fbpixel

Search icon
Search
Tale Shifters: Το brand με τσάντες από κιλίμια παρουσιάζει μια μοναδική παραδοσιακή καινοτομία
FASHION NEWS

Tale Shifters: Το brand με τσάντες από κιλίμια παρουσιάζει μια μοναδική παραδοσιακή καινοτομία

Οι δημιουργοί του, Nur και Elif μας μιλάνε για το όραμα αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια


Το 2019, η Nur και η Elif ξεκίνησαν το δικό τους brand με τσάντες, το Tale Shifters, με στόχο να επαναφέρουν την ομορφιά της παραδοσιακής υφαντικής τέχνης στο καθημερινό στιλ, στηρίζοντας την αυθεντική παραγωγή στα χωριά της Ανατολίας.

Τέσσερα χρόνια μετά, μας μιλούν για την πορεία αλλά και την καινούρια τους συλλογή!

The brand

nur-elif-amage-1.JPG
Nur & Elif

Το brand τους πρόκειται για «μία σύγχρονη φυλετική ιστορία», όπως μας εκμυστηρεύονται. Τροφοδοτείται από μια αίσθηση εκτίμησης για τη δημιουργικότητα που τους περιβάλλει, από το παρελθόν έως το παρόν και ενισχύει τη συμμετοχή των γυναικών σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. H Nur ειδικεύεται στα βιολογικά είδη σπιτιού, στα προϊόντα σχεδιασμού που αφορούν τον τομέα της φιλοξενίας και στις υφασμάτινες τσάντες. Η Elif με τη σειρά της, ασχολείται με τον σχεδιασμό και την παραγωγή των κιλιμιών. Γι' αυτό τον λόγο και στην ερώτηση "Ποια υλικά προτιμούν", η απάντηση τους ήταν ξεκάθαρη: "Είμαστε ανένδοτες στη χρήση κιλιμιών για τον σχεδιασμό μας. Οι δημιουργίες μας βασίζονται κυρίως στο μαλλί. Παρόλα αυτά μέσα στα χρόνια αντιληφθήκαμε ότι το κοινό μας αναζητά και έχει ανάγκη από πιο ελαφριά και αέρινα υφάσματα και νήματα. Έτσι πήραμε την απόφαση να υφαίνουμε και νήματα από κλωστική κάνναβη και γιούτα". 

The bags

taleshifters-studio-15160.jpg

Οι τσάντες τους δημιουργούνται από ανακυκλωμένα και επαναχρησιμοποιημένα θραύσματα παλαιών υφαντών από διάφορες περιοχές της Ανατολίας, γεγονός που καθιστά κάθε σχέδιο μοναδικό. Έχουν καταφέρει να προσαρμόσουν τα παραδοσιακά κεντήματα στις τσάντες τους, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη βάση, ενώ το κεντημένο λογότυπο σε κάθε σχέδιο προέρχεται από vintage υφάσματα και κιλίμια. Από την αρχή της δημιουργίας του Tale Shifters είχαν ως βασικό στόχο να διατηρήσουν την κληρονομιά τους, κάτι το οποίο έχουν καταφέρει χωρίς να αλλοιωθεί μέσα στον χρόνο. Όπως μας αποκαλύπτει το σχεδιαστικό δίδυμο, "Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια αγοραστική αξία για τη χειροποίητη χειροτεχνία σε διάφορες περιοχές της Ανατολίας. Τα παραδοσιακά κεντήματα και οι ραφές των υφαντών της Ανατολίας προσαρμόστηκαν στις τσάντες μας. Αυτό είναι αντιληπτό σε κάθε λεπτομέρεια, από τις βελονιές μέχρι το κεντημένο λογότυπο σε κάθε τσάντα. Όλα αυτά προέρχονται από vintage υφάσματα και κιλίμια, τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις δημιουργίες μας από τις υφάντρες μας".

Η Nur και η Elif είναι απόλυτα ευαισθητοποιημένες όσο αφορά τον περιβάλλον και την προστασία του. Με τα σχέδια τους συμβάλουν σημαντικά στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τη βιωσιμότητα της μόδας. "Το brand ξεκίνησε με την αρχή των μηδενικών αποβλήτων και των εκ νέου επεξεργασίας ήδη υπάρχοντων υφασμάτων, προσπαθώντας να τονίσει τη σημασία που έχει το slow fashion. Η ύφανση από νήματα κάνναβης ήταν ένα από τα πρώτα μας βήματα για να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον. Η περιοχή Karadeniz είναι ένα από τα πιο άφθονα πεδία καλλιέργειας κάνναβης και θέλουμε να συμβάλουμε και εμείς στην παραγωγή της", μας λένε χαρακτηριστικά. 

taleshifters-studio-14766.jpeg

The new collection

Παρόλο που η Nur και η Elif έχουν διαφορετικό στιλ, το αποτέλεσμα είναι απόλυτα αρμονικό. Αυτό ισχύει και για την SS23 collection τους, η οποία αποτελείται από μαλακά, υψηλής ποιότητας υλικά σε boho bags που συνδυάζουν τις γήινες αποχρώσεις με το Aegean blue. Όσον αφορά τα αγαπημένα τους σχέδια από την καινούρια τους συλλογή, η Nur ξεχωρίζει τη large Hemp Jasminr bag σε navy blue και την Jazz 212 σε κοραλλί απόχρωση, ενώ η Elif τη Daphne bag σε suede καμηλό και τη Lulu bag σε γαλάζιο.

Info: 

www.taleshifters.com 

@taleshifters