fbpixel

Search icon
Search
Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν λούζετε σωστά τα μαλλιά σας
HAIR & NAILS

Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν λούζετε σωστά τα μαλλιά σας

Εσείς γνωρίζετε τα παρακάτω ατοπήματα;


Για τις περισσότερες από εμάς, το λούσιμο μοιάζει μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία. Βρεγμένα μαλλιά, σαπούνισμα, ξέβγαλμα, μαλακτική! Είναι όμως στην πραγματικότητα κάτι τόσο απλό, όσο το περιγράψαμε προηγουμένως; Η αλήθεια είναι πως όχι, καθώς συχνά πέφτουμε σε μικρά ατοπήματα, τα οποία οδηγούν στο λάθος αποτέλεσμα, που μπορεί να είναι η αφυδάτωση, η ψαλίδα ακόμα και λοιμώξεις στο τριχωτό της κεφαλής μας. 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλα εκείνα τα dont's που κάνετε και μαρτυρούν ότι δεν λούζετε σωστά τα μαλλιά σας!

1. Χρησιμοποιείτε λάθος σαμπουάν 

Το λανθασμένο σαμπουάν μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά ή να τα κάνει «βαριά». Εκτός του ότι πρέπει να διαλέγετε προϊόντα με βάση τον τύπο των μαλλιών σας, πρέπει να το διαλέγετε και με βάση την υφή τους. Τί σημαίνει αυτό; Ο τύπος της τρίχας σας μπορεί να είναι λεπτός, μέτριος, παχύς. Τα μαλλιά σας μπορεί να είναι ίσια, σπαστά ή σγουρά ή ακόμα πολύ σγουρά και λεπτά.

fc6fff901e7902154da9b6b7c210d6b0.jpg

Για τα λεπτά μαλλιά ενδείκνυνται τα ελαφριά σαμπουάν, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και τους προσθέτουν όγκο. Για τα χοντρά μαλλιά κατάλληλα είναι εκείνα που περιέχουν ενυδατικούς και μαλακτικούς παράγοντες, διατηρώντας τα απαλά, χωρίς φριζάρισμα. Για τα μέτρια μαλλιά κατάλληλα είναι οι ενδιάμεσες επιλογές. 

2. Λούζεστε με καυτό νερό 

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να εκθέσουν τα επιδερμίδια των μαλλιών σας, με αποτέλεσμα να βλάψουν την τρίχα και να αποδυναμώσουν τις ρίζες. Η συμβουλή για ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στο λούσιμο των μαλλιών είναι να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό, το οποίο θα επιτρέψει στα προϊόντα να διεισδύσουν και να βοηθήσουν την τρίχα να απορροφήσει καλύτερα τις ενυδατικές ιδιότητες του μαλακτικού. Ολοκληρώστε τη διαδικασία με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι και να «κλειδώσει» η υγρασία, μειώνοντας τον κίνδυνο τριχόπτωσης και διατηρώντας αυτήν τη μαγική λάμψη.

3. Δεν χτενίζετε τα μαλλιά σας πριν το λούσιμο

Πρόκειται για μία απαραίτητη διαδικασία. Το χτένισμα πριν από το λούσιμο βοηθάει ώστε να σπάσουν τυχόν υπολείμματα της λακ ή άλλων προϊόντων που έχετε βάλει στα μαλλιά σας και να αποφύγετε να μπερδευτούν αμέσως μόλις τα βρέξετε. Την επόμενη φορά δοκιμάστε το και δείτε αμέσως τη διαφορά. 

0f1d25a3738b585f3df77484c92acc2e.jpg

4. Τρίβετε τα βρεγμένα μαλλιά σας με την πετσέτα 

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι εύθραυστα και όταν τα τρίβετε με την πετσέτα για να στεγνώσουν, φθείρετε το περιτρίχιο. Αυτό έχει ως συνέπεια να γίνονται ακόμα πιο εύθραυστα, αλλά και με περισσότερο στατικό ηλεκτρισμό. Επομένως, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τυλίγετε τα μαλλιά σας με μια απορροφητική πετσέτα και να τα αφήνετε να στεγνώσουν φυσικά. 

f52ba2557cd3cdc8086874d0628fbc9f.jpg

5. Χρησιμοποιείτε το ίδιο σαμπουάν για πολύ καιρό 

Ιδανικά πρέπει να δοκιμάζετε διαφορετικά σαμπουάν κάθε 2-3 μήνες. Κι αυτό γιατί όσο καλά κι αν ξεβγάζεστε, μικροσκοπικά υπολείμματα του σαμπουάν συσσωρεύονται βαθμιαία πάνω στις τρίχες και «βαραίνουν» τα μαλλιά σας.

6. Βάζετε μαλακτική στη ρίζα των μαλλιών σας

Οι ειδικοί έχουν τονίσει επανειλημμένα πως το conditioner πρέπει να μπαίνει μόνο στις άκρες των μαλλιών. Γιατί; Διότι μετά το λούσιμο, τα τμήματα των μαλλιών που βρίσκονται κοντά στο δέρμα θα ανακτήσουν τη φυσική ενυδάτωσή τους από το σμήγμα που θα παραχθεί από το δέρμα του κρανίου, ενώ οι άκρες θα παραμείνουν ξερές. Όταν οι άκρες είναι ξερές, καθίστανται ευάλωτες στην τριβή και στη φθορά, επομένως στον στατικό ηλεκτρισμό και στην ψαλίδα. Μην παραλείπετε το conditioner σε κάθε λούσιμο αλλά φροντίστε να το απομακρύνεται από τις ρίζες σας.