fbpixel

Search icon
Search
Τα work-out που εγγυώνται απώλεια βάρους
WELLNESS

Τα work-out που εγγυώνται απώλεια βάρους

Ξεκινήστε την προετοιμασία για το summer body σας


Το αδυνάτισμα γίνεται όχι μόνο με την αλλαγή των διατροφικών σας συνηθειών, αλλά και με την εντατικοποίηση της ρουτίνας γυμναστικής σας. Η τακτική άσκηση θα βοηθήσει πολύ στην επίτευξη των στόχων σας. Για να χάσετε βάρος, θα πρέπει να στοχεύετε σε τουλάχιστον 300 λεπτά μέτριας έντασης δραστηριότητα κάθε εβδομάδα. Παρακάτω, επιλέξαμε τα work-out που εγγυώνται να σας βοηθήσουν να επιτεύξετε τον στόχο σας πιο γρήγορα κι εύκολα! 

Περπάτημα 

shutterstock-2100160231.jpg

Αν προσθέσετε μισή ώρα γρήγορο περπάτημα στην καθημερινή σας ρουτίνα, θα μπορούσατε να κάψετε περίπου 150 θερμίδες περισσότερες από ό,τι κάνετε συνήθως κάθε μέρα. Όσο πιο γρήγορα και περισσότερο περπατάτε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε. Το περπάτημα είναι μια εξαιρετική επιλογή αν είστε αρχάριοι στη ρουτίνα άσκησης. Ξεκινήστε με μικρότερες διαδρομές και αυξήστε τις σε μεγαλύτερες και πιο έντονες.

Σχοινάκι

element5-digital-7qyd1vxlrbm-unsplash.jpg

Αν ψάχνετε για ένα όργανο γυμναστικής που θα μπορείτε να πάρετε μαζί σας στα ταξίδια ή όπου είστε, το σχοινάκι για άλματα μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς. Το σχοινάκι είναι ένας φανταστικός τρόπος για να κάψετε γρήγορα θερμίδες. Στην πραγματικότητα, θα κάψετε περισσότερες από αυτές πηδώντας παρά περπατώντας σε διάδρομο για τον ίδιο χρόνο. Θα γυμνάσετε επίσης πολλές μυϊκές ομάδες, από τον πυρήνα σας μέχρι το άνω και κάτω μέρος του σώματός σας. Το άλμα με σχοινάκι μπορεί επίσης να βελτιώσει τον συντονισμό σας.

Ποδηλασία

coen-van-de-broek-ofyh9tpmym8-unsplash.jpg

Η ποδηλασία είναι ένας ακόμη πολύ καλός τρόπος για να χάσετε βάρος, και είναι μια low-impact άσκηση και αρκετά προσαρμόσιμη. Μπορείτε να κάψετε περίπου 400-750 θερμίδες την ώρα κάνοντας ποδήλατο, ανάλογα με το βάρος σας, το πόσο γρήγορα πηγαίνετε και τι είδους ποδηλασία κάνετε.

Pilates

logan-weaver-lgnwvr-u76gd0hp5w4-unsplash.jpg

Οι έρευνες λένε ότι οι ασκήσεις που γίνονται συνήθως σε στρώμα ή με διάφορα εργαλεία που δίνουν έμφαση στη δύναμη του κορμού μπορούν να σας κάνει πιο δυνατούς και να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Η ένταση ενός μαθήματος Pilates εξαρτάται από τις ανάγκες σας. Μπορείτε να βρείτε κάποια μαθήματα ή videos στο διαδίκτυο ή ακόμα και στο γυμναστήριο της γειτονιάς σας.

Ανέβασμα σκάλας

clique-images-hsb2hmjyato-unsplash.jpg

Μια άλλη on a budget, ευέλικτη άσκηση για την απώλεια βάρους είναι το ανέβασμα σκάλας. Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αντίστοιχο μηχάνημα στο γυμναστήριο, το μόνο που χρειάζεστε για αυτή την άσκηση είναι ένα αξιόπιστο «σετ σκαλοπατιών». Ανεβαίνοντας μόλις δύο σκάλες κάθε μέρα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους 6 κιλών σε ένα χρόνο. Μπορεί επίσης να αυξήσει την ποσότητα της καλής χοληστερόλης στο αίμα σας και να βοηθήσει να διατηρήσετε υγιείς τις αρθρώσεις, τους μυς και τα οστά σας.

Πεζοπορία

neom-wbokjgqv3ny-unsplash.jpg

Αν αναζητάτε έναν πιο περιπετειώδη τρόπο απώλειας βάρους, η πεζοπορία μπορεί να είναι η κατάλληλη κίνηση για εσάς. Συνήθως περιλαμβάνει περπάτημα στη φύση και αποφυγή των εμποδίων γύρω σας, όπως οι ρίζες των δέντρων και οι βράχοι. Η πεζοπορία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους, ειδικά αν την κάνετε τακτικά.