνια και θα είναι λιγότερο πιθανό να το βαρεθείτε!

3. 

The trend: Ροζ παντού
Η εναλλακτική λύση: Λεπτομέρειες με χρώμα 

3.jpg

Ακόμα κι αν δεν το κάνατε ποτέ πριν, οι πιθανότητες είναι ότι τώρα αγαπάτε το ροζ ή το φούξια. Από τις πασαρέλες μέχρι τα πιο premium restaurants παγκοσμίως, η στιγμή του έχει έρθει για τα καλά - και τώρα βρίσκεται στο αποκορύφωμα του κορεσμού. Όσο κι αν εξακολουθούμε να εκτιμούμε ένα υπέροχο pink room, είναι μια τάση που προβλέπουμε ότι θα ξεπεραστεί μέσα σε λίγα χρόνια. Τούτου λεχθέντος, το ροζ είναι ένα θαυμάσιο χρώμα για να φωτίσει και να προσθέσει προσωπικότητα σε έναν χώρο, ωστόσο φροντίστε να επιλέξετε ένα απαλό ροζ ριχτάρι, κουρτίνες ή μαξιλάρια για το καθιστικό σας ή να προσθέσετε ένα baby pink μάρμαρο σε μια γωνιά της κατοικίας σας, ώστε να πετύχετε μια διαχρονική εκδοχή του.

4. 

The trend: Exposed bulbs
Η εναλλακτική λύση: Μίνιμαλ φωτισμός 

4.jpg

Οι εκτεθειμένοι λαμπτήρες, ή αλλιώς τα φώτα Edison, αποτελούν τη Νο1 τάση αυτήν τη στιγμή. Και ενώ μπορεί να είναι εύκολο να λατρεύετε αυτό το lighting trend τώρα, ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε τι θα ξεπεραστεί γρήγορα. «Αγκαλιάστε» μια πιο μινιμαλιστική και ρουστίκ ατμόσφαιρα με φωτισμό που προσφέρει μια πιο διαχρονική αισθητική. Δοκιμάστε σχήματα κώνου ή βολβοειδείς αποχρώσεις για φωτιστικά, που θα εξακολουθούν να έχουν χαρακτήρα, αλλά θα αντέξουν στον χρόνο!