fbpixel

Search icon
Search
Τα super-tasty υγιεινά snacks που αξίζει να προσθέσετε στην beach-bag σας αυτό το καλοκαίρι
TASTE

Τα super-tasty υγιεινά snacks που αξίζει να προσθέσετε στην beach-bag σας αυτό το καλοκαίρι

Healthy επιλογές που θα σας ξετρελάνουν


Ήλιος, θάλασσα, διακοπές σε ειδυλλιακά μέρη, καταγάλανα δροσερά νερά και λαχταριστά cocktails. Κάπως έτσι μοιάζει το καλοκαίρι στην Ελλάδα κι η αλήθεια είναι πως η περίοδος αυτή, είναι αγαπημένη για όλους μας. Περνώντας το μεγαλύτερο part της ημέρας στην παραλία, δίπλα στη θάλασσα, είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε τον οργανισμό μας super ενυδατωμένο και να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε τα super-healthy snacks που αξίζει να δοκιμάσετε και να προσθέσετε στη δική σας beach-bag.

Λαχταριστές και πολύ ελαφριές επιλογές!

Φρούτα

shutterstock-1140303857-712391975266.jpeg
Φυσικά, η συγκεκριμένη λίστα δε θα μπορούσε να ξεκινήσει με κάτι διαφορετικό... Τα -αγαπημένα- φρούτα, αποτελούν την ιδανική λύση για μία beach-day κάτω από τον καυτό ήλιο! Είναι δροσιστικά, είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και το ακόμη καλύτερο, είναι πως μπορείτε να τα καταναλώσετε είτε ως μία πλούσια φρουτοσαλάτα, είτε σε κάποιο smoothie. Σε περίπτωση που σκοπεύετε να επισκεφθείτε κάποια ανοργάνωτη παραλία, μπορείτε να επιλέξετε από πριν τα φρούτα της αρεσκείας σας και να τα έχετε μαζί σας, σε ένα μικρό ψυγειάκι, προκειμένου να διατηρηθούν φρέσκα και κυρίως δροσερά. Φρούτα όπως το καρπούζι, οι φράουλες, τα κεράκια και οι μπανάνες είναι must για το καλοκαίρι και πραγματικά, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο!

Ξηροί καρποί

shutterstock-2106395975-712392057883.jpeg
Μία εξίσου καλή και πολύ-πολύ γρήγορη λύση, αποτελούν οι ξηροί καρποί. Και σε αυτή την περίπτωση, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε μία μικρή ποσότητα σε ένα μικρό σακουλάκι κι απλά να το προσθέσετε στην beach-bag σας. Κάπως έτσι, θα είστε σίγουροι πως θα έχετε μαζί σας ένα υγιεινό κι ελαφρύ snack για κάθε στιγμή της ημέρας, που θα καθυστερήσει το αίσθημα πείνας που ενδεχομένως θα κάνει την εμφάνισή του, όσο θα είστε ακόμη στην παραλία. Προτιμήστε τους ανάλατους ξηρούς καρπούς και για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, συνδυάστε τους με αποξηραμένα φρούτα. Λαχταριστό combo και πολύ-πολύ θρεπτικό.

Κριτσίνια

shutterstock-1363290626-712392122594.jpeg
Ένα ακόμη εύκολο και χορταστικό snack, που μπορεί να μετριάσει την πείνα σας, είναι τα κριτσίνια. Είναι αρκετά γευστικά κι είναι πολύ εύκολο να τα έχετε κι αυτά μαζί σας, με τα υπόλοιπα essentials της παραλίας, προκειμένου να τα καταναλώσετε στη διάρκεια μίας ζεστής, beach-day. Προτιμήστε, αυτά που έχουν λιγότερες θερμίδες, όπως είναι τα ολικής με ηλιόσπορο ή με σπανάκι και καρότο και προσέξτε απλά την ποσότητα, καθώς δε χρειάζονται υπερβολές. Συνδυάστε τα με ένα ποτήρι παγωμένο, λευκό κρασί ή με κάποιο κρύο τσάι κι αμέσως, θα αισθανθείτε πολύ-πολύ καλύτερα!

Μπάρες δημητριακών

shutterstock-695471143-712392183006.jpeg
Γνωρίζετε πως οι μπάρες δημητριακών είναι -στην πλειοψηφία τους- πλούσιες σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες και μας χαρίζουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε, όταν βρισκόμαστε στην παραλία με το θερμόμετρο να αγγίζει... κόκκινο; Αυτό σημαίνει, πως αποτελούν αποτελούν το τέλειο snack για μικρούς και μεγάλους, καθώς τα δημητριακά αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας στη διατροφή μας. Πείτε "ναι" στις μπάρες καρύδας με σολοκάτα υγείας, για μία εξωτική, διαφορετική γεύση ή σε αυτές με σπόρους chia και κράνμπερι για αντιοξειδωτική δράση. Είναι πεντανόστιμες και σίγουρα, θα εξελιχθούν σε αγαπημένη επιλογή.

Chips λαχανικών

shutterstock-1178699911-712392239532.jpeg
Αποτελούν τη νέα τάση στη διατροφή και δε θεωρούνται τυχαία αγαπημένη επιλογή αυτών που ακολουθούν πιστά ένα healthy-lifestyle. Tα chips λαχανικών συνιστούν μία ακόμη πολύ-πολύ καλή και πεντανόστιμη επιλογή για την παραλία. Τραγανά και γευστικά, δεν απαιτούν ιδιαίτερη προετοιμασία, καθώς μπορείτε να τα προμηθευτείτε έτοιμα και να τα προσθέσετε αμέσως στη δική σας beach-bag, καταναλώνοντάς τα ως συνοδευτικό με τα αγαπημένα σας ροφήματα, ενδιάμεσα στις βουτιές σας. Εναλλακτικά, αν δυσκολεύεστε να τα βρείτε σε κάποιο κατάστημα στο μέρος που βρίσκεστε για τις διακοπές σας, μπορείτε να κόψετε σε μικρές λωρίδες λίγο καρότο και αγγούρι και να τα τοποθετήσετε στο ψυγειάκι σας, ώστε να είστε έτοιμοι για... δροσερά breaks ανά πάσα στιγμή. Super-healthy, ελαφριά, δροσερά και κυρίως, πεντανόστιμα!