fbpixel

Search icon
Search
Ταλαιπωρημένα μαλλιά μετά τις διακοπές; Τα tips για να τα επαναφέρετε
HAIR & NAILS

Ταλαιπωρημένα μαλλιά μετά τις διακοπές; Τα tips για να τα επαναφέρετε

Ο safe οδηγός για ξεκινήσουμε ένα προσεγμένο πρόγραμμα περιποίησης


Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών μας, δίνουμε προτεραιότητα στην ξεκούραση και στις στιγμές ανεμελιάς, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη ζέστη. Τα μαλλιά μας αποκτούν έναν salty λιτό χαρακτήρα μαζί με την sunkissed επιδερμίδα μας. Επιστρέφοντας στην καθημερινότητα, είναι γεγονός ότι παρατηρούμε το δέρμα και ειδικά τα μαλλιά μας να παρουσιάζουν μια ταλαιπωρημένη και θαμπή όψη. Η τρίχα έχει γίνει πιο σκληρή και τραχιά, φριζάρει έντονα με τα επίπεδα αφυδάτωσης να είναι αρκετά υψηλά. Είναι επιτακτική ανάγκη, με εύκολους και γρήγορους τρόπους, να επαναφέρουμε την χαμένη λάμψη τους, υιοθετώντας μια προσεγμένη hair care routine. Η συγκεκριμένη λύση περιποίησης θα αποτελεί μια σωτήρια δράση "διάσωσης" των μαλλιών μας κάθε φορά που αισθανόμαστε ότι με κάποιον τρόπο έχουμε παραμελήσει την ποιότητά τους. 

Εμείς έχουμε συγκεντρώσει έναν easy guide για να ξεκινήσουμε από σήμερα ένα ασφαλές πρόγραμμα hair φροντίδας.

Έλαια μαλλιών: Η natural θεραπεία

8181f53b138194d46bae3203ec6e494b.jpg

Είναι πολύ σημαντικό να παρέμβουμε ριζικά στο ζήτημα της κατεστραμμένης τρίχας, δημιουργώντας ένα natural treatment, το οποίο θα συμβαδίζει με έναν αρμονικό τρόπο στο είδος, στο οποίο αυτή ανήκει. Τα έλαια μαλλιών αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του συγκεκριμένου τύπου θεραπείας, με πρωταγωνιστές το argan, το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο και το αμυγδαλέλαιο. Όλα τους διακρίνονται για τις αναδομητικές τους ιδιότητες, οι οποίες συμβάλλουν ενεργά στην βαθιά ενυδάτωση και θρέψη. Για να μπορέσουν να εισχωρήσουν αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά τους στην ρίζα των τριχών μας, κάνουμε βαθύ μασάζ, λούζουμε τα μαλλιά μας με ζεστό νερό και τα τυλίγουμε για πέντε λεπτά. 

 Εxtra ενυδατικά σαμπουάν και μάσκες

istockphoto-500135884-170667a.jpg

Η λέξη - κλειδί μετά την ήπια ή πιο σοβαρή ζημιά των μαλλιών μας είναι η αποκατάσταση της ενυδάτωσης. Με την χρήση super θρεπτικών σαμπουάν, αλλά και hairmasks, τα οποία μπορούμε είτε να χρησιμοποιήσουμε στον προσωπικό μας χώρο, είτε να ακολουθήσουμε τα επαγγελματικά boosters σε κάποιο hair saloon, μπορούμε να καταφέρουμε την λάμψη και το μεταξένιο αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Ας μην αμελήσουμε το συγκεκριμένο βήμα, καθώς στη συνέχεια υπάρχει η πιθανότητα να γίνει ακόμη πιο σοβαρή η συγκεκριμένη κακή κατάσταση και "βλάβη" των μαλλιών μας. 

Αποφεύγουμε τη χρήση ισιωτικών και άλλων αξεσουάρ styling 

27b37fa99654c9497a121b2f19c8c6db.jpg

Προσπαθούμε να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα ολικού hair repair, στο οποίο κύριο σημείo αποτελεί η αποφυγή ισιωτικών μηχανών και λοιπών αξεσουάρ περιποίησης και styling των μαλλιών μας. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο "hardcore" και καταστροφικό για την ποιότητα της τρίχας μας. Η ζέστη αποδυναμώνει τα μαλλιά μας ακόμη περισσότερο μετά από την υψηλή έκθεσή τους στον ήλιο. 

Επιμελούμαστε ιδιαίτερα τις άκρες των μαλλιών και αποφεύγουμε τη βαφή 

0ddff3f009725707314a9691b69c144c.jpg

Για να προστατεύσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα των μαλλιών μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι ωφέλιμο να αποφύγουμε την βαφή τους και, αντίθετα, να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην περιποίηση των ακρών τους. Δίνουμε, λοιπόν, χώρο στα μαλλιά μας να ηρεμήσουν και να "αναπνεύσιυν¨, ειδικά όταν παρατηρούμε ότι είναι πολύ εύθραυστα. Οι ταλαιπωρημένες άκρες είναι σημαντικό να κοπούν, κάτι που θα διευκολύνει την τρίχα μας να μακρύνει με ασφαλή και γρήγορο τρόπο. Ένα elegant και fresh κούρεμα που θα αποπνέει καθαριότητα και αναζωογόνηση. Σίγουρα, η συγκεκριμένη κίνηση, θα μας κάνει να νιώσουμε ακόμη πιο άνετες και απελευθερωμένες, κλέβοντας τις εντυπώσεις. 

Καλή περιποίηση!