fbpixel

Search icon
Search
Τα SS25 makeup trends που κυριάρχησαν στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου
MAKE UP

Τα SS25 makeup trends που κυριάρχησαν στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Τα blackberry χείλη και η λαμπερή επιδερμίδα έθεσαν το "mood" για το 2025


Κάτι είναι αισθητό στον αέρα αυτής της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου. Για την 40ή επέτειό της, οι αναδυόμενοι και οι ιστορικοί σχεδιαστές έβγαλαν όλα τα δυνατά τους "χαρτιά" στην αναμφισβήτητα πιο πληθωρική επίδειξη δημιουργικότητας που έχουμε δει εδώ και χρόνια.

Όπως είναι φυσικό, η ομορφιά στα παρασκήνια αφηγείται μια παρόμοια ιστορία, όπου η καινοτομία και η καλλιτεχνία έχουν αντικαταστήσει τις ελάχιστες βάσεις των προηγούμενων σεζόν. Αρκεί να δείτε την αισθητική ομορφιάς του Harris Reed, όπου οι make-up artists της Charlotte Tilbury μεταμόρφωσαν τα μοντέλα σε γαλλικές σιλουέτες του 19ου αιώνα, με χείλη κούκλας και πολύχρωμα βλέφαρα, ή τα εκκεντρικά γαλάζια μπλε του Chet Lo, όπου οι έντονες σκιές ματιών συνδυάστηκαν με ταιριαστά χτενίσματα, και το λαμπερό δέρμα που απέκτησε μια αιθέρια ποιότητα τόσο στον Erdem όσο και στον Richard Quinn.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τα SS25 makeup trends που κυριάρχησαν στο London Fashion Week!

Sunset Lips

"Προσπαθούσα να αποτίνω φόρο τιμής στην κληρονομιά της Priya, επειδή αυτή η συλλογή έχει να κάνει με την Τζαμάικα και την Ινδία και την ιδέα του να είσαι στο σπίτι σου", μοιράστηκε στο Elle UK η Mata Marielle, make-up artist της MAC, για την έμπνευση του ηλιοβασιλέματος πίσω από το ντεμπούτο της Ahluwalia στην LFW. 'Όταν σκεφτόμαστε το σπίτι, δεν έχει σημασία τι ώρα είναι ή πού πηγαίνεις, έρχεσαι με την καλύτερη εμφάνισή σου... Η λαμπερή επιδερμίδα είναι must! Παίξαμε με τα ζεστά χρώματα - τα κόκκινα και τα πορτοκαλί - ενώ ενισχύσαμε τα φυσικά χείλη", προσθέτει.

Underpainting 2.0

Για την Lauren Parsons, την MUA που καθοδήγησε το λαμπερό μακιγιάζ του 16Arlington, ένα νέο είδος "υποβαφής" βοήθησε στη δημιουργία καθορισμένων και χάλκινων ζυγωματικών. Όπως περιέγραψε η ίδια, εφάρμοσε το bronzer και το ρουζ πριν από το foundation. Ήθελε να φαίνεται σαν να βγαίνει μέσα από το δέρμα.

Απόκοσμη λάμψη

Σε συνδυασμό με τα nude χρώματα της δεκαετίας του '80 και το καφέ μολύβι χειλιών, η αισθητική ομορφιάς του Patrick McDowell ήταν ένα μάθημα αιθέριας επιδερμίδας. Η έμπνευση; «Το κόκκινο χαλί του δρόμου, η υψηλή μόδα συναντά το υψηλό δράμα, πολυτελές δέρμα με ένα μάτι από αγκαθωτό σύρμα», μοιράστηκε ο Dominic Skinner, διευθυντής καλλιτεχνικού μακιγιάζ της MAC Cosmetics.

Green Moss

Μια συνολική ποσότητα χρώματος (συγκεκριμένα μπλε σκιά ματιών) έγινε ένα σημαντικό θέμα συζήτησης στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου αυτή τη σεζόν. Στο Tove, το moss green, τα ναυτικά μπλε και τα nude εφαρμόστηκαν σε όλα τα βλέφαρα χρησιμοποιώντας τη σκιά Solo Shadow της Merit. «Τα μοντέλα φορούσαν το καθένα μια επιλογή από nude, καφέ, μωβ και απροσδόκητες αναλαμπές από navy και mossy green για να συμπληρώσουν τους τόνους του δέρματός τους και τα ρούχα τους», είπε η επικεφαλής make-up artist Lynsey Alexander.

Blackberry Lips

Με βλέφαρα με σε στιλ "λεκέδες από τσάι" και διακριτική απόκρυψη κάτω από τα μάτια, η ομορφιά της Roksanda επανέκτησε το μούρο στα χείλη. "Εμπνευσμένοι από την εθνική πινακοθήκη πορτραίτων, κοιτάξαμε πίνακες και έργα τέχνης της Αντιβασιλείας, δημιουργώντας δέρμα που φαίνεται απόλυτα αψεγάδιαστο- είναι πλούσιο αλλά με μια ζεστασιά", μοιράστηκε ο Dominic Skinner. "Συνδυάσαμε τα χείλη σε απόχρωση μαύρο φραγκοστάφυλο με δροσερό αψεγάδιαστο δέρμα".

Η τάση No Mascara

Επιβεβαιώνοντας ότι το skinny brow έχει ξεπεραστεί, πολλοί make-up artists επέλεξαν να τονίσουν τα φρύδια και να αφήσουν τις βλεφαρίδες γυμνές αυτή τη σεζόν. "Η εμφάνιση για τον JW Anderson αυτή τη σεζόν επικεντρώθηκε στην κομψή, όμορφη ομορφιά. Αυτό είναι ένα απλό αλλά μελετημένο look - υπάρχει μια σκληρότητα στο φρύδι, την οποία αναδεικνύουμε για να το κάνουμε τολμηρό και αρρενωπό, ισορροπημένο από ένα θηλυκό γλυκό απαλό ροζ χείλος", μοιράστηκε η make-up artist Lyndsey Alexander.

Supermodel Glamour

Τα ζυγωματικά των supermodel, τα απαλά smokey eyes και το contouring επιβεβαίωσαν ότι η γοητεία έχει επανέλθει επίσημα στην ατζέντα της ομορφιάς. "Η έμπνευση για το μακιγιάζ στο σόου του Richard Quinn είναι το πλαίσιο ενός supermodel της δεκαετίας του '90 - υπάρχει μια βασιλική ατμόσφαιρα. Πλαισιώσαμε τα μάτια, διαμορφώσαμε το περίγραμμα της επιδερμίδας και πλαστικοποιήσαμε τα ζυγωματικά", μοιράστηκε ο Dominic Skinner στα παρασκήνια.