fbpixel

Search icon
Search
Τα βιβλία που διαβάζουμε και προσφέρουμε φέτος το Πάσχα
ARTS & CULTURE

Τα βιβλία που διαβάζουμε και προσφέρουμε φέτος το Πάσχα

Τα top αναγνώσματα που αξίζει να ξεφυλλίσετε αυτές τις γιορτές


Τα βιβλία αποτελούν την τέλεια επιλογή για δώρο την περίοδο των γιορτών, αλλά και η ιδανική συντροφιά για τις στιγμές που θέλουμε να περάσουμε εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο μας. Για το φετινό Πάσχα, ξεχωρίσαμε τις κορυφαίες νέες κυκλοφορίες που αξίζουν μια θέση στη δική σας βιβλιοθήκη, αλλά και όσων αγαπάτε.

Βιβλία για όλα τα γούστα που θα σας συναρπάσουν!

Βιβλία για τη ζωή

12 κανόνες για τη ζωή, Peterson, Jordan B

1579383.jpg

Ποιες είναι οι πιο πολύτιμες αλήθειες που θα έπρεπε να γνωρίζουμε όλοι; Ο διεθνώς αναγνωρισμένος κλινικός ψυχολόγος Jordan B. Peterson έχει επηρεάσει τον σύγχρονο τρόπο κατανόησης της προσωπικότητας και έχει γίνει ένας από τους πιο διάσημους διανοούμενους της εποχής μας. Οι διαλέξεις του πραγματεύονται από τις ερωτικές σχέσεις και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών έως τη μυθολογία και τη Βίβλο, και τις έχουν παρακολουθήσει δεκάδες εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο. Σε μια εποχή με πρωτόγνωρες αλλαγές και τεράστια πολιτική και κοινωνική πόλωση, το ειλικρινές και αναζωογονητικό μήνυμά του για την αξία της ατομικής ευθύνης και τη σοφία του αρχαίου κόσμου έχει βρει παγκόσμια απήχηση. Σε αυτό το βιβλίο, που θεωρείται πλέον σταθμός για την προσωπική ανάπτυξη, παρουσιάζει 12 θεμελιώδεις και πρακτικούς κανόνες για το πως να ζήσουμε μια ζωή γεμάτη νόημα - από το να βάλουμε το σπίτι μας σε τάξη πριν κατακρίνουμε τον οποιονδήποτε, έως το να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με αυτό που ήμασταν χθες, και όχι με αυτό που είναι κάποιος άλλος σήμερα.

Εκδόσεις Key Books

Βάλε τον εαυτό σου πρώτο, Emma Reed Turrell

653615.jpg

Αυτό το βιβλίο μπορεί να σας μάθει πώς να είστε ο εαυτός σας. Όλοι θέλουμε να είμαστε αρεστοί, να μας εγκρίνουν και να μας αποδέχονται. Είναι στη φύση μας. Γι' αυτό άλλωστε συνηθίζουμε να στηρίζουμε τους άλλους και να τους βοηθάμε να καλύψουν τις ανάγκες τους. Αυτό από μόνο του δεν είναι φυσικά κακό. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν, κατά την προσπάθειά μας να ευχαριστήσουμε τους άλλους, παραβλέπουμε τις δικές μας ανάγκες. Γιατί, όταν δίνουμε για να μας αποδεχτούν, για να νιώσουμε σημαντικοί ή χρήσιμοι, για να αποφύγουμε δυσάρεστα συναισθήματα, τότε δίνουμε για να πάρουμε. Όμως σπάνια παίρνουμε αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη...

Εκδόσεις Διόπτρα

Ο τοξοβόλος, Paulo Coelho

4f5f1002243fe8acb4a0b9385074fd09.jpg

Ο δρόµος του τόξου είναι ο δρόµος της χαράς και του ενθουσιασµού, της τελειότητας και του λάθους, της τεχνικής και του ενστίκτου. Από τον συγγραφέα που γράφει σε µια παγκόσµια γλώσσα και τα βιβλία του έχουν αντίκτυπο σε εκατοµµύρια ζωές, µια εµπνευσµένη ιστορία. Ο καλύτερος τοξοβόλος της χώρας, ο Τετσούγια, που τώρα ζει ως ταπεινός ξυλουργός σε ένα χωριό, αποδέχεται την πρόκληση ενός άλλου τοξοβόλου που έρχεται από µακριά... Ο Τετσούγια διδάσκει τον ξένο καθώς και ένα ντόπιο αγόρι τη φιλοσοφία της τοξοβολίας. Στον Τοξοβόλο, ο Paulo Coelho σκιαγραφεί τον δρόµο του τόξου, που αντιστοιχεί όχι µόνο στην τοξοβολία, αλλά σε όλες τις πτυχές της ζωής, και φανερώνει τις αρετές που πρέπει να τη διακρίνουν.

