fbpixel

Search icon
Search
The art of loving flowers: H Μαρία Ιωαννίδου μας μιλάει για τη δύναμη των λουλουδιών να μεταμορφώνουν κάθε χώρο
MAGAZINE

The art of loving flowers: H Μαρία Ιωαννίδου μας μιλάει για τη δύναμη των λουλουδιών να μεταμορφώνουν κάθε χώρο

Το ολοκαίνουριο Jardin Plus είναι το ανθισμένο spot στην καρδιά της πόλης που όλοι περιμέναμε


H πορεία της Μαρίας Ιωαννίδου στη Θεσσαλονίκη έκανε μια μεγάλη στάση στον χώρο του κοσμήματος, που τόσο λάτρεψε για χρόνια, κι όταν έφτασε η κατάλληλη στιγμή, ακολούθησε μια νέα πορεία, από παλιά αποτυπωμένη μέσα της. Το όνειρό της από τα παιδικά κιόλας χρόνια έγινε επιτέλους πραγματικότητα…

Το Jardin Plus... είναι κάτι περισσότερο από ένα ανθοπωλείο. Είναι η μετάδοση θετικής διάθεσης μέσω της ομορφιάς των λουλουδιών και των φυτών. Με ιδιαίτερη φροντίδα επιμελούμαι την επιλογή συνθέσεων και μιας ξεχωριστής συλλογής αντικειμένων που μ’ εκφράζουν. Δεν είναι εύκολο να μοιραστώ τις εικόνες και τα αρώματα που επιθυμώ, όσα γνώρισα στην πορεία μιας ολόκληρης ζωής, από την παιδική μου ηλικία, στο πατρικό μου, στην πόλη μου, στην εξοχή, ή από τα χρόνια που έζησα ως φοιτήτρια στην Ολλανδία και το Παρίσι, αλλά και σε όσα άλλα μέρη, πόλεις και χώρες είχα την ευτυχία να επισκεφτώ, τις προσωπικές μνήμες, τις μυρωδιές, την αγάπη…

extra3-y3oYt.jpg

Ο χώρος... είναι σχεδιασμένος με σχολαστική απλότητα από την αρχιτέκτονα Χριστίνα Ζαρομυτίδου, η οποία αγάπησε την ιδέα -σαν να ήταν πραγματικά δική της. Ο εξορθολογισμός και η κατασκευή των επίπλων έγινε υπό την επίβλεψη του αρχιτέκτονα Στράτου Χατζηιωαννίδη, που συνεχίζει επάξια -και ξεπερνά- την οικογενειακή παράδοση στον χώρο του επίπλου. Μια εξαιρετικά ήπια παλέτα ανοιχτόχρωμων, ουδέτερων αποχρώσεων λειτουργεί ως φόντο, ώστε ν’ αναδείξει τα φυσικά χρώματα των φυτών και των συνθέσεων. Έπιπλα κομψά σε υπόλευκους τόνους, καθαρές γραμμές, μαρμάρινες επιφάνειες, ράφια από φυσικό ξύλο και μια επιλογή από προσωπικά αντικείμενα που χρόνια συνέλεγα, συμπληρώνουν τον χώρο.

extra1-lEh6g.jpg

Τα λουλούδια... είναι πάντα όμορφα και μέσα από μια σωστά επιμελημένη σύνθεση αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο την ομορφιά τους. Αγαπημένα μου είναι οι ορτανσίες, οι παιώνιες και οι αμαρυλλίδες. Σαν θαύμα είναι, αν σκεφτεί κανείς ότι από ένα σποράκι, λίγο χώμα και νερό γεννιέται ένα τόσο υπέροχο φανταχτερό λουλούδι. Η florist Τάνια Χατζηγκόντζιου -μακράν η καλύτερη του χώρου- απλόχερα και ακούραστα μου μετέδωσε τις γνώσεις της, τα μυστικά για τα λουλούδια και τις συνθέσεις, αλλά ταυτόχρονα και την εμπειρία της.

extra2-hMazk.jpg

Τα γούστα ποικίλλουν, κι αυτό που πάντα προσπαθώ να εφαρμόσω είναι ν’ ακούω τον πελάτη, τις ανάγκες του, την περιγραφή του χώρου και των αντικειμένων του και να κατασκευάζω αυτό που ονειρεύεται, βάζοντας το προσωπικό γούστο και τη δική μου πινελιά.

2-PSbTl.jpg

Αυτό που επιθυμώ... κι ας μου επιτραπεί η έκφραση, είναι να εθιστεί ο κόσμος στην ομορφιά των λουλουδιών. Ένα βάζο με πολύχρωμα λουλούδια στο γραφείο, μια σύνθεση στο σπίτι, μια φτέρη στο μπάνιο, ένα φυτό δίπλα στην πολυθρόνα να γίνει η καθημερινή μας συνήθεια. Δεν είναι δύσκολο, ούτε πολυδάπανο. Οι μικρές χαρές είναι αυτές που ομορφαίνουν και κάνουν τη ζωή μας διαφορετική.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΗΣ ΡΑΜΜΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020