fbpixel

Search icon
Search
Ταλαιπωρείστε από αϋπνίες; Tα πιο γευστικά ροφήματα για να τις καταπολεμήσετε
WELLNESS

Ταλαιπωρείστε από αϋπνίες; Tα πιο γευστικά ροφήματα για να τις καταπολεμήσετε

Πείτε «αντίο» στον δύσκολο ύπνο με εύκολους & φυσικούς τρόπους


Αποτελεί συχνό φαινόμενο το να τα ταλαιπωρήστε από αϋπνίες και ψάχνετε απεγνωσμένα να βρείτε τρόπους που θα σας δώσουν έστω και παροδικές λύσεις. Οι αϋπνίες σας μπορεί να οφείλονται στο καθημερινό άγχος και στα στρεσογόνα συναισθήματα του lifestyle σας, αλλά πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε μια για πάντα από τις αιτίες που σας στερούν τον ύπνο και σας κάνουν να στέκεστε με σταυρωμένα τα χέρια ολόκληρο το βράδυ.

Ανακαλύψτε τα!

Τσάι μέντας

shutterstock-1157024677.jpg

Η μέντα αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά βότανα στον κόσμο και φημίζεται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Έχει τον τρόπο να απομακρύνει από τον οργανισμό πιθανές ιώσεις, μικρόβια κι αλλεργίες και να εξασφαλίζει καλή υγεία, χωρίς παρενέργειες και πρόσθετα περιττά συστατικά. Μπορείτε να τη βράσετε ή να βρείτε έτοιμα φακελάκια τσαγιού στο εμπόριο και να την καταναλώσετε λίγο πριν πέσετε για ύπνο. Βοηθώντας στην πέψη κι ανακουφίζοντας το στομάχι από δυσφορίες, θα καταφέρετε να κοιμηθείτε σε χρόνο dt!

Tip: Ακόμα κι αν ταλαιπωρήστε από συχνούς πονοκεφάλους και ημικρανίες, μια κούπα από αυτό το τσάι θα σας δώσει τη λύση για την απίστευτα ενοχλητική αυτή αίσθηση.

Almond Milk

shutterstock-377138167.jpg

Το γάλα αμυγδάλου είναι διαδεδομένο για τη φυτική παραγωγή του, ενώ το επιλέγουν τόσο οι vegan όσο κι αυτοί που δεν περιορίζονται στα τρόφιμά τους. Πέρα, όμως, από τη νοστιμιά και την απαλλαγή του από οτιδήποτε ζωικό, το συγκεκριμένο γάλα είναι πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία εφόσον συμπεριλαμβάνει αμύγδαλα που περιέχουν μέταλλα, προάγοντας τον ύπνο. Το μαγνήσιο που περιλαμβάνει, επίσης, δρα ενάντια στην αϋπνία, ειδικά σε άτομα άνω των 50 ετών.

Tip: Προτιμήστε γάλα αμυγδάλου οποιασδήποτε εταιρίας χωρίς προσθήκη ζάχαρης, διότι αυτή μπορεί να σας δυσκολέψει ακόμα περισσότερο στο να κοιμηθείτε.

Smoothie μπανάνας

shutterstock-384575773.jpg

Ένα banana smoothie που μπορείτε να φτιάξετε με μια ώριμη μπανάνα, μερικό γάλα της επιλογής σας (χωρίς extra ζάχαρη) και λίγο μέλι, είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσετε αργά το απόγευμα με σκοπό να σας πάρει εύκολα ο ύπνος. Ως γνωστόν, οι μπανάνες περιέχουν θρεπτικά συστατικά που είναι ικανά να σας ωφελήσουν σε κάθε τομέα για μια καλύτερη υγεία. Η τρυπτοφάνη, το αμινοξύ και τα ποσοστά καλλίου, είναι μερικά από τα συστατικά κάνει τον εγκέφαλό σας να απελευθερώσει σεροτονίνη (ουσία που φέρνει υπνηλία) κι εσάς να κοιμάστε χωρίς δυσκολία.

Χαμομήλι

shutterstock-1059136718.jpg

Η ανθρωπότητα καταναλώνει το τσάι από τα άνθη του χαμομηλιού εδώ κι αιώνες, πράγμα που σημαίνει πως οι ιδιότητές του ήταν γνωστές για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Αποδεδειγμένα, ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος και βελτιώνει την υγεία του δέρματος, ενώ συμβάλει και στη βελτίωση της καλύτερης ποιότητας ύπνου.

Tip: Μπορείτε να το καταναλώνετε σε καθημερινή βάση, εφόσον δεν έχει κάποια παρενέργεια -όπως και όλα τα υπόλοιπα που καταγράφονται σε αυτήν τη λίστα.

Sweet dreams!