Εκδόσεις Λιβάνη

Ρομαντικά μυθιστορήματα

Συλλέκτης ευχών, Mia Sheridan

47d7430f3b9a1df2552bc289d4bba3c8.jpg

Η Clara Campbell, μια χορεύτρια μπαλέτου, μετακομίζει στη Νέα Ορλεάνη. Σε μια πόλη γεμάτη όνειρα και μαγεία. Σε μια πόλη που την πλημμυρίζει ο έρωτας, αλλά τη στοιχειώνουν και οι πληγωμένες καρδιές. Στις ανήσυχες σκέψεις της και στη δύσκολη προσαρμογή της, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα στοιχείο: ο θρύλος της φυτείας Ουιντάιλ. Μια τραγική ιστορία αγάπης. Μια έπαυλη φαινομενικά ακατοίκητη εδώ και δεκαετίες. Σύντομα, το ένστικτό της την οδηγεί εκεί. Εκεί όπου δεν ζει κανένα φάντασμα, αλλά ένας μυστηριώδης άντρας. Ένας άντρας που έχει απομονωθεί από τον κόσμο, επιλέγοντας το σκοτάδι και τη μοναξιά. Η Clara αναγνωρίζει τα τραύματα της ψυχής του, χωρίς να τρομάζει από τα σκοτεινά μυστικά.

Εκδόσεις Elxis

Το απωθημένο φυγείν αδύνατον, Μαρία Παναγοπούλου

9786180142365.jpg

Ο Ανάργυρος, γόνος μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας της Σαντορίνης, ετοιμάζεται να παντρευτεί την Άννα, ένα κορίτσι από την Ανάφη που εργάζεται στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο του. Μια προκλητική ενέργεια της αδελφής του, της «τοξικής» Καλλίστης Σαντοριναίου, τινάζει τη γαμήλια τελετή στον αέρα και τρέπει τη νύφη σε φυγή. Είκοσι χρόνια μετά, η Άννα κι ο Ανάργυρος συναντιούνται τυχαία και αποφασίζουν να δραπετεύσουν για λίγο από τη ζωή τους, ταξιδεύοντας στον εξωτικό Μαυρίκιο. Εκεί, τους περιμένει «η πιο σκοτεινή νύχτα της ψυχής»… Μια αληθινή ανθρώπινη ιστορία που κάτω από την επιφάνειά της κρύβει ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Στα έγκατά του δεν κοχλάζει πύρινη λάβα, αλλά κάτι εξίσου ανελέητο και καταστροφικό - τα απωθημένα. H ζωή που ονειρευτήκαμε και δεν καταφέραμε να ζήσουμε στοιχειώνει νομοτελειακά αυτή που ζούμε; Ή μήπως η καρδιά μας διαθέτει έξοδο κινδύνου από τον λαβύρινθο των καταπιεσμένων επιθυμιών; Υπάρχει τρόπος να ξεφύγουμε από τα δεσμά του υποσυνείδητου;

Εκδόσεις Ψυχογιός

Στο τέλος πεθαίνουν και οι δύο, Adam Silvera

653632.jpg

Στις 5 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, καλούν από το Δελτίο Θανάτου τον Mateo Torez και τον Rufus Emetrio για να τους αναγγείλουν ότι έφτασε η μοιραία μέρα. Ο Mateo και ο Rufus είναι εντελώς άγνωστοι, αλλά, για διαφορετικούς λόγους, και οι δύο θέλουν να κάνουν έναν νέο φίλο. Έχουν μόνο 24 ώρες. Μέσα από την εφαρμογή "Ο Τελευταίος Φίλος", ο Rufus και ο Mateo πρόκειται να συναντηθούν για την τελευταία μεγάλη περιπέτεια· να ζήσουν μια ολόκληρη ζωή μέσα σε μια μέρα. Μια ιστορία που υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει ζωή χωρίς θάνατο, αγάπη χωρίς απώλεια και ότι είναι δυνατόν να αλλάξει αναπάντεχα όλος ο κόσμος μας.

Εκδόσεις Διόπτρα

Αστυνομικά

Μαχαίρι, Jo Nesbo

3aa848b7-3ebe-4ad9-825c-f4319fae03ad.jpeg

Το «Μαχαίρι» είναι η 12η περιπέτεια του ντετέκτιβ που έχει χάσει σχεδόν τα πάντα προσπαθώντας να καταπολεμήσει το έγκλημα. Σε αυτό το βιβλίο ο Harry Hole βρίσκεται στο σημείο μηδέν! Η Raquel τον έχει διώξει από το σπίτι, έχει ξανακυλήσει στο ποτό και ταυτόχρονα δουλεύει με τον αστυφύλακα κάτι ασήμαντες υποθέσεις. Πέρα απ' αυτό, ο πρώτος δολοφόνος που συνέλαβε στην καριέρα του τον καταδιώκει. Ο διαβόητος βιαστής και δολοφόνος Svain Fine κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος και αφού έχει εκτίσει την ποινή του είναι αποφασισμένος να συνεχίσει το εγκληματικό του έργο, παίρνοντας πρώτα εκδίκηση από τον αστυνομικό που τον έκλεισε για τόσα χρόνια στην φυλακή. Το σημείο που ξεκινάνε όλα είναι όταν ο Harry ξυπνά με τα χέρια του βουτηγμένα στο αίμα και χωρίς καμία ανάμνηση της προηγούμενης νύχτας.

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Νάντια, Elisabeth Noreback

114f982734c5ef3773b633e3a38d4ae8.jpg

Η Linda Anderson τα είχε όλα: Κόρη μιας δημοφιλούς τραγουδίστριας, συνόδευε τη μητέρα της στις περιοδείες, τραγουδώντας μαζί της. Κάποια στιγμή το κοριτσάκι μεγάλωσε και παντρεύτηκε τον Σίμον, έναν διάσημο μουσικό... Μέχρι που η ασθένεια της μητέρας της και η φροντίδα που ήθελε η Λίντα να της προσφέρει απαίτησαν πολύ χρόνο από την καθημερινότητά της... και τότε ο άπιστος χαρακτήρας του Σίμον ήρθε στην επιφάνεια. Όλα ανατρέπονται και κανείς δεν μπορεί να την πιστέψει, ρίχνοντάς της κατηγορίες για περιστατικά που η ίδια δεν έκανε ποτέ της. Ένα ψυχολογικό θρίλερ για γερά νεύρα.

Εκδόσεις Διόπτρα

1795: Η ώρα της κάθαρσης, Niklas Natt och Dag

s3.jpg

Η μητέρα είχε φύγει, ο πατέρας μόνος, ένας νευρώδης γεράκος με καμπούρικη πλάτη και ώμους στενούς. Το χωράφι πήρε να συρρικνώνεται όταν η ανάγκη για φαγητό περιορίστηκε σε ένα στόμα, το δάσος σίμωνε όλο και περισσότερο, πολιορκούσε υπομονετικά. Η χαμένη τιμή ενός άντρα προσπαθεί να αποκατασταθεί, αλλά μάταια. Θα προκαλέσει ένα τόσο εντυπωσιακό και φρικιαστικό χάος, που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί η υπέροχη και συνάμα άθλια Στοκχόλμη. Μια ιστορία γεμάτη πόνο, που μας γυρνά στο μακρινό 1795 και σε μια εντελώς διαφορετική εποχή για τη Στοκχόλμη.

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Για το παιδί

Το παγκάκι της φιλίας, Wendy Meddour, Daniel Egnéus

12698-to-pagaki-tis-filias-2.jpg

Η Tilly ανησυχεί γιατί θα πάει στο καινούργιο της σχολείο και δε θα γνωρίζει κανέναν. Ο δάσκαλος της προτείνει να δοκιμάσει το Παγκάκι της Φιλία... Το παγκάκι, όμως, είναι ήδη πιασμένο! Μια τρυφερή ιστορία για μια φιλία που ξεκινάει αναπάντεχα. Ένα story που θα ξετρελάνει τους μικρούς φίλους και θα τους πείσει για το πόσο μοναδικά συναισθήματα μπορεί να προκαλέσει η φιλία σε αυτήν την τρυφερή ηλικία, αλλά και για μια ολόκληρη ζωή.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Μικροί Κύριοι Μικρές Κυρίες - Πασχαλινή Περιπέτεια, Άντα Τασοπούλου

625d2f9a9cabb-00933-1-800x800.jpg

Έχεις συναντήσει ποτέ το Λαγουδάκι του Πάσχα; Ένα όμορφο ανοιξιάτικο πρωινό η κυρία Τοσοδούλα το βλέπει στο δάσος και έτσι ξεκινά μια εκπληκτική περιπέτεια με πολλά σοκολατένια αβγά! Αλλά πώς ακριβώς καταφέρνει το Λαγουδάκι του Πάσχα να φτιάξει και να παραδώσει το τέλειο αβγό για κάθε Μικρό Κύριο και κάθε Μικρή Κυρία;

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Τάττα;;, Ίριδα Σαμαρτζή

tata-cover.jpg

Η εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή απέσπασε μια σημαντική διεθνή διάκριση για το βιβλίο της «Τάτα;;», το οποίο βρήκε μια θέση ανάμεσα στα είκοσι καλύτερα του κόσμου, που προτείνει η κριτική επιτροπή για το 2022, των διακεκριμένων βραβείων Hans Christian Andersen, χαρακτηρίζοντάς του ως «ένα ανάγνωσμα που βοηθά να χτίσει γέφυρες αλληλοκατανόησης, και πρέπει να μεταφραστεί σε όλον τον κόσμο».

Εκδόσεις Ίκαρος