fbpixel

Search icon
Search
Ταξιδέψτε πίσω στον χρόνο μέσα από μια ρομαντική αγροικία του 18ου αιώνα στο Κονέκτικατ
INTERIORS

Ταξιδέψτε πίσω στον χρόνο μέσα από μια ρομαντική αγροικία του 18ου αιώνα στο Κονέκτικατ

O designer James Huniford παρενέβη δημιουργικά μεταμορφώνοντάς την σε ένα καταφύγιο απόλυτης χαλάρωσης


Στη διαμόρφωση μιας κατοικίας, η αρμονική συμβίωση ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν εξασφαλίζει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Αυτή τη φορά, μεταφερόμαστε στην εξοχή του Litchfield County, βορειοδυτικά του Κονέκτικατ, και σε μια γοητευτική αγροικία του 18ου αιώνα. Το συγκεκριμένο σπίτι αποτελεί τον κατάλληλο προορισμό για στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και ηρεμίας, ειδικά αφιερωμένη σε καλλιτεχνικές προσωπικότητες, όπως συγγραφείς και σχεδιαστές. Το ιδιαίτερο στοιχείο της δομής του είναι η έντονη λειτουργικότητα και άνεση που προσφέρει, καθώς περιλαμβάνει ξενώνα και αχυρώνα, εξυπηρετώντας τις ανάγκες όσων ζουν, αλλά και αυτών που το επισκέπτονται. 

108-1075x.webp

Οι ιδιοκτήτες του, έχουν σταθερή έδρα την περιοχή του Manhattan, όμως επιλέγουν το ιστορικό farmhouse για τις οικογενειακές αποδράσεις του σαββατοκύριακου στο δάσος ή και κάποιες εβδομάδες για να ξεκουραστούν μακρυά από την ταχύτητα της πόλης. Οι ίδιοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια συγκεκριμένη διαδικασία αναδιαμορφώσεων και ανακατασκευών, ώστε να δημιουργήσουν μια φρέσκια εικόνα, χωρίς να ξεχνούν τις διακοσμητικές αναφορές του παρελθόντος. Για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, απευθύνθηκαν στον designer, James Huniford, καθώς είχαν ενθουσιαστεί από το makeover project ενός αχυρώνα στο Woodstock. 

The rebirth 

111-2.webp

Κύριος χώρος, στον οποίο πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις ήταν αυτός της κουζίνας, Η επιλογή συγκεκριμένου ξύλου στα δοκάρια, στον πάγκο, αλλά και στο τραπέζι συνέβαλε στο μέγιστο βαθμό στη δημιουργία μιας άκρως φιλικής και ζεστής ατμόσφαιρας. Ένα καινούργιο ευρύχωρο δωμάτιο διαμορφώθηκε με επιτυχία, με τη θέα προς τον καταπράσινο κήπο να κλέβει τις εντυπώσεις. 

Προχωρώντας στο καθιστικό, σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο έντονος οικογενειακός του χαρακτήρας. Soft χρωματικές αποχρώσεις, μοναδικά μοτίβα σε σπάνια πήλινα αγγεία και γλυπτές δημιουργίες, καθώς και ξεχωριστές οργανικές υφές εμπλουτίζουν το ατμοσφαιρικό και cozy σκηνικό. Αποτελεί το κατάλληλο φωτεινό σημείο του σπιτιού για χαλαρωτικές συζητήσεις με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

113-105x.webp

Σε παρόμοιες αισθητικές παρεμβάσεις κινήθηκαν και στους υπόλοιπους χώρους, όπως τα υπνοδωμάτια. Διατήρησαν υπέροχα έπιπλα αντίκες, όπως μια κομψή ροζ πολυθρόνα με ονειρικά floral σχέδια. αλλά και μια vintage ξύλινη συρταριέρα, που έχει μεταμορφωθεί στο κατάλληλο κομοδίνο για έξυπνη αποθήκευση, αλλά και εκλεπτυσμένη διακόσμηση μαζί με αγαπημένα βιβλία, ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια και ένα all-time-classic επιτραπέζιο φωτιστικό. 

Είναι γεγονός ότι η οικογένεια έμεινε πλήρως ικανοποιημένη από τις creative προτάσεις, αλλά και τον άρτιο σχεδιασμό του αρχιτεκτονικού γραφείου, δηλώνοντας ότι πέτυχαν την ιδανική άνεση και αρμονία που αναζητούσαν. Οι ίδιοι δεν κρύβουν ότι το τελικό αποτέλεσμα του project ξεπέρασε τις αρχικές τους προσδοκίες. Γι' αυτό και συνέχισαν την συνεργασία τους στο apartment της Νέας Υόρκης, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία αισθητικής αναβάθμισης, μια οργανωμένη και σταδιακή εξέλιξη, την οποία αποφάσισαν από κοινού. 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας στη gallery! 

Source: House & Garden

Photo credits: Ngoc Minh Ngo