fbpixel

Search icon
Search
Τέσσερις συναυλίες και μία παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε αυτές τις ημέρες στη Χαλκιδική
ARTS & CULTURE

Τέσσερις συναυλίες και μία παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε αυτές τις ημέρες στη Χαλκιδική

Το καλοκαίρι κορυφώνεται και στη Χαλκιδική γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστικό


Η Χαλκιδική αποτελεί μονόδρομο για άλλο ένα καλοκαίρι, τόσο για εμάς τους Θεσσαλονικείς όσο και για τους travelers από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες. Αυτές τις ημέρες, κινείται σε ρυθμούς τέχνης, παρουσιάζοντας τις πιο πολυαναμενόμενες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, στο πλαίσιο διαχρονικών καλοκαιρινών φεστιβάλ. Σημαντικά ονόματα του χώρου κι ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας, που σίγουρα δεν πρέπει κανείς να χάσει.

Κρατήστε σημειώσεις...

1. Melisses «Για όλα ικανοί» στο Αμφιθέατρο Σίβηρης

500x500.jpg

Οι Melisses, σε περιοδεία και αυτό το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα, παρουσιάζουν το μουσικό τους πρόγραμμα «Για όλα ικανοί», με σκοπό να μας ξεσηκώσουν με τα τραγούδια τους και στη Χαλκιδική. Golden guest η "number one" star Έλενα Παπαρίζου. Μαζί τους η Marseaux, μία από τις πιο επιτυχημένες artists της νεότερης γενιάς.

Info: Αμφιθέατρο Σίβηρης (Σίβηρη), 16 Αυγούστου στις 21:30.

2. Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Νικολάου

vasilis.jpg

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται το Σάββατο 17 Αυγούστου, στο Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Νικολάου στη Σιθωνία. Ο σπουδαίος ερμηνευτής, ο οποίος έχει σημαδέψει την ελληνική δισκογραφία με τη φωνή και τα τραγούδια του, θα πραγματοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες και πιο ξεχωριστές εμφανίσεις της πλούσιας καριέρας του. Από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του ελληνικού τραγουδιού, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μετράει περισσότερα από 50 χρόνια σταθερής παρουσίας στη δισκογραφία και έχει αποκτήσει εκατομμύρια θαυμαστές, κάθε ηλικίας και από κάθε φάσμα της εγχώριας μουσικής σκηνής.

Info: Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Νικολάου (Άγιος Νικόλαος), 17 Αυγούστου στις 21:30.

3. «Ο Παππούς έχει Πίεση» της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο Αμφιθέατρο Σίβηρης & στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

pappous-1-copyjpg.webp

Ένας παππούς, τρεις εξωφρενικές εγγονές, ένας αστυνομικός, ένας ιδεολόγος νεαρός, ένας «φόνος» κι ένα ρομαντικό δείπνο με φακές οδηγούν μια θεότρελη ελληνική οικογένεια σε ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Τρεις αδελφές σε σημείο καμπής στη ζωή τους, η αναρχική Πόπη, που «πέφτει» στον έρωτα ενός αστυνομικού, η φοβισμένη Φώφη, που κηρύσσει την προσωπική της επανάσταση και θέτει νέους όρους και κανόνες στη ζωή της και, η καριερίστα Μαρία, που έχει στόχο να γίνει επιτέλους μάνα, μπλέκονται σε ανεξέλεγκτες παρεξηγήσεις. Συνδετικός κρίκος όλων, ο αριστερός και με άνοια Παππούς, ο οποίος γίνεται η ιδεολογική έμπνευση για την ίδρυση του νέου πολιτικού κινήματος, με το όνομα «Ψάξου». Το κίνημα που δημιουργήθηκε από τον Χάρη, τον σύντροφο της Μαρίας, φιλοδοξεί να γίνει η φωνή της νεότερης γενιάς των Ελλήνων. Κείμενο: Δήμητρα Παπαδοπούλου. Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης. Παίζουν: Άρης Αντωνόπουλος, Μαριλού Κατσαφάδου, Κρατερός Κατσούλης, Ηρώ Πεκτέση, Δήμητρα Στογιάννη, Τάσος Χαλκιάς. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κασσάνδρας.

Info: Αμφιθέατρο Σίβηρης (Σίβηρη), 17 Αυγούστου στις 21:15 & Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων (Νέα Μουδανιά), 18 Αυγούστου στις 21:15.

4. Κώστας Μπίγαλης, Μαντώ, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

bigalis21.jpg

Κωστής Μπίγαλης, Μαντώ, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα: Τα τέσσερα κορυφαία ονόματα της pop σκηνής των 80s και 90s στην Ελλάδα, έρχονται στo Χαλκιδική για να μας απογειώσουν με τις αμέτρητες επιτυχίες τους, λατρεμένα ανεπανάληπτα τραγούδια παιδικών, εφηβικών, φοιτητικών χρόνων, με χορευτική, party διάθεση μέχρι το πρωί!

Info: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων (Νέα Μουδανιά), 17 Αυγούστου στις 21:30.

5. Αλκίνοος Ιωαννίδης Summer Tour στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

alkinoos-e1504878810589.jpg

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης περιοδεύει και αυτό το καλοκαίρι σε διάφορους σταθμούς ανά την Ελλάδα. Η επανένωση της ιστορικής μπάντας του Αλκίνοου Ιωαννίδη αποτέλεσε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός. Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις και της ηχογράφησης του live album «Εκτός τόπου και χρόνου», οι σπουδαίοι μουσικοί συνεχίζουν και αυτό το καλοκαίρι τις εμφανίσεις τους σε ιδιαίτερους χώρους και φεστιβάλ, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο δημιουργικότητα, συγκίνηση κι ενέργεια.

Info: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων (Νέα Μουδανιά), 26 Αυγούστου στις 21:30.