fbpixel

Search icon
Search
Τα super απλά βήματα που θα εκτινάξουν τον μεταβολισμό σας
HEALTH

Τα super απλά βήματα που θα εκτινάξουν τον μεταβολισμό σας

Ποιος είπε ότι η αύξηση του μεταβολικού ρυθμού είναι περίπλοκη υπόθεση;


Ο καθένας μας έχει διαφορετικές ανάγκες. Για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει ποτέ να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους. Αυτό ακριβώς ισχύει και για τον ρυθμό με τον οποίο λειτουργεί ο μεταβολισμός μας. Ανήκετε μήπως σε εκείνους που έχουν αναρωτηθεί έστω και για μια φορά σε ολόκληρη τη ζωή τους για ποιον λόγο τρώνε λιγότερο ή περισσότερο από τον περίγυρο τους; 

Την απάντηση σε όλα εκείνα τα φλέγοντα ερωτήματα θα σας τη δώσουμε αναλυτικά παρακάτω. 

Τι είναι ο μεταβολισμός;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά και συγκεκριμένα από τον ορισμό του μεταβολισμού με απλά λόγια. Ο μεταβολισμός είναι η ενέργεια που δαπανά ο οργανισμός μας καθημερινά σε κατάσταση ηρεμίας, αλλά και κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων μας. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό μεταβολικό ρυθμό, ο οποίος επηρεάζεται από το φύλο, την ηλικία, το βάρος, το ύψος, την υγεία και την κίνηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εύλογα κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί αν κάποιο υποκείμενο νόσημα δύναται να επηρεάσει την λειτουργία του. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι θετική. Οι νόσοι και οι φαρμακευτικές αγωγές μπορούν να αυξήσουν ή ακόμα και να μειώσουν τον ρυθμό του σε σημαντικό βαθμό. 

Τι μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τον μεταβολικό σας ρυθμό;

shutterstock-696149287.jpg
  • Κεφάλαιο πρωινό

Έχουμε υπογραμμίσει ουκ ολίγες φορές την αξία του πρωινού γεύματος. Τα οφέλη του είναι πολλαπλά και δεν πρέπει να παραλείπεται ποτέ και για κανέναν απολύτως λόγο. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως αυξάνει κατακόρυφα τον μεταβολισμό και προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τέλος, μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα κατέδειξε πως τα άτομα που δεν καταναλώνουν καθημερινά το πρωινό τους έχουν τετραπλάσιες πιθανότητες να βιώσουν την παχυσαρκία, συγκριτικά με εκείνους που κάνουν το αντίθετο.

    • Μικρές αλλαγές που μπορούν να σας βοηθήσουν στον στόχο σας

    Κι όμως με πολύ μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα σας μπορείτε να αλλάξετε ριζικά τον ρυθμό με τον οποίο λειτουργεί ο μεταβολισμός σας. Λόγου χάρη, περπατήστε αντί να προτιμήσετε το αυτοκίνητό σας για να διανύσετε μικρές, χιλιομετρικά, αποστάσεις και ανεβείτε από τις σκάλες για να φτάσετε στο γραφείο σας.

    4b972de7-6acf-4215-8708-a3e0492407c0.jpeg
    • Αερόβιο πρόγραμμα γυμναστικής

    Η αερόβια άσκηση είναι το ιδανικό είδος εκγύμνασης αν επιθυμείτε να μειώσετε το σωματικό λίπος και να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Ωστόσο, αν θέλετε να μειώσετε το βάρος σας, τότε χρειάζεται όχι μόνο να επιλέξετε το συγκεκριμένο είδος άσκησης, αλλά να προβείτε και σε διατροφικές αλλαγές υπό την επίβλεψη ενός διατροφολόγου.

    • Συχνά γεύματα

    Κι όμως η μείωση του χρόνου μεταξύ των γευμάτων σας δύναται να αυξήσει τον μεταβολισμό σας, για αυτό και πρέπει να τα καταναλώνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μπορείτε ανάμεσα στις πολλές επιλογές που διατίθενται να επιλέξετε ένα φρούτο, ξηρούς καρπούς, κρακεράκια, κριτσίνια ή ακόμα και στικς λαχανικών με τυρί χαμηλών λιπαρών.

    Extra tip: Δώστε προτεραιότητα στις πρωτεΐνες!

    shutterstock-640062460.jpg

    Ο καθένας μας είναι διαφορετικός και μοναδικός με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Μην κάνετε συγκρίσεις και προσπαθήστε να διαμορφώσετε την καθημερινότητα σας έτσι ώστε να αισθάνεστε πληρότητα και ψυχική ηρεμία. Με αυτόν τον τρόπο, θα κατορθώσετε να ισορροπήσετε πνευματικά και να «οπλιστείτε» με ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση και δυναμικότητα.