fbpixel

Search icon
Search
Τα δημοφιλή cafés στις μητροπόλεις του κόσμου που φέρουν την υπογραφή εμβληματικών οίκων
MAGAZINE

Τα δημοφιλή cafés στις μητροπόλεις του κόσμου που φέρουν την υπογραφή εμβληματικών οίκων

Μια luxurious εμπειρία καφέ σε χώρους μ' εκλεπτυσμένο design


Στις μητροπόλεις του κόσμου, οι fashion lovers έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια στάση στα πιο δημοφιλή cafés που φέρουν την υπογραφή εμβληματικών οίκων μαγεύοντας με το εκλεκτικό design τους.

Ας τα ανακαλύψουμε!

Με βάσεις στη Φλωρεντία, στο Beverly Hills, στο Τόκιο και στη Σεούλ, το Gucci Osteria da Massimo Bottura είναι το απόλυτο fine-dining place του οίκου, με vintage αρχιτεκτονικά στοιχεία που ταξιδεύουν τον επισκέπτη στον χρόνο, αντικατοπτρίζοντας τη μοναδική αισθητική του ιταλικού οίκου. Σε μια ατμόσφαιρα που το πράσινο χρώμα κυριαρχεί παντού, μπορεί κανείς να συνδυάσει τον καφέ του μ’ εκλεκτά εδέσματα απ’ το à la carte μενού, τα οποία επιμελούνται διακεκριμένοι σεφ, που «υμνούν» με μαεστρία τις γεύσεις του εκάστοτε τόπου.

gucci-osteria-tokyo3.jpg
Gucci Osteria da Massimo Bottura, Τόκιο


Σ'’ ένα φιλόξενο περιβάλλον που αντανακλά μοντερνισμό και μινιμαλιστική κομψότητα, το Café Kitsuné γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές, με καταστήματα στο Παρίσι, το Τόκιο, τη Σεούλ και τη Νέα Υόρκη. Αποτελεί συνεργασία του οίκου Maison Kitsuné και του διάσημου ιάπωνα barista Hiroshi Sawada και συνδυάζει υψηλής ποιότητας καφέ και sophisticated αισθητική, που έχει ξετρελάνει τις fashionistas στο Instagram αλλά και τους απανταχού travelers. Δέσμευσή του, να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία καφέ, χρησιμοποιώντας εκλεκτούς κόκκους που ξεχωρίζουν για το πλούσιο άρωμά τους. Παράλληλα, στον κατάλογό του παρουσιάζονται τα πιο νόστιμα αρτοσκευάσματα αλλά κι ελαφριά γεύματα. Η ταυτότητα του γαλλοϊαπωνικού brand αποτυπώνεται σε κάθε σημείο του café - από το χαρακτηριστικό λογότυπο με την αλεπού μέχρι τις clothing σειρές που είναι διαθέσιμες εκεί προς πώληση.

kitsune5.jpg
Café Kitsuné


Με αύρα από τα ’50s και τα ’60s, στοιχεία από την pop κουλτούρα περασμένων δεκαετιών, παστέλ χρώματα και μια εντυπωσιακή ταπετσαρία που αναπαράγει τη θολωτή γυάλινη οροφή του ιστορικού κτιρίου της Galleria Vittorio Emanuele, το Bar Luce, σχεδιασμένο από τον Wes Anderson, στεγάζεται στο Fondazione Prada του Μιλάνου. Ο περίφημος σκηνοθέτης είχε δηλώσει στο παρελθόν πως δημιούργησε αυτό το pastry café επηρεασμένος από την κλασική μιλανέζικη αρχιτεκτονική, ενώ πηγή έμπνευσής του αποτέλεσαν δύο εμβληματικές ιταλικές ταινίες, το ‟Miracolo a Milano” (1951) και το ‟Rocco e I Suoi Fratelli” (1960). Η σχέση του Anderson με την Prada χαρακτηρίζεται από μια συνέχεια, καθώς το 2013 είχε συνεργαστεί με τον οίκο για το ‟Castello Cavalcanti”, μια ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνιστή έναν οδηγό αγώνων, που βρίσκει καταφύγιο σ’ ένα παρόμοιας αισθητικής café, κρυμμένο σ’ ένα χωριό του ιταλικού Νότου.

barluce2-rebeccahoffmann.jpg
Bar Luce


Σε διάφορα locations της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας, το Ralph’s Coffee του οίκου Ralph Lauren μυεί το κοινό στην αμερικανική φιλοσοφία του, ανάγοντας την κατανάλωση καφέ σε μια ιεροτελεστία, με τη μυρωδιά του και μόνο να ξυπνάει όλες τις αισθήσεις. Έπειτα από μια γεμάτη ημέρα, μια στάση εκεί φαντάζει ως η καλύτερη ιδέα, ενώ -πέρα απ’ τον καφέ- μπορεί κανείς να δοκιμάσει τις διάσημες σοκολάτες του Brooklyn, τα λαχταριστά brownies και το NY cheesecake. Καθένα από τα cafés δίνει την αίσθηση στους επισκέπτες πως βρίσκονται στο backstage κάποιας φωτογράφισης μιας καμπάνιας του brand, και τώρα τις γιορτές μεταμορφώνεται σ’ ένα λαμπερό σκηνικό που μαγεύει μικρούς και μεγάλους.

ralph-lauren1.jpg
Ralph’s Coffee


Οι λάτρεις της μόδας και του φαγητού μπορούν να απολαύσουν ένα punk rock απόγευμα στο café της Vivienne Westwood στο Χονγκ Κονγκ. Στο πολυσύχναστο Causeway Bay, το κομψό meeting point αποτίνει φόρο τιμής στην εμβληματική αισθητική της αείμνηστης «βασίλισσας του punk». Τα macarons με το χαρακτηριστικό λογότυπο του οίκου, όπως και το τσάι, που αποτελεί την τέλεια εναλλακτική του καφέ και σερβίρεται σε πολυτελή πορσελάνινα φλιτζάνια με το εμβληματικό καρό του brand, έχουν κάνει το café αυτό δικαίως viral. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν ακόμη να παραδοθούν στις υπέροχες γεύσεις των ολόφρεσκων γλυκών που προσφέρονται και συνδυάζονται ιδανικά με κάθε είδους ρόφημα, όπως fruity κέικ και cheesecakes.

25189090-1650688734953381-715242169177379967-o.jpg
Vivienne Westwood café


Επιμέλεια: Βασιλική Δουκουμοπούλου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